2019. október 20., vasárnap

Gyorskeresés

A windows7 és a kék halál esete..

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hol is kezdjem. :) a gépem nyár eleje óta betegeskedett, a tápegység hibája miatt már a 2. alaplapot kellett granciálisan cseréltetni, s ezen legutóbbi javítás alkalmával egy kis fejlesztésre adtam a fejem. Új winchester és ram került a gépbe első körben, majd egy új tápegység, és végül egy 120 gigás ssd-vel lett teljes a kép.. a várva várt nap - amikor felteszem a rendszert és az majd szélsebesen fog működni - tegnap érkezett el, de a wnidows 7 felelepítése után szinte azonnal kék halált produkált.. -.- gondoltam tuti driver-gond, így feltettem minden drivert, frissítést a rendszerhez, és már-már úgy tűnt minden rendben, azért biztosra akartam menni: elindítottam egy rendszer stress tesztet (aida64). 5 perc sem kellett neki, és máris a szép kék képernyőt bámultam, a rángatózó ball szememmel.. :Y

a poén az, hogy van hogy 10-15 percig simán működik a rendszer, és vilámgyors, és van hogy az indulás után 5 másodpercel már meghalt..
ha valaki tudja, vagy sejti, hogy mitől lehet a gubanc, a fele királyságom az övé, csak írja meg.. :F

a gépről tudni kell: alaplap csere után egy gigabyte alaplap került bele, 775ös foglalat, pár sata, 2 ramhely (ddr3), PCIe. hát nem egy minőségi darab, de ezt adták, működnie kéne.. a ram márkája most nem ugrik be, de ddr3 értelem szerint, 4 gigás. a vinyó 1 tb samsung, az ssd pedig egy kingston v+200 120gb. (videókártya nvidia 9600gt, proci intel quad core 2.4ghz; ezek maradtak a "régiek") a tápegység egy sharkoon wpm500; a biosban minden auto-n van, direkt visszaállítottam mindent a gyári értékre. (ha valamit kifelejtettem, vagy hülyeséget írtam, tessék kijavítani)

mit csináltam rosszul? mi lehet a gond? tudom ez látatlanban nehéz, de légyszi akinek volt már ilyen tapasztala, vagy sejt valamit, súgja meg.

néhány kép a kékségről:
kép1
kép2
kép3

Hozzászólások

(#1) Victoryus


Victoryus
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Helló!

Erre a bad pool errorra sok mindent írnak. Elvileg hiba a registryben, amit valamelyik driver is okozhat. Én csökkentett módban indítanám, és Ccleanerrel megnézném talál-e valami hibát.

Esetleg lehet alaplap-vinyó probléma is. Asrock lapoknál előfordult, hogy a Samsung vinyókat nem jól kezelték, ezért a merevlemezen firmware-t kellett frissíteni.

[ Szerkesztve ]

(#2) toydog55555


toydog55555
(csendes tag)

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA jellemzően memóriahibára utal. Adj a memóriáknak több feszt, vagy cseréld őket. Az órajel visszavétele és az érintkezők megtakarítása is hozhat javulást.

(#3) andris1602


andris1602
(aktív tag)

köszönöm a válaszokat :) :R végül nem fogtam hozzá, bevittem egy közeli bontóba.. ott egy nagyon szimpatikus úriember letesztelte nekem, és kiderült, hibás a ram, ami (újan) bele került.. tettek bele másikat, és kifogástalanul megy :)) :C

még egyszer ezer hála és köszönet :R

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.