2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Bluetooth headset kerestetik

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A megfelelő headsetem kiválasztásának története, illetve a Motorola H790 bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Ha valaki ma vezetéknélküli headset vásárlására adja a fejét, nincs túl egyszerű dolga. A probléma forrása nem a kínálat hiánya és nem is a bőség zavara. A gondot legtöbbször az okozza, hogy céleszköz lévén egy Bluetooth fülesről leginkább (kizárólag) pár óra használat után dönthető el: megfelel-e az igényeknek, vagy nem. Már ha egyáltalán a leendő tulajdonos tisztában van az igényeivel és nem csak rábök egy termékre a sarki GSM-bolt polcán.

Kezdeti lépések

Egy vezeték nélküli füles - a közhiedelemmel ellentétben - nem csak a telefonközpontosok hasznos társa a mindennapokban, mindenkinek ajánlott lehet a használata attól függően, hogy mennyit és milyen körülmények között telefonál. Hasznos lehet azok számára is, akik a munkájuk révén nem tudnak mindig a zsebükben kotorászni a telefonjuk után, ha az megcsörren, és lassan kötelező azok számára, akik gyakran kapnak hívást vezetés közben. (A KRESZ szigorítása miatt a vezetés közben kézben tartott mobil alsóhangon minimum 15 ezer Ft)

Végül talán a legjellemzőbb ok egyszerűen a kényelem, melyet egy ilyen eszköz biztosít, már ha nem kapunk frászt egy félresikerült vásárlás után.

Melyiket válasszuk?

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie saját szempontjai alapján. Gondolom ezzel most nagyon sokat segítettem, de azért annyira nem elveszett a dolog ez. Nézzük mire lehet érdemes odafigyelni:

-> Mennyi pénzt szántunk rá?
Négyezer forint környékén már egy egyszerűbb Nokia headset-et vehetünk, a felső határ a csillagos ég természetesen. Általában érdemes a középkategóriát megcélozni, akkor nem érnek bennünket kellemetlen meglepetések.

-> Milyen körülmények között szeretnénk használni?
Olyan munkahelyen, ahol folyton nagy a zaj, ajánlott odafigyelni, hogy a kiszemelt füles használ-e valamilyen zajszűrést. Egy csendes lakásban vagy autóban egy egyszerűbb modell is megfelelő lehet.

-> Hány telefont használnánk egyszerre?
Ma már léteznek akár három telefont egyszerre kezelő fülesek is, kérdés, hogy szükséges-e ekkora teljesítmény.

-> Dizájn... :)
Fontos a füles kialakítása is - itt most nem csak a tetszésre gondolok - ha esetleg hosszabb időn át kell viselnünk. Vannak akik idegenkednek az agybadugós fajtától, van akinek pont ezt jön be.

A legnagyobb baj az, hogy egy ilyen eszközt csak kipróbálás után lehet igazán "megismerni". Nem mindegy, hogy kényelmes vagy nyomja az ember fülét már 10 perc után, hogy elég hangos-e, esetleg visszhangzik vagy telibe fújja a mikrofont szél ha az ember kimegy az utcára.

Ilyenkor vagy kénytelenek vagyunk mások véleményére hagyatkozva dönteni, vagy egyszerűen tippelünk, hátha bejön amit a gyártó a termékéről állít.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.