2016. május 25., szerda

Gyorskeresés

andris1602 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Billentyűzet kerestetik

  A téma nagyjából adott, akinek van ötlete, vagy valami nagyon bevált kütyüje, írjon bátran :)

  Szempont lenne, hogy viszonylag halk legyen, megfelelő méretű (num pad is kéne) és lehetőség szerint vezeték nélküli.. Pofára valami ilyesmire gondoltam (ha valakinek van esetleg tapasztalata konkrétan ezzel a modellel, kérem ne tartsa magában.

  Köszönöm :)

  Blogbejegyzés 8 hónapja 6

 • Lenovo S750 első tapasztalatok

  Lassan három hete használom a telefont, így már összegyűlt pár dolog, ami esetleg segíthet másokat a döntésben. Eleinte úgy gondoltam, hogy fogok erről egy címlapos írást készíteni, de meggondoltam magam, ennek oka pedig pusztán időhiány.. A telefonról rengeteget tudnék írni, de a mobilaréna már tesztelte :)
  Mivel én egy Motorola Defy-ről váltottam, így többnyire ahhoz fogom majd hasonlítani.

  Méret:
  A Defy 3.7 col ez 4.5, és a képernyő körüli perem is vastagabb, így tartottam tőle, hogy nem fogom tudni megszokni. Ez a félelmem alaptalannak bizonyult, az azonban igaz, hogy már nem kizárólag egykezes használat a jellemző, időnként kényelmesebbnek találom két kézzel intézni a dolgokat.

  Kijelző:
  Vásárlás előtt utánaolvastam, és tudtam, hogy elvileg kicsit gyengébb felbontás, cserébe IPS. A felbontás szerintem nem rosszabb, mint egy Defy-nél, a színek viszont sokkal szebbek :)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 6

 • Lenovo S750

  Lassan egy hete használom, és nagyon elégedett vagyok. :)) hirtelen ötlet volt, és nem bántam meg. Lehet, hogy lesz majd egy hosszabb cikk róla. :))

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • televolt

  Kimentem az erdőbe holdat fotózni. :)

  Panasonic TZ25
  f/5.9
  1/160s
  ISO100

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • nyár lett :)

  sok újat nem mondtam, tudom. :) a cím inkább a "szeretem a nyarat" jelentéssel bír :))

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • csalódott

  az erőszak nem mindig jár veréssel, fenyegetéssel, monoklival... a belső sérülésekről nem készül látlelet, az magánügy, hogy egy egy kijelentés után hányingerrel tarkított hasgörcsök jelennek meg.. olyan mesterien felépített zsarnokság.. természetesen kifelé oly boldog család.. én magam sem tudom, ki hazudja a nagyobbat..

  mindig meglep, mennyire elcseszettül esélytelen beleszólni egy ilyen (szülő - gyerek) kapcsolatba..

  a leírtaknak semmi köze a valósághoz.. bármilyen hasonlóság csupán a véletlen műve..
  amennyiben valaki belerokkan, forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez..

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Valami hasonlót :)

  Az eddigi legjobb nyaralásaim egyike a tavalyi volt. Voltam már előtte is tengerparton, de ez egészen másképp festett. Egyrészt, mert a barátnőm családjával mentem, másrészt pedig azért, mert kocsival mentünk. :) Kézen fekvő lenne Horvátország, de a helyes megoldás itt most a görög tengerpart. :) Két kocsival mentünk, az egyiket a családfő vezette, természetesen, a másikat vittem én (mivel a nagyobbik lány és a fiúja nem akart vezetni, a barátnőmnek akkor meg még nem volt jogsija). 1050km volt az út, hajnalban indultunk, és kezdetben nagyon gyorsan fogytak a százasok.. Aztán a végére kezdett az egész szürreálissá válni, mert már nem számoltam a tankolásokat, s "már csak 300km van hátra" :)) Késő délután értünk oda, és alig hittem a szememnek :D

  Valami ilyesmit szeretnék most is.. a hosszú út épp a vizsgaidőszak megfelelője akar lenni (kb ilyen meleg volt út közben is), és már nagyon szeretnék az út végére érni.. Hogy este a telihold fénye alatt egy hideg koktélt szürcsölhessek egy félbevágott kókuszdióból :K

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • mennyit ér?

  mostanában nagyon sokat nézelődtem a használt laptopokat.. mi a reális értéke mondjuk egy 4 éves laptopnak? ha jó állapotú..
  persze erre nagyon sokan azt írják, hogy az az értéke, amit valaki megad érte..

  de most láttam a pcx apróján egy ósdi, monó, kivénhedt laptopot, ha jól emlékszem 60ért hirdeti a gazdája.. :Y
  vajon aki azt hiszi, hogy a dolgok azt értéket képviselik 6 év után is és sértésnek veszi, ha valaki szóvá teszi az amortizációt, megvenne egy p4es konfigot 100ezerért? mert 6 éve annyiért lehetett hozzájutni..

  költői kérdés volt

  u.i.: és respect azoknak, akik felmérik, hogy a kütyü, amit árulnak (főleg ha már nekik nem kell) mennyit ér valójában. így is rizikózik, aki használt gépet vesz..

  Blogbejegyzés 3 éve 2

 • számvetés

  mindig mindent az utolsó pillanatra hagyok.. viszont abban az utolsó pillanatban nagyon pörög az agyam. :) néha sajnos nem elég gyorsan.. :O
  de most összességében kb 5 nap munkával megírtam egy 45ezer karakteres évfolyamdolgozatot. :) már csak a befejezés/konklúzió hiányzik, és már kezdhetem is a másra-tanulást.. az szintén tegnapra kell(ett volna). :W :DDD

  a félreértések elkerülése végett természetesen nem csak fejből dolgoztam, számos forrást feldolgoztam, melyek szövegére nagymértékben építettem, ez a témából is következik (fejből nehezen írok a megújuló energiaforrások EU-s szabályozásáról) de a forrásokat minden esetben feltüntettem

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • AB

  az Alkotmánybíróság dísztermében :))

  Blogbejegyzés 3 éve 6

 • gyászjelentés

  mély megrendüléssel tudatom mindazokkal, akik ismerték és szerették, ha ma este, két és fél órás életmentő beavatkozás után elhunyt hp omnibook xe3-gc jelzésű laptopom.
  több mint 10 évig szolgált, emléke örökké velünk marad.

  Blogbejegyzés 3 éve 1

 • WTF?

  tegnap tűnt fel, hogy a telefonom zárképernyőjének jobb felső sarkában hőn szeretett szolgáltatóm neve helyett a következő sor van:

  volt valami hálózatfejlesztés? vagy csak átírták a nevét? :U

  Blogbejegyzés 3 éve 2

 • miért a Motorola?

  ma voltam a T-nél, kötöttem szerződést egy új előfizetésre, a másik szolgáltatóval meg jövő héten könnyes búcsút veszünk.. kb 40 percig tartott a srácnak megcsinálni a papírmunkát, közben meg megbeszéltünk mindet :D kínomban megnéztem a telefonkatalógust, és nem volt benne egy szem Motorola sem.. rá is kérdeztem, és nézett vissza hülyén, hogy ők még vannak? hát jah..

  hazaértem, benyomtam a tv-t, kezdődik a híradó.. miből lesz hír? a rendőrök kapnak android alapú okostelefont, hogy a balesetek helyszínének koordinátáit el tudják küldeni mindenkinek.. jó kezdeményezés - gondoltam, de megy rá a telefonra, és hát csak nem hiszem el, amit látok.. rá is kerestem gyorsan. :) LINK

  hát nem Motorola? de miért? 2 éve a kalauzok kaptam vagy 2000 defy-t.. most a rendőrök majdnem 300 defy+-t.. értem én, hogy okos meg némileg nem olyan törékeny (legalábbis nálam jól bírja), de ha egyszer ennyire eltűntek (hogy már évek óta képviseletük sincs..), miért pont ilyen márkát közbeszereztek?

  vagy épp azért, mert maradt raktáron óccsó sok moto, és gyorsan rásózták a rendőrségre? nem értem..

  Blogbejegyzés 3 éve 2

 • Retró - Avagy mire kell ma egy laptop? :)

  nemrég kellett egy komoly felújítást csinálnom a gépemen. (egyedül a jó öreg 9600GT maradt meg :U ) nagyon pöpec lett. persze nem annyira, mint a géémer konfigok itt az aprón :D
  viccet félretéve, amire nekem kell, arra még sok évig jó lesz, élvezet vele dolgozni. :)

  miért pc? valahogy sosem volt rá szükségem, hogy bárhová is magammal vigyem.. mostanában egyre többen jegyzetelnek az egyetemen laptopra, és sok asztalon látni már tablet + billentyűzet kombót. én maradtam a kőkorszakban, papírra jegyzetelek. talán így még gyorsabban is megy. :)

  most mégis úgy adódott, hogy kellett volna egy kis mobilitás. évfolyamdogát kell(ene) írnom, a felhasználandó irodalom könnyen hozzáférhető a könyvtárban, kikölcsönözni nem akartam, olvasójegyem így is van. :) előtúrtam fater régi laptopját, egy jó öreg hp :) (p3 celeron 850mhz és 256mb ram)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 2

 • 100 ezer forint EZÉÉÉÉÉR? :O

  LINK

  Blogbejegyzés 3 éve 12

 • Na most akkor melyik? :)

  Blogbejegyzés 3 éve 12

 • mi az igazság?

  a múlt héten egy közvélemény-kutatást kellett készíteni nem jogásznak tanuló ismerőseim körében, hogy mit gondolnak a jog és az igazság(osság) kapcsolatáról.. hát többen körberöhögtek. :) nyilván nem reprezentatív a felmérés, de volt mérnök informatikus, pénzügy számviteles, építész, középiskolás..

  megdöbbentő, de olyan eredményeket kaptunk, hogy egy átlag ember élete során a maximum a híradóból értesül a "jog"-ról: xy kiirtotta a családját = 25 év. ezek az emberek többnyire a büntetések enyheségét emelték ki, szerintük a jog nem igazságos. sőt, előállhat olyan helyzet is, hogy valaki úgy éli le az életét, hogy nem találkozik a rá vonatkozó jogszabályokkal, miközben "nem tud" megtenni 10 lépést úgy, hogy ne tartana be szabályokat, ne kötne szerződéseket.

  költői kérdés, de vajon hogyan tartunk be olyan szabályokat, amikről sosem hallottunk? :)

  Blogbejegyzés 3 éve 13

 • sötétség

  régen azt hittem, hogy van valami mélyebb értelme a politikának.. hogy talán majd lesz valaki, aki nem a saját zsebét és az egóját akarja teletömni.. mert ez egy jobb sorsra érdemes ország..

  aztán politológia órán (nem erre a szakra járok) meg kellett tanulni egy rakás elméletet, mi hogyan miből, meg politikai pártok, propagandák és kosár.. még akkor is azt hittem, hogy ennek van egy jó oldala. hogy legalább már nem öljük meg aki mást gondol.. ez mégis csak haladás.

  momentán hánynom kell a politikától.. hogy nincs egy olyan ember, aki ne lenne fogyatékos, elvtelen, hazug, kókler, hataloméhes.. és tényleg nem tudok normálisat mondani. azt látni hogy fogalmuk sincs az egészről és le is szarják.. büdös volt a munka, bent meg aludni is lehet..

  talán el kell buknia ennek az országnak. hogy majd egy másik megbecsülje magát.

  Blogbejegyzés 3 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.