2019. október 20., vasárnap

Gyorskeresés

célok

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem az a lényeg, hogyan jutsz ez hozzá. A hogyan majd kialakul.

Gondolj vissza. Volt már olyan dolog az életedben amit nagyon akartál? Bizonyára. Álltál egy kirakat előtt, és azt mondtad magadban, egyszer lesz egy olyanom. Vagy, esténként lefekvés előtt ugyanaz a gondolat suhant át az agyadon, valaminek a képe, amire nagyon vágytál..

A legrosszabb dolog, amit ilyenkor tehetsz, hogy azt mondogatod magadnak: esélytelen.. Persze bárki fél pillanat alatt megcáfolhat, de hisz az élet nem ilyen egyszerű, az emberi sorsok meg végképp nem. De ha úgy gondolod, nem érdemled meg, vagy egyszerűen csak lehetetlennek tartod azt az áhított valamit, tényleg nem fog belépni az életedbe.

A céltalan élet boldogtalan élet. Vedd sorra, mit akarsz, mire vágysz, és ne törődj azzal, ha mások azt mondják, lehetetlen. Nem kell hogy folyton az járjon a fejedben, csak légy vele tisztában. Élj aszerint, ami boldoggá tesz, és lehetőségekre leszel figyelmes.

Kövesd a boldogságodat, és az Univerzum ajtókat nyit meg előtted ott, ahol eddig csak falak voltak. - Joseph Campbell

Hozzászólások

(#1) TazLeacher


TazLeacher
(nagyúr)

Ez egy 'szott jó bejegyzés. Magamra ismertem. :R

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#2) Mr X


Mr X
(addikt)

Szerintem viszont a hogyan számít. A cél egy dolog, de az oda vezető úton derül ki, mennyit érsz. Legyen kicsi vagy nagy dolog. Nem a cél formál, hanem az elérésének a módja.

(#3) andris1602 válasza TazLeacher (#1) üzenetére


andris1602
(aktív tag)

köszönöm :)
tegnap belenéztem a Titok című filmbe (azonos című könyv adaptációja), már sokszor láttam, de mindig rádöbbenek mennyi igazság van benne. :)

(#4) DeFranco válasza Mr X (#2) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

Ez a bejegyzés szerintem nem igazán erről szól (amúgy igazad van).

Ha rendet raksz egy kicsit fejben, és kijelölöd a célokat, akkor tényleg kapsz egy "hátszelet" hozzá az élettől. Hívhatjuk ezt bevonzásnak, wishful thinkingnek, Isteni kegynek vagy bármi másnak, de így van.

Ha megvan az elhatározásod, reálisak a céljaid, és nem vagy különösebben lusta, akkor tudat alatt már menetelsz is az elérendő cél felé, és ez jó dolog.

#5: ezt én nem venném annyira biztosra. Kérdezz meg random embereket, hogy hogy látják magukat 5-10 év múlva. Sok üveges tekintettel, vagy esetleg semmitmondó panelválasszal fogsz találkozni.

[ Szerkesztve ]

(#5) Mr X válasza DeFranco (#4) üzenetére


Mr X
(addikt)

Az első két mondatra reagáltam. Céljai meg mindenkinek vannak. Nem biztos, hogy óriásiak, de vannak.

A "hátszél" meg ismerős, sokszor segített már, én az a talpra esős fajta vagyok. :)

[ Szerkesztve ]

(#6) Dany007 válasza andris1602 (#3) üzenetére


Dany007
(veterán)

Ööö mint életérzést, életfelfogást abban egyetértek. Viszont azt a "tudományos" maszlagot az elején kihagyhatták volna belőle. Igen megtévesztő lehet.

(#7) andris1602 válasza Mr X (#2) üzenetére


andris1602
(aktív tag)

A 'hogyan' alatt itt nem arra gondoltam, hogy akár tisztességes eszközökkel, akár másokon átgázolva éred el, az jó lesz neked.

A 'hogyan' nálam/itt azt jelentette, hogy ha kitűzöl egy komoly és nagy célt, az első lépés a megvalósítás felé, hogy végiggondolod, mit tehetnél az eléréséhez. Ilyenkor előfordulhat, hogy elkeseredsz, mert a kitűzött célhoz nem látsz megfelelő utat. Ha ezt látva haragot, csalódottságot érzel - mondván: nem tudok semmit tenni a célomért - nem is fogod elérni.

A lényeg, hogy ne rekedj meg a "nem tudom megcsinálni" hajtogatásánál, csak tudd hogy jönni fog egy kedvező lehetőség. :)

(#8) andris1602 válasza DeFranco (#4) üzenetére


andris1602
(aktív tag)

igen, erre gondoltam :)

(#9) Mr X válasza DeFranco (#4) üzenetére


Mr X
(addikt)

A szerkesztésre:

Pont erre gondoltam. Nem csak a nagy célok a jók. Ezt a hogyan látom magam x év múlva kérdést meg betiltanám. Tipikus állásinterjús idióta kérdés. Persze lehetnek az embernek elképzelései, céljai, de az élet bele tud szólni. És akkor alkalmazkodni kell, mert amelyik fa nem hajlik, az eltörik.

Nem csak úgy lehet élni, hogy a célnak rendeljük alá magunkat. Tudni kell a javunkra fordítani azt is, amit az élet hoz. Ha én most azt mondom, hogy 10 év múlva programozó leszek, de két év múlva jön egy lehetőség, hogy mondjuk saját élelmiszerboltom legyen, akkor mit tegyek? Dobjam el a lehetőséget, mert csak a cél számít, vagy próbáljam meg kiaknázni, ami ebben a lehetőségben van?

[ Szerkesztve ]

(#10) andris1602 válasza Dany007 (#6) üzenetére


andris1602
(aktív tag)

Egyetértünk. Ezt ugyan nem írtam le, de a film/könyv tartalmát mint életfelfogást tartom "használhatónak".

Amúgy szerintem az a tudományos maszlag azoknak az embereknek szól, akik kételkednek, vagy arra van szükségük a látottak elfogadásához, hogy valami tudósféle ezt alátámassza. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.