2020. szeptember 19., szombat

Gyorskeresés

ajánljatok operációs renszert :)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A segítségetket szeretném kérni, javasoljatok nekem oprendszert egy régi/kis teljesítményű laptopra.

Sztori: A pincében porosodott faterom régi szolálati laptopja. Nem túl erős hardver, az is 10 éves, de még mindig működik. :DDD Eredetileg 2002-ben került hozzánk előre telepített 98-al, de adtak hozzá 2000 és xp cd-t is. Az xp elég használható rendszer még most is, de nagyon ráfekszik a gépre, rohadt lassú vele.. (+valamiért a merevlemez folyamatosan teker, és ezért nagyon könnyen felmelegszik akár 55-60 fokig is)

A gép: 850mhz mobil intel celeron proci, 256mb sd-ram (papíron igen, gyakorlatilag nem bővíthető), egy 8 megás videógyorsító, 40gb merevlemez, CD-olvasó.

Tegnap visszatettem a 2000-es win-t, nagyon retró, de nem nyert, xp ugye kilőve, csináltam egy live linux cd-t, de bootolás közben authentication failed hibaüzenettel szétfagyott... gondolkoztam chrome OS-en is, de szerintem az nem támogat ilyen régi hardvert. :(

Bármilyen rendszer lehet, a lényeg hogy az alap feladatok ellátása (internet, szövergszerkeztés) gyors(abb)an történjen. :)

Hozzászólások

(#1) Löncsi


Löncsi
(őstag)

Ubuntu.

Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28

(#3) Recon666


Recon666
(Közösségépítő)

Ubuntu, Kubuntu, Linux mint...

[ Szerkesztve ]

(#4) Löncsi válasza Domxc (#2) üzenetére


Löncsi
(őstag)

Az OSX nem operációs rendszer.

[link]

Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28

(#5) DeFranco


DeFranco
(nagyúr)

Lubuntu

Direkt erre van kitalálva. Egyszerű, gyors mint a fene, eléggé win-like hogy ne legyen idegen, és a gőzgépet is támogatja.

(Lehet valami régebbi bulid kell neked, ezt majd egy guru megmondja, rémlik mint ha a legújjab release-kből kivették volna pár őskövület támogatását, de ez nem biztos)

Löncsi

Nem is, az OSX egy életérzés

kicsit langyos és nedves, de életérzés ;]

[ Szerkesztve ]

(#9) Dluinet


Dluinet
(veterán)

Lubuntu

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.