2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • fényképezőgép - milyet és mennyiért?

    Mióta telefonom van, úgy éreztem fölösleges a fényképezőgép külön, hiszen a telefonban is van, minek hordozzak 2 külön dolgot.. Ezt az elképzelésemet megerősítette, amikor kaptunk promócióban az UPC-től (internet/tv/telefon mellé) egy kb 20 ezres Samsung fényképezőt.. 12megapix + 5X optikai zoom. Nem hangzik rossznak, de ahogy kipróbálgattam rájöttem, ennyiért nem érdemes fényképezőt venni.. A képek zajosak, nagyon lassan készülnek el, így szinte mindig bemozdulnak, elemmel megy és nagyon gyorsan merül.

    Aztán a barátnőm kapott tavaly szülinapjára egy Nikon s9100-ast (akkor 80ezer), szintén 12 megapix, de 18szoros optikai zoom és képstabilizátor. Az élmény valahogy kicsit más volt :D bármit fotózott, tűéles, tele színnel, és kedvet kaptam bevallom.. Mindig szerettem fényképezni (nem képzelem magam profi fotósnak), de nem volt ilyen kamerám sosem. Az otthoni gép egy Panasonic FS7, kiskompakt. Egyetlen és egyben hatalmas dobása a speckó éjszakai felvétel: állványról, akár 60 másodperces záridővel (aki jobban ért ehhez ne egyen meg, nem vagyok teljesen képben) mindenesetre 2 perc amíg elkészül a kép. Az kegyetlen, hogy egy utcai lámpából sötét éjszaka nappali fényességet állít elő úgy, hogy közben nem égnek be a fényes részek.

    Folytatás...

    andris1602 12 éve 36

  • support

    Számtalanszor merül fel érvként telefon vásárlásánál, vagy ha a nagy nevű cégek üzletpolitikája kerül szóba. Miről is van szó? Az emberek megszeretnek egy márkát (jobb esetben), és elvárják, hogy a pénzükért még évekig támogassa az ő készüléküket a gyártó új szoftverekkel, kiegészítőkkel, alkatrésszel, szervizzel. Sajnos ez többnyire nem, vagy nem az elvárt szintnek megfelelően valósul meg, a vásárló ekkor elégedetlen, vagy szidja a márkát, vagy ha ezzel segget csinálna a szájából, csak magában zsörtölődik.

    Nem jártam utána minden gyártó támogatói stratégiájának, csupán egy szösszenetet osztanék meg veletek, ami a minap történt meg velem. Apósom megkért, hogy segítsek a Nokia 6700c telefonján frissíteni a térképet. A folyamat nem várt nehézségekbe ütközött, annak ellenére, hogy a gyártó kiterjedt (magyar) üzlet és szervízhálózattal és a telefon otthoni kezelésére messzemenőkig képes szoftverrel (ovi suite) is rendelkezik. Apósom felhívta a Nokia ügyfélszolgálatát, ahol tájékoztatták, a problémát vagy a szolgáltató segítségével, vagy az ovi suite-tal tudja megoldani. A szolgáltatónál tájékoztatták, hogy a térképek kiadása a Nokia feladata, így maradt a gyári szoftver, mely szerint minden a legnagyobb rendben.

    Folytatás...

    andris1602 12 éve 6

  • célok

    Nem az a lényeg, hogyan jutsz ez hozzá. A hogyan majd kialakul.

    Gondolj vissza. Volt már olyan dolog az életedben amit nagyon akartál? Bizonyára. Álltál egy kirakat előtt, és azt mondtad magadban, egyszer lesz egy olyanom. Vagy, esténként lefekvés előtt ugyanaz a gondolat suhant át az agyadon, valaminek a képe, amire nagyon vágytál..

    A legrosszabb dolog, amit ilyenkor tehetsz, hogy azt mondogatod magadnak: esélytelen.. Persze bárki fél pillanat alatt megcáfolhat, de hisz az élet nem ilyen egyszerű, az emberi sorsok meg végképp nem. De ha úgy gondolod, nem érdemled meg, vagy egyszerűen csak lehetetlennek tartod azt az áhított valamit, tényleg nem fog belépni az életedbe.

    A céltalan élet boldogtalan élet. Vedd sorra, mit akarsz, mire vágysz, és ne törődj azzal, ha mások azt mondják, lehetetlen. Nem kell hogy folyton az járjon a fejedben, csak légy vele tisztában. Élj aszerint, ami boldoggá tesz, és lehetőségekre leszel figyelmes.

    Kövesd a boldogságodat, és az Univerzum ajtókat nyit meg előtted ott, ahol eddig csak falak voltak. - Joseph Campbell

    andris1602 12 éve 12

  • Bluetooth headset kerestetik

    A megfelelő headsetem kiválasztásának története, illetve a Motorola H790 bemutatása.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 14

  • gyorsító

    A tökéletes drog a mindennapokban a koffein. Legális, könnyen hozzáférhető, számtalan formában bevihető.. Persze mint minden kezdő egyetemista, pár évvel ezelőtt én is az első vizsgaidőszakomban megvettem a magam napi fél liter energiaitalát. Hát mit ne mondjak, olyan hányingert lehet kapni tőle amellett hogy egy idő után már csak a fejed fáj de ugyan úgy bealszol. Plusz mű és egészségtelen is, ezt már angol tudósok is megmondták. :) Szóval kellett valami új, valami jobb. Vettem koffein tablettát gyógyszertárban, semmi haszna, fejfájástabletta, mert úgysem egyet veszel be belőle. Elkezdtem kávézni, először csak végszükségben, mert nem vagyok oda az izéért. Végül megtaláltam a számomra megfelelő koffein-forrást: fekete tea. :) finom, könnyen adagolható, a hatása tovább tart mint a kávéé, nem lesz tőle se fejfájásom se hányingerem.

    A fekete tea elkészítésénél nagyon kell figyelni az adagolásra. Ha túl sokáig hagyod benne a filtert, a cucc kegyetlen keserű lesz, és olyan sötét hogy bármilyen poharat barna színűvé változtat. Ha kevés filtert teszel bele, csak kihajtja a fölösleges vizet, de nem ébreszt fel.

    Folytatás...

    andris1602 12 éve 0

  • hajrá

    Van hogy úgy jön ki a lépés, hogy egy egy vizsgára csak 2 nap marad.. Hiába minden, két nap nem elég arra, hogy kipihenjem az előző éjszakázást, és felkészüljek egy következőre.. És az utolsó napon kezdődik a para, addig persze szívesebben takarítok, minthogy tanuljak. :) Végül csak elkezdem, és minden egyes alkalommal rájövök, ezt bizony korábban kellett volna. :W
    Amikor középsulis voltam, egyszerűen elképzelhetetlennek tartottam, ami a viccben van: hány nap alatt lehet megtanulni kínaiul? mér', holnap ZH? :D most hogy rá vagyok kényszerülve, csak megpróbálok napi 100-150 oldalt átvenni, és minél többet megjegyezni. Holnap is ez jön, már alig várom.. :))

    andris1602 12 éve 2

  • távol mindentől

    szeretek néha eltűnni.. ez Pesten nem olyan egyszerű feladat, tekintve hogy szinte egymás nyakán élnek az emberek.. azért néha sikerül :)

    a kép minőségéért elnézést kérek, sajnos nincs profi gépem, ez egy 12ezer forintos kompakt Samsung műve, melyet állvány híján leraktam egy váltóra

    andris1602 12 éve 5

  • eszköz vagy szimbólum?

    Egyre többször figyelem a tömegközlekedésen, az iskolában vagy a munkahelyen ki hogyan használja a telefonját, vagy milyen készüléket vesz elő a zsebéből. Vajon mit mond el rólunk a telefonunk, jelent egyáltalán valamit? Egy online mobilkommunikációs áruház főoldalán egy idézetbe botlunk, mely szerint az okostelefon a személyiségünk része. Talán ettől majd mindenki a drágább modellre szavaz. :)

    szerintem nem lehet megmondani egy eszköz alapján valakiről hogy milyen ember, hogy elmaradott, hogy halad a korral, hogy gazdag vagy szegény.. persze mindig vannak olyanok, akik kifejezetten villognak a legfrissebb modellel, vagy lázadásból vesznek olyan telefont, ami másnak biztosan nincs.. esetleg egy régi modellt használ, ami nagyon a szívéhez nőtt. a körülmények ismerete nélkül lehetetlen párhuzamot vonni az egyéniség és a telefon között. persze ennek ellenére sokan megteszik, talán ezért látni olyan embereket, akik unalmukban vagy zavarukban nagy értékű masinát vesznek elő, majd tesznek el és vesznek elő újra.. vagy kiteszik maguk elé az asztalra hogy mindenki lássa.

    Folytatás...

    andris1602 12 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.