Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Josh
tag
Ha valaki feleslegesnek tartja a topicot, akkor nyugodtan zárhatja, de némi infó kellene arról, hogy aki tavaly érettségizett, vagy még korábban, annak csak felvételivel van lehetősége főiskolára vagy egyetemre menni?
A 2004-es érettségit hogyan számítják be az új kétszintűbe?
Lehet, hogy nekünk már csak a technikusi képzések maradnak?Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
Josh
tag
Valaki szóljon már valamit!
Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
Biaggio
őstag
Hozott pont: 5 tárgy (ebből a 4 kötelező érettségi tárgy + egy választott) utolsó két évi végi jegye = max. 50 pont, az érettségi átlag kétszerese = max. 10 pont: így tehát összesen 60 hozott pont lesz.
Szerzett pont az új rendszerben max. 60 pont, amelyet a szakcsoport által megjelölt egy vagy két érettségi tárgy százalékos teljesítményéből számítanak ki.(Az új érettségi bizonyítvány tartalmazza majd azt is, hogy hány százalékot teljesített a vizsgázó és milyen szinten.) Ha államilag finanszírozott (ingyenes) képzésre jelentkezel, akkor a hozott pontokat az érettségi évében és még 3 évig számítják be, ha ez előnyösebb, mint a szerzett pontok duplázása. (Végeredménynek mindig az előnyösebb számít.)
Ha költségtérítéses képzésre jelentkezel, akkor az érettségi évében és még 5 évig számítják be a hozott pontokat, ha ez előnyösebb a jelentkezőnek, mint a szerzett pontok duplázása.
Az Oktatási Minisztérium honlapja és fóruma hasznos olvasmány -
Biaggio
őstag
Bővebben: link
Olvasgass -
Divi
aktív tag
Mit gondoltok, mi lehet a BMF-NIK és a Dunaújvárosi Főiskola között a különbség?
Mindkettő Mérnök Informatikusi végzettséget ad. (Bsc képzésben)
Van átjárhatóság a kettő között?
Ha nem jutok be a BMFre akkor megéri a DFre menni?
Mod: Ha nem BMF és nem DF akkor hova mennétek? Ill hol tanultok?
[Szerkesztve]lá lá lá lá lá lá lá Lila Liba gá gá gá gá gá gá
-
Josh
tag
Valaki legyen szíves világosítson fel erről.....
Bővebben: link
Tehát akkor ez azt jelenti, hogy az aki tavaly érettségizett, annak a tavalyi középszintű érettségijét nem fogadják el, és külön ebben a suliban kell felvételizni?Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
Drótszamár
őstag
És a ''felvételire'' nekem kell jelenkezni (keresni kell egy sulit, ahol érettségizhetek), vagy betesznek valahova, úgy ahogy eddig volt a központi érettségi-felvételin.
Én 2002-ben érettségiztem, és szarok a jegyeim, így csak ''felvételivel'' juthatok be bárhova.( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Josh
tag
válasz Drótszamár #14 üzenetére
Hova valósi vagy?
-
Josh
tag
válasz Drótszamár #16 üzenetére
Kiskunhalas messze van?
-
Drótszamár
őstag
válasz Drótszamár #14 üzenetére
Nekem kelett jelentkezni, ez ma meg is történt.
Az informatika értségi 10000 Ft-ba fog kerülni Nóóóórmááális?
Mi a gec* kerül ennyi egy sz@ros vizsgán? Azzal indokolták, hogy mert két részes (gyakorlat + szóbeli)
Tehát ha beadom pl 3 helyre a jelentkezési lapot akkor: 3000Ft (A lap) + 9000Ft (3 B lap) + 4000Ft (matek javító) + 10000Ft (informatika javító) = 26000 FT
Bazzeg ezt nem gondolják ugye komolyan????( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Josh
tag
válasz Drótszamár #19 üzenetére
Miért nem csinálod meg az ecdl vizsgát? úgy tudom, hogy ha az megvan, akkor emelt szint 5-ös, kapsz plusz 7 pontot, és van egy infós papírod. Asszem olcsóbbra is jönnél ki belőle.....
-
Josh
tag
válasz Drótszamár #21 üzenetére
Oh tényleg, most néztem utána. Tehát úgy van, hogy aki a közép vagy emelt szinten 5-ösre teszi le az infó érettségit, az megkapja az ECDL-t, fordítva nem megy......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest