Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
longshadow
csendes tag
Sziasztok! Elég nagy dilemmában vagyok. A GLS csomagkövető szerint ma 16:25-kor megpróbálták kézbesíteni a telefonom, de én ilyenkor nyilvánvalóan dolgozom. Vártam volna hogy a futár felhív hogy egyeztessünk, vagy legalább hagy egy elérhetőséget amin kereshetem, de semmi...
Az ügyfélszolgálatot hívtam, de elérhetetlen. Most ilyenkor mit csináljak? Ha holnap és holnapután ugyanígy munkaidőben próbálja akkor biztosan nem leszek itthon, egyeztetni meg lehetetlen velük...
-
longshadow
csendes tag
Sziasztok! Nemrég kézhez kaptam a telefonomat, elkezdtem belakni és feltettem a CM frissítést és az alkalmazásfrissítéseket is. Ma aktív használat mellett viszont azt tapasztalom hogy a grafikus teljesítmény igencsak szegényes.
Az alkalmazásoknál a görgetés igencsak laggol, és a 3D-s teljesítmény is gyatra. Például a Temple Run 2 annyira laggol hogy már-már élvezhetetlenné teszi. (Gyakran rövid beakadások, és mintha az FPS érték is alacsony lenne.) Ez azért furcsa mert egy 512Mb-os 2 éves telón amúgy ez a játék gond nélkül fut.
A kérdésem arra vonatkozna, hogy tapasztalt-e más is esetleg ilyen problémát, mi okozhatja ezt és van-e valami common workaround ami ezt megoldja, mert ez így kissé lehangoló egy papíron erős specifikációjú telefon esetében.
-
longshadow
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
@Criton: 64GB, OnePlus Store-ból. Minden más pöpec rajta csak a fránya lag zavaró. Feltettem egy másik 3D játékot is, Beach Buggy Blitz, de itt is érezhetőek ezek a "mikrolagok", bár nem annyira mint a Temple Run esetében, ott néha konkértan megáll egy tizedmásodpercre. Általánosságban tényleg olyan mint amikor PC-n 25fps-el fut a játék maximum felbontáson. Egyszerűen nem "smooth" és rögtön jön a PC-s reflex hogy na akkor most inkább visszább veszek a grafikán, de ugye ennek itt nincs értelme...
@Danika256: Én is reménykedem benne hogy szoftveresen van gond. Bánom kicsit hogy mindjárt ráfrissítettem a 05Q-re és nem próbáltam ki a korábbival. Egyelőre én is azon az állásponton vagyok hogy megvárom az L-t, addig nem piszkálom, maximum megpróbálok kicsit nyomozgatni hogy más oka lehet-e esetleg.
Majd tolok fel egyébként egy másik telóval felvett képernyővideót amin látható hogy mi a probléma, csak kissé lassú a YT feltöltés A görgetési laghoz még plusz egyéként, hogy weboldalon nincs, de Facebook, Twitter, Insta appban elég erősen jelen van.
-
longshadow
csendes tag
válasz longshadow #17423 üzenetére
Készítettem egy videót az említett görgetési és 3D lagokhoz. Nagyjából így kell elképzelni a dolgot.
http://youtu.be/wdMx7tLcyX4
Viszont egy másik elkeserítő dolgot is találtam azóta, a kamerával készített képek minősége nálam valami KATASZTROFÁLIS. A fehéregyensúly rossz, a fókusz nincs a helyén így életlen a téma, stabilizáció 0, és emellett még irtó zajos is az egész. Próbáltam állítgatni a minőséget, az ISO értéket visszavenni 100-ra, de semmi javulás. Készítettem két tesztképet és mellé tettem egy Lenovo A820 (!) által készített képet ugyanarról a témáról. Megdöbbentő...
Téma 1: http://imgur.com/a/aZ53G
Téma 2: http://imgur.com/a/27bCQTudtok esetleg valami 3rd party kamera appot amivel próbálkozhatok? Visszakerestem itt a fórumban de mindenki másra esküszik... lett esetleg valami konszenzus ezügyben?
Nyilván érik a ROM csere ennyi gond után, de most már úgy vagyok vele hogy megvárom a 12S-t hátha az megoldja a problémáimat, ha nem akkor próbálkozom korábbi CM11-es verziókkal, de ez akkor is fura hogy nem minenkinél jelentkeznek ilyen gondok.
-
longshadow
csendes tag
Azon bizony. A fókuszálást kipróbáltam, a nagyobb mélységélesség valamelyest javít ugyanakkor a fókuszban lévő rész így is homályos/bemozdulós kicsit. Egyébként vakuval pengeééles, csak a vaku erőssége meg kicsit sok, az előtér túl világos a háttér meg hamar sötétedik.
Amúgy ma kivittem a szabadba napozni egy kicsit. A kinti fényviszonyok között egy fokkal jobb képet csinált, de azért ezek is elég zajosak. A nagyfelbontás ezért persze részben kárpótol, egy 1:2-es kicsinyítés után még mindig bőven elég nagy a felbontás és a szmötyik sem látszanak már, de azért remélem ez a jövőben ezt optimalizálni fogják azért.
-
longshadow
csendes tag
válasz Danika256 #17577 üzenetére
Hidd el, az OPO tulajdonosok 95%-ának semmi szüksége az OTG-re, én sem használtam életemben egy eszközömön sem soha. Ez annak az 5%-nak bosszantó aki szeretné, és ennek az 5%-nak is csak kis része panaszkodik emiatt a fórumon. Szóval összességében érthető, hogy az OPO nem kezeli prioritásként, de persze elhiszem hogy aki meg használná annak ez para...
-
longshadow
csendes tag
válasz s3nsitivity #17581 üzenetére
Pont nemrég olvastam valahol egy felmérést, hogy az OTG-t kb. a mobilos Android felhasználók 5%-a használta már valamilyen célból. Tableteknél már nagyobb az arány, de általánosságban nem egy olyan fícsör ami must-have-nek számítana manapság.
Nyilván az OPO esetében nincs ilyen adat, de bátorkodtam kivetíteni rá ezt a statisztikát, szerintem kb. reális lehet mivel az OPO tulajdonosok esetében sem hinném hogy nagyobb arányban lennének power-userek mint máshol.
[ Szerkesztve ]
-
longshadow
csendes tag
Hülye kérdés, de a Sandstone hátlapot mivel lehet tisztítani? Most nézem fény felé tartva hogy tiszta maszat, de súrolóval azért mégsem akarok nekiesni mert félek hogy ledörzsölöm a textúrát. A vizes ruhával való óvatos áttörlés után meg továbbra is maszatos maradt.
Már úton van a hátlap hozzá, de még ezt a kis időt sajnos anélkül tölti ami miatt könnyen koszolódik.
-
longshadow
csendes tag
Gebedjek meg ha értem, hogy miért van mindenki ennyire ráizgulva a CM12S-re. Nyilván én is szívesen kipróbálnám már, pláne remélve hogy fluidabb lesz tőle kicsit a rendszer, de amúgy maximálisan elvagyok a 11-el, mindent tud amit tudnia kell.
Mindenki kajak aggresszív meg szabályosan követeli hogy adják ki azonnal, ha meg kijön úgyis 2 nap alatt úgyis ki lesz kiáltva mindenféle gagyi sz@rnak, mert az emberek úgy felhypolják az elvárásokat, hogy egyszerűen semmi sem lesz jó nekik.
Más mobilgyártó semmi frissítást nem ad, azzal a rendszerrel megy a teló a kukába amivel kaptad, itt meg mindenki be van feszülve meg elküldi a Oneplus-t meg a CM-eseket a jó.....ba, csak mert várni kell kicsit valamire. Inkább csinálják meg jól és legyen stabil, mint hogy a felhasználók nyomására össze-vissza kapkodjanak és végül tele legyen buggal.
[ Szerkesztve ]
-
longshadow
csendes tag
Van valakinek ötlete hogy az FB app miért szívta le a teljes havi adatkeretemet röpke 5 perc alatt úgy hogy nem is volt használatban? (A háttérben lehet hogy futott.)
http://imgur.com/j8moYba
-
longshadow
csendes tag
Meguntam a várakozást így ma feltettem az OTA frissítést manuálisan root nélkül gyári recoveryből. Wipe-olni nem kellett egyáltalán, mindent úgy kaptam vissza ahogy otthagytam. Kb. 5 perc volt az egész.
A 12S-ben úgy tűnik megszűnt az összes görgetés alatt jelentkező laggolási/beakadási probléma, nagyon smooth lett minden, így egyelőre öröm és boldogság.
-
longshadow
csendes tag
válasz prezlitrotyi #18635 üzenetére
Kezdőképernyőn menü gomb, majd a modulok feletti 3 pontnál fogva húzd fel a sávot És ott lesznek a beállítások.
-
longshadow
csendes tag
válasz axlfsi #18771 üzenetére
Egy napig csinálta ezt nálam is, de azóta teljesen megszűnt, bár nemtom mitől.
Fura amúgy hogy ennyi embernek gondja van a 12S-el nálam tökéletes, és jóval gyorsabb mint a 4.4 volt. Antutu-ban is jóval magasabb, 49977 értéket dob, míg a KitKat-en olyan 47e körül volt.
[ Szerkesztve ]
-
longshadow
csendes tag
Egy hónapja használom a telefont és csak egyetlen problémám van vele, hogy nem 4,7 colos.
Nekem szerencsére egyszer sem dobta meg el a hálózatot (Telekom), és touchscreen problémák sem jelentkeztek. Semmit nem mókoltam vele soha, csak OTA-n frissítettem. A KitKaten voltak performanciális problémák (mikrolagok játékban, vagy görgetés közben), de a Lollipop-ban ezek megszűntek. Eddig egyáltalán nem bántam meg hogy megvettem.
Az akkuja pazar, 2-3 naponta töltöm. (Éjjel repülőn van, a háttéradatok forgalmazása pedig le van tiltva.)
(Ezt azért írtam le, hogy aki erre téved és vásárláson gondolkodik olvasson pozitívat is. )
[ Szerkesztve ]
-
longshadow
csendes tag
válasz PiciDikenz #19943 üzenetére
Nekem is ez a problémám, ha egy kézzel használom nem érem át teljesen, valamint zsebből is nehéz előbányászni néha, de amúgy netezésnél, videónál vagy játéknál meg jól jön a nagyobb képernyő.
Én azt a napot várom már mikor a Chrome fejlesztői rájönnek, hogy alulra kéne tenni a keresősávot és nem felülre. Sok 5.5 készüléktulajnak megkönnyítenék az életét.
-
longshadow
csendes tag
válasz Pipiripi #20101 üzenetére
Nyilván van valami hardveres probléma, de szoftveresen valószínűleg elébe lehet venni bizonyos korlátozásokkal, határérték megszabásokkal, talán ezért szűnik meg a hiba az új driverrel. (De biztos van ebben a témában nálam okosabb aki meg tudja mondani hogy működnek a vezérlőprogramok.)
Szerintem előbb utóbb meg fogják oldani a battery drain-t és újra mindenki megelégedéssel használhatja majd.
-
longshadow
csendes tag
válasz mgTerminator #20119 üzenetére
Pedig igen. Többen megerősítették már a hivatalos fórumon is és a Oneplus redditjéni is hogy az érintőpanel problémák egyértelműen a meleg hatására jönnek elő. Ha meghülyül a kijelző és beteszed a hűtőbe pár percre azt fogod tapasztalni hogy rögtön helyrejön.
A furcsa tényleg az, hogy nem minden készüléken jelentkezik a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
longshadow
csendes tag
Két hete a Play service nálam elkezdett nagyon durván FC-zni CM12S alatt. Kb. percenként jön az üzenet ami rohadt idegesítő. Ha kikapcsolom a tiltásokat Privacy Guardban akkor abbahaggya, de nélküle meg mintha jobban merülne. (Bár aztán lehet csak beképzelem ) Más nem tapasztalt ilyet? Eddig nem volt vele ilyen gond, jött valami Play service frissítés mostanában?
-
longshadow
csendes tag
Kamera összehasonlító teszt, képekkel:
http://www.xndrtech.com/2015/04/27/oneplus-one-camera-app-comparison-test/
A konzekvencia az, hogy annyira aprók a különbségek hogy hülye az aki 5 percnél többet szán kamera app mókolásra.
-
longshadow
csendes tag
Tegnap frissült a Gmail azóta folyamatosan ébren tartja a telefont és csúcsra járatja a cpu-t. Csak tudnám miért -_-
http://imgur.com/X83uvnG
-
longshadow
csendes tag
válasz kinghaxor #20915 üzenetére
Nekem és három kollégámnak is OPO-ja van, soha nem nyúltunk bele semmibe csak OTA-n frissült a telefon, és élből 2-3 napot bír. Én személy szerint tegnap reggel vettem le a töltőről és most 85%-on van, és ebben nem volt repülőmód.
Buta kérdés, de nem lehet hogy pont ezek a mókolt kernelek tolnak ki veletek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest