Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz #40993792 #12 üzenetére
"Ez bizony markáns felhasználói hiba volt."
A hiba elsosorban a Windows felhasznaloi feluleteben van, hogy nincs mod arra, hogy az ember azt mondja, hogy bootoljon be gyorsan a gep, ne alljon neki frissitesekkel szorakozni.
Ezt a leallithatatlan frissitest egeszen egyszeruen nem szabadott volna megcsinalni.DRM is theft
-
dabadab
titán
"egy részéhez restart kell(főleg kernel update), ezek újrainduláskor települnek. Tehát annyi történt, hogy újraindult és a frissítések telepítése befejeződött"
Ami "befejezodesrol" kozismert, hogy nagyon hosszu ideig is tarthat es semmi mod nincs arra, hogy az ember kesobbre halassza. Ezt eleg nehez masnak besorolni, mint nagyon durva UX hibanak.
"Linuxon hogy állítod le a kernel frissítést?"
^C (illetve a guis cuccoknal gondolom bezarogombbal).
De egyebkent Linuxon miota blokkol a kernelfrissites? Futas kozben a hatterben szepen felrakja, kovetkezo bootkor meg egyszeruen azzal indul, pont annyi ido alatt, mint a regi kernellel (kiveve, ha ksplice van, mert akkor meg reboot se kell).[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
"Én se Windowson, de sose csináltam még 486-oson."
Win7, Ivy Bridge mobil i7, 16 GB RAM, SSD kombon en lattam mar tiz perc kornyeki idoket ugy is, hogy viszonylag rendszeresen frissitek. De amikor meg viszonylag friss volt, az akkoriban eleg jonak szamito C2D-n volt olyan, hogy frissitettem, vartam, meguntam, elmentunk ebedelni, visszajottem, meg mindig frissitett.
"De azért Linuxon se éppen ennyire egyszerű, ha az új kerenlnek vannak függősei(általában azért vannak) és több dolog is cserélődik."
Nem egyszeru, viszont ebbol az egyszeri user nem nagyon vesz eszre semmit sem, mert a frissites futas kozben, a hatterben megtortenik, teljesen hasznalhato marad mellette a gep, ha meg reboot kell, az csak sima reboot, ami semmivel sem hosszabb, mint egyebkent.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz King Unique #32 üzenetére
"a minimum lenne kicsivel előtte beizzítani a gépet és lecsekkolni, minden ok-e."
A cikkbol (amit ezek szerint nem olvastal ): "a gépet szokás szerint a mérkőzés kezdete előtt másfél órával, azaz este hatkor csatlakoztatták a kijelzőhöz. Ám amikorra a csapatok bemelegítettek, a gép rendszere összeomlott, ezért újra kellett indítani."
DRM is theft
-
dabadab
titán
Tehat az egyszeri user pontosan azt csinalta, amit a jol megtervezett OS ajanlott neki, es o a hulye.
Azok a jol felkeszult fejlesztok, akik ezt kitalaltak, lereview-ztak, lattak mukodni a gyakorlatban es igy hagytak, na, ok nem hibasak semmiben.
Megint ugyanabba futok bele: a poweruserek annyira megszoktak azt, hogy milyen rossz a rendszer, hogy fel sem tunik mar nekik, inkabb azokat hulyezik le, akik normalis mukodesre szamitanak.DRM is theft
-
dabadab
titán
Nagyon szepen megkerulod, hogy feltegyed a tortenetben egyedul relevans kerdest: normalis-e az, hogy van olyan, hogy bootkor a windows hosszasan futtat valami olyan folyamatot, amit nem lehet megszakitani vagy kesobbre halasztani.
Miert fajna neked az, ha kiderulne, hogy a redmondiak elrontottak valamit?
DRM is theft
-
dabadab
titán
"Nem tudod későbbre halasztani, mert esetlegesen épp nincs kerneled, mivel akkor cseréli, vagy kernel modu drivert/szolgáltatást cserél, és igen ez architekturális kérdés, így van a 4.0-ás NT kernel óta"
Ez alapvetoen beleszaras kerdese. Ahogy egyebkent az is, hogy hasznalatban levo file-t nem lehet torolni, mivel kb. a rebootok 90%-a emiatt szukseges.
"De továbbra a hiányosan közölt cikkből rossz dolgon lovagolsz"
Lehet, hogy meglepo, de pont elsokezbol ismerem, hogy milyen az, amikor a Windows kozli, hogy update-el, ne kapcsoljam ki, de egyebkent nem lehet vele semmit se csinalni. Nincs olyan epeszu ember, aki erre azt mondana, hogy ez nem teljesen elbaltazott UX dontes. Lehet persze hozni mindenfele technikai kifogasokat, de azok csak azok, kifogasok, nem megoldhatatlan problemakrol van szo.
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest