Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
válasz papa019 #47700 üzenetére
Nem érdemes megvenni szerintem a kitobit. Úgyis eladod hamar. Nekem most a már korábban neked is ajánlott sigma 17-70 f2,8-4 van. Kellően nagy "all round", vagy travel obi átfogás, a 17 mm sokmindenre elég, a 40-50-70 mm végével pedig akár még portrézni is lehet mert az F4 egész jó fényerő.
Az F2,8 17mm-nél belső terek fotózásánál kegyetlen jó. Én is ezekre a témákra kerestem obit, 90%ban város, esti város, és tájfotókat csinálok, illetve utazásra használom (igaz, Nikonon), erre a lehető legjobb választás sztem. 70 mm-ből, 24 mp-nél még bőven tudsz vágni is.
Még egy fényerős fixet (50mm f1,8, esetleg 85 mm f1,8 kellhet portréhoz, vagy egy alap teleobjektív és minden igényt kielégít a felszerelés.
Ami fontos a naplementés, esti városképekhez és tájfotóhoz, az egy jó, gömbfejes állvány. Használtam vettem az enyém, egy viszonylag könnyű utazóállványt, így volt 20k körül, de újonnan legalább 30at rá kell szánni arra is.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
haruspex
aktív tag
válasz papa019 #47700 üzenetére
Bocs a késő válaszért, nem voltam gép előtt.
Nem igazán látom a 77d előnyét a 200d-hez képest, ami viszont kisebb. A 10-18 a visszatérítéssel együt nagyon jó áron van most, és jóval jobb a szűk belső terek, utcák, és tájak fotózására. A kitet ezzel a kerettel elengedném, max ha nagylátó felé kell valami olcsón. Ha csak egy obi lesz a 17-70 bármelyik verziója egy jó mindenes. Nyugodtan nézegesd a használtakat is belőle, esetleg ha olcsón el tudsz csípni egy Tokina 16-50 f2.8 at. A látószög különbségekhez flickrön tudsz keresni az obikra.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem lesz Stalker 2
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Synology NAS
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CPU léghűtés kibeszélő
- Ubiquiti hálózati eszközök