Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrBean55

aktív tag

válasz mutyi #15244 üzenetére

Hali!

A kezelhetőségtől nem kell félni a D40 esetében.
    Én annyi "nagyobb" különbséget látok hogy itt nincs a hátsó LCD-n élőkép, tehát mindenképpen kukucskálni kell. Ez nekem nem okozott semmi változást, mert én eddig is majdnem 100%-ban így tettem, de lehet hogy valakinek okoz. Persze így pl. fej fölül fényképezni egy kicsit nehezebb ..., de nekem erre még nem volt szükségem.
    Valamint zoom-olni nem gombnyomással hanem objektív tekergetéssel kell, viszont ez nekem nagyon bejön. :)

Az "auto" üzemmódot sok esetben hallottam szidni a kompaktokon, ott én sem használtam mert szerintem is nagyon gyakran gyengébb képet adott mint amit PASM módok bármelyikéből ki lehet hozni. Ehhez hozzátartozik hogy a kompaktok magasabb ISO-n gyengébb minőséget produkálnak és "auto"-ban azt is a gép állítja, míg a többiben előre én fixálom le, a gép dolga csak a záridő és/vagy a rekesz állítása.
    A D40 viszont jobb képeket csinál magasabb ISO-kon is, 800-ig alig vehető észre zajosodás, de az 1600 sem rossz. Ezért itt az "auto"-ban is jobban meg lehet bízni, nekem eddig általában tetszettek a D40-em "auto"-s képei, használni fogom.

Mai árak az Árgép alapján.
    19 helyet számoltam össze ahol 90 eFt alatt kapható újonnan, lehet választani. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés