Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
válasz Bazsee71 #62508 üzenetére
Nemrég rendeltem tőlük egy TT8020-t és egy Guetamalát. A TT elég friss volt(szeptemberi pörkölés), de aki kedveli az olaszos, pörköltebb kávékat szerintem nem fog benne csalódni, én nem kifejezetten ezeket fogyasztom, de nekem is tetszett.
A guetamalát még nem kóstoltam, abból viszont egy júniusban pörkölt csomagot kaptam, ami ugye egy világosabb-közepesebb szintnél mármár öregnek számít.
Mivel a shopban nincs feltüntetve mikori a pörkölés, ezért érdemes rákérdezni.
-
mdav88
aktív tag
e61 mechanikát milyen szilikonzsírral érdemes megkenni? (molykote elég drága, van olcsóbb alternatíva?)
-
mdav88
aktív tag
válasz fragola.6035 #62791 üzenetére
Teljesen ki lett pucolva, és mivel AP papírral fozok, ezért nemigen jut vissza kavezsir.
-
mdav88
aktív tag
válasz Csápájev #62879 üzenetére
Hozzáállás:
Már a privátok közt volt a levél, az elnézéskérésükkel, fel is hívtam őket, s megbeszéltük a dolgot.
(kolléganő volt aznap, és valószínűleg véletlen jött ki ez a régebbi pörkölés)Természetesen felajánlották a kárpótlást.
Mivel a tt8020 friss volt, és tök korrekt, ezért így sem és úgy sem kerültek volna le a "fehérlistámról", de az ilyen jellegű hozzáállás jeles.
Ezúton is köszönöm. -
mdav88
aktív tag
Szeretném a fórumot visszazokkenteni a normál kerékvágásba, beszéljünk komoly dolgokról. Például itt egy pink gaggia baby, kihagyhatatlan ajánlat:
[link] -
mdav88
aktív tag
Urak!
Nem találom széles-e weben, hogy a hx szűkítőzés hogyan zajlik, hova kell tenni, és mit?
Köszi a segítséget!
-
-
mdav88
aktív tag
Ha kávégép témához meg hozzaszolhatok: lelit nekem tetszik, home szintén biztosan jól használható ketyere. Bár nekem eddig sem volt különösebb panaszom ezekre a gépekre.
Lá scala eroica-t nyuzok most, 20 perc alatt felfut a fej 87 fokra. Nemsokára kerül bele szűkítő, úgy lassabb lesz, de stabilabb. Többivel sem vártam kevesebbet, nekem belefér.
Ma zergerszegen a kavelaborban kostoltam két kávét, mindkettőt a minap készítettek (keresemre). Az egyik egy szép lucky cap yirga volt, a másik pedig egy Costa rica-i, ami egy magyar farmer foldjerol származik. Bányai az Úr neve. Mondjuk elég komoly citrom volt, de mint érdekesség érdemes lehet raprobalni.
Ui: pár napja Szekszárdon is megkostoltam ugyanezt, de érdekes hogy hazai pályán jóval osszemosottabb ízeket produkált a nagy DC gépen. Még talán egy kicsit sok volt a hő is....
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
válasz meander #63516 üzenetére
Urak, egy picit elhavazódtam, így a felújítás projektet átpasszolnám:
Ascaso Steel Bar Dual boiler gép, teljesen működőképes állapotban eladó. A gép belülről elázott, így szétszerelést igényelne, felújítással. Vízhálózatos, de átalakítható tartályos használtra is.(vízhálózatos mód mellett nem kapja fel a vizet, mert egy belső puffertartályt tölt a víznyomás)
Amit tud:
-3-3,5dl réz fejbojler
-4liter forróvíz és gőzbojler
-58mm szabvány
-3 programozható adag és egy manuális gomb
-2 ulka pumpa (egyiket illene cserélni, a másik nemrég lett cserélve)
-ims felsőszűrő, és a gyáritól jobb réz vízterítő
-1db kettes kifolyókar (e61 kompatibilis)
-Új led visszajelző lámpák
-új inox bekacsoló gombok
-Rex c100 PID a kávébojleren
-igény szerint a gőz is pidelve.Tudását tekintve egy Rancilio silvia-faema family-brasilia lady- lelit gilda szintjét tudja hozni, hely van benne rommá tuningolható.
Ebben a formában 130e forintot szeretnék érte kérni.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
válasz 8nemesis8 #63769 üzenetére
Szimplának? Duplát!
Én vettem egy ims the single 7,5g nevű cuccot, mondván, spóroljak a kávéval, ha tényleg egyedül iszom.... kb. 3x használtam, ha kell valakinek 3e forintért viheti....
Lehet, hogy a nagyobbak már használhatóak az én ízlésemnek, de erről nincs tapasztalatom. -
mdav88
aktív tag
válasz Sic.Transit #63103 üzenetére
Szia!
Van egy 14grammos LM certifikáció nélküli kosaram, Igazából két hét alatt felváltva használtam az ims-sel, de csak annyit könnyít, hogy nem kell a naked és a kifolyós kar közt cserélgetnem a szűrőt... Viszont daráló finomságot mindenképp állítanom kell, így inkább eladom.
4e forint.
-
mdav88
aktív tag
válasz lagoon79 #63943 üzenetére
Lagoon segítsége nekem nagyon sokat jelentett, nem vagyok most sem profi, de a vendégeimet el tudom kápráztatni, ez sok mindenre elég.
Akit érdekel a latte art, mindenképp ajánlom, hogy ne csak a monitoron keresztül keresztül képezze magát, hanem kérje hozzáértő segítségét, akár egy kávézóba pofátlankodjon be a pult mögé, kérje meg a baristát, hogy nézhesse.
-
mdav88
aktív tag
válasz jack B. #63965 üzenetére
Én a motta féle csőröst használom, nekem bevált.
[link]Ebből a fél literes két deci tejhez tök jó.
Van ilyesmi is 3 decis, de ez nem jött be annyira(van aki meg erre esküszik...
[link]De adp-hez csatlakozva nem annyira számít, ha már amúgy is profi vagy (előtte azért segítség)
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
válasz Speeedfire #63981 üzenetére
Viszont a futár pont házhoz viszi, ha már akkora az a falu...
-
mdav88
aktív tag
válasz soldier2 #64261 üzenetére
Meg néha ide is pörköl...
Botsch...Hogy ON is legyek:
BeanON Danetti-től: kaptam tőlük egy döglött guetemalát, amit kicseréltek egy általam választott másikra.(ezúton is köszi) De ha már ott voltam, vettem még pár csomag kávét ismerkedés gyanánt.
Burundi: Egész jó jellegzetesnek mondható darab, némi fekete tea beütéssel.
Columbia: Nekem már nagyon sötét, nem az én vonalam, nekem nem ízlik
El Salvador: Ez viszont egy kellemes közepesre pörkölt, krémes tejcsoki ízű alkotás, halovány gyümis felhanggal.
tt8020: tök jó annak, aki kedveli az olasz vonalat. -
mdav88
aktív tag
-
mdav88
aktív tag
válasz von toth #64436 üzenetére
Nem szeretném feltenni a régi lemezt.
Saját, tapasztalaton alapuló véleményem az, hogy teljesen megbízhatóak azok a gépek is, talán kicsit kevésbé masszív mint a gc, cserébe rozsdamentes az egész.
57es kar mérete első gépnek szerintem hibátlan, akit komolyabban elkap a gépszíj, előbb utóbb gépet fejleszt. Kosárból ugye AVX készítetett hozzá IMS-t, amit sokan használunk 58mm-en megelégedéssel.(felsőszűrőből 51,5mm ims passzol hozzá)
GC rendberakással, de használtan 80-85e forint körül megy, Lelit újonan 100-130e, mindenki eldönti maga, hogy mi a prioritás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok