Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Adott egy XP 3 vinyóval. Ebből az első van csak használva. Egy buhera segítségével dinamikussá lehet alakítani a lemezkezelést. Viszont nem sikerült tükrözni, mert a lemezen vannak hibás szektorok. Ghostolós progik sem csinálják meg a mentés/visszaállítást ez esetben? -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2398 üzenetére
Köszi!
Sajnos még mindig ez tűnik járhatóbbnak útnak számomra, mint az 1.0-ás joomla, és sql migrálás.[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2415 üzenetére
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2415 üzenetére
Közben felraktam a EASEUS Todo Backup 1.1-et, amit a w7 topicban írtál. (erről már nem tennék fel képet, hogy ez a topic ne alakuljon át ro_bert17 vs. ghost képregénnyé )
Szóval: ez sem igazán akar feléledni. Okozhatja-e, hogy másik backup szoftver is van a gépen. (na jó, ez lehet költői, mert ezt nehezen tudom elképzelni)
Viszont a működésképtelenséget kiváltó ok lehete-e, hogy dinamikussá vannak konvertálva a merevlemezek? -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2418 üzenetére
És ezek után hogyan tovább? Nincs valami ötleted?
Nagyon szívesen vennék másoktól is hasznos tanácsot.
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2420 üzenetére
Szia!
Gondolom a dinamikus lemezekkel ő sincs jóban?
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2422 üzenetére
Szia!
valószínűleg biztos megtenné, ha tehetné!
Amúgy erre gondolok: [link] -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2424 üzenetére
Azt hiszem ghostolás ügyileg elvagyok átkozva...
[link] -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2442 üzenetére
No igen. A termékcsaládot rendesen benéztem. Viszont ez az Acronis Backup Recovery 10 nagyon durvának tűnik...egyenlőre még telepíteni sem sikerült. (futó sql szerververrel van baja)
Viszont nem kicsi a kihívás. -
ro_bert17
őstag
-
ro_bert17
őstag
Be klikkolom ide is.
Hátha volt már valakinek hasonló problémája, és esetleg a megoldást is tudja. Vagy ötlete?
Köszi -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2801 üzenetére
Ó basszus bocsi! XP SP3, Acronis True Image Home 2010
Csak annyira elmélyedtem a gondolatokban...(#2802) F34R: Letiltottam volna? Azt hol tudom megnézni? [link]
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2806 üzenetére
Nem lettem előbbre. Az acronis schduler-t letiltottam. Gondolom ez felel az ütemezett mentésért, amit valójában szeretnék. Természtesen így nem fut.
Újraindítottam, de egyébként így sem fut le az ütemezett mentés. Csak manuálisan lehet elindítani, és a hiba üzenetek továbbra is jönnek. -
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #2822 üzenetére
Esetleg még egy kérdés: paragon backup és recovery által készített biztonsági másolat tartalmat megtudom nyitni más szoftverrel/módszerrel?
Pl. valami ghost explorer szerű, de még jobb lenne, a esetleg nem csak betekintésre, hanem rendesen kilehetne szedni a fájlokat a mentett állományból.
Vagy esetleg a paragon mentését fel lehet csatlakoztatni egy virtuális gépbe? -
ro_bert17
őstag
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2827 üzenetére
Szóval lehet mountolni paragon b&r-n? Ezt még észre sem vettem, bár most meg sem tudom nézni, mert a vonaton annyira vacak a net, hogy nem érem el a benti gépem. De majd megsasolom.
Természetesen én sem azt gondoltam, hogy majd az acronis termékével fogok betekinteni a paragon biztonsági mentésbe, vagy pedig azt visszaállítani.
Csak történt egy kis baleset otthon, és eszmebe jutott, hogy mi lesz a teendő vismajor esetén.
Jut eszembe boot media. Ez gép specifikus jellemzőkkel bír, vagy géptől abszolút független?#2826) F34R: Nem az egyik szoftver backup állományát akartam megnézni, egy másik backup készítő progarmmal.
És nehéz megállapodni egy fajtánál, mert mindegyik fejlesztésnek van valami előnye, a másikkal szemben, adott helyzetekben.[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2829 üzenetére
és (#2830) F34R: Tehát akkor egy telepített P B&R-es gépre, feltudom csatolni egy másik gép P B&R mentését, és így hozzáférek a mentés tartalmához? És ez az opció a rescue disk-kel bootolás után érhető el?
Ezeket egyébként otthon ki fogom próbálni kíváncsiságból, ha hazajöttem külföldről. -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Paragon Backup & Recovery 10 esetén, mennyi szabad helynek kell lennie a lemezeken, hogy el tudja végezni a mentést? [link]
Elvileg beállítottam hogy temp mappa ne a merevlemezen legyen, hanem a hordozható lemezen, ahova a mentést végzem.[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2871 üzenetére
Adott egy kb. 40G rendszerpartíció. Ezen a szabadhely kb. 4G. Menteném egy hordohzató eszközre. Azon a kb. 160G-ból, kb. 110G a szabad hely. Ez meg a hibaüzenet: [link]
Egyébként ettől függetlenül rendszerpartíciót mentettem már egy és ugyanazon partícióra. -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2873 üzenetére
Szóval valami gebasz van? Köszi! Sajnos tényleg tanácstalan vagyok,és ugye ezért kértem segítséget.
Alapvetően nincs elpiszkálva semmi. Teljesen alapbeállításom megy a PBR. Max. kiszoktam venni a pipát, hogy ne darabolja. Recovery boot mediat sem szoktam mostanság gyártani, mert nekem úgy tűnik, hogy ez nem gép specifikus. Vagy tévedek?
Ennek a sector by sectornak milyen szerepe van egyébként? Adatbiztonsági, vagy technikai jelentőssége van?Rendszerpartícióra meg gondolom azért nem tanácsos menteni, mert ha elpatkol a vinyó, akkor ugye rajta van a mentés.
Vagy ennek is van technikai oka, miszerint mentés közben kerül rá a mentés, és ez bekavar? -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2876 üzenetére
Csak azért írtam a darabolást, mert összvissz ennyit szoktam állítani a szoftverben.
Ezt a sector by sectort pedig már tényleg olvastam, csak gondolom sosem volt rá szükségem, ezért nem emlékeztem rá. Bocsi!
Saját magára mentést meg nem szoktam, mert semmi értelme, csak kipróbáltam anno.
Na szóval. Az eredeti problémával nem tudok még mit kezdeni.
Partíciók összevonása pl.? Csináljak neki jó sok helyet aztán próba? Vagy mivel lehetne még próbálkozni? -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2879 üzenetére
Belinkelem így is a képernyőt. Lehet hogy az NTFS/FAT32 miatt áll meg? Pedig próbálkoztam úgy is, hogy engedtem, hogy 2G-ra darabolja.
Megformázom NTFS-re a külső adathordozót, aztán próba. -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2881 üzenetére
A lényegét már megint nem fogom megérteni, de ez volt a gond.
Külső HDD-t megformáztam NTFS-re, és így tökéletesen megcsinálta.
Köszönet a segítségért! -
ro_bert17
őstag
Adott egy PC eredetileg kb. 120-as vinyóval, ami öregecskének, és lassúcskának tűnt, ráadásul maradt rajta kb. 5 GB szabad hely mostanra.
Új jövevényként vetettem egy 1 TB-os 7200 rpm-es hdd-t. A tulajnak javasoltam, hogy ne pászítgassa, hanem klón, aztán csere. (a régi lemezt meg csomagolja be a szekrénybe)Először easeus todo backup-al próbálkoztam, de a végén hibával megállt. Az idő sűrget, acronis true image home boot media be helyez, bootol, klónoz, kb. fél óra, kész.
Régi hdd ki, az új lemezről prímán megy minden eddig (kopp-kopp)
Kérdem én, hogy ez tényleg ennyire egyszerű, vagy várjak valamiféle feketelevest? -
ro_bert17
őstag
Tök ügyesen, meg okosan megoldotta. Akkor is bootolt, ha még bent volt a régi lemez, akkor is, amikor már csak az új volt bent.
Örülök ha nem lesz semmi gond vele, csak olyan egyszerű volt. Semmi telepítés, semmi. Szokatlan, hogy egy ilyen nagy feladat ilyen egyszerű legyen... -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #3107 üzenetére
De lüke vagyok. Pedig direkt oda is írtam, hogy notebook, csak elfelfelejtettem, előre telepített volt (anno).
Viszont: [link] -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #3109 üzenetére
Ah, ezek a plusz partíciók engem mindig csak összezavarnak. Meg ezek szerint a paragont is. Biztosan saját magamra nem mentek lehet a gond (mert mintha már találkoztam volna ilyennel, ráadásul közben csináltam egy W7 beépítettet, ő már bele sem kezdett pl. DVD vagy külső hdd nélkül)
Egyébként tök érdekes, hogy vhd-t csinál. Most épp megpróbálom összebarátkoztatni egy virtual PC-vel. Kíváncsi vagyok menni fog-e.
Szerk: (#3111) Fire/SOUL/CD: ritkán kócolok össze partíciókat, max. ha megkérnek rá külön. Én 1 partíciót szeretek használni. Ezt nem én idéztem így elő.[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Fejre állt gépem, egy kb. 2 hetes paragon mentésből vissza állítottam, majd kitöröltem a dokumentumaimat, levelezésem és a jelenlegi állapot dokkumentumait, levelezésést vissza másoltam. Felraktam még a frissítéseket. Azt tapasztalom, hogy a két héttel ezelőtti mentésem kb. 7 GB-al nagyobb. Valamit benéztem, nem vettem észre, vagy ésszerű magyarázat rá?
Egy másik kérdés még. Működő W2K PC-t mivel tudnék virtualizálni? A paragon go virtualt és a disk2vhd-val próbáltam, de egyikkel sem sikerült sajna. -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Készítettem (volna) az asztali gépből egy virtuálisat. De sajna nem fogadja el.:
Merre induljak?Szerk: paragon go virtual-al készítettem (volna), mert a disk to vhd-nél is ez volt. Csak virtual pc 7 alá kellene, mert nem szeretnék se vmware-t, se virtualbox-t.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #3380 üzenetére
Közben végig jártam a dolgokat. A gond alapvetően az volt, hogy a virtual pc 7 vhd limitje 127GB. A virtualizálni kívánt pc-ben egy 160-as lemez van. Hiába csökkentettem a partíció méretét, a linkelt hiba üzenet jött elő.
Szóval a partíciót kívánt nagyságúra hozni, majd a "felesleges" területet törölni. Így működik nálam. -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Adott egy mentés, amit azt hiszem paragon szoftverrel készült. Adott volt a vas alatta, ami sajnos szó szerint eltűnt.
Viszont szükség lehet arra, hogy az említett mentés beröffenjen egy gépen (lehetőleg virtuálisan). Van erre lehetőség?Szerk: (#3562) HeavyToys: Nem ismerem a W8-at, de a saját lemezkezelője nem tudja össze hozni a kettőt, kötet kiterjesztése, vagy valami hasonló paranccsal?
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok! Milyen ingyenes eszköz létezik, külső eszközként felcsatlakoztatott rendszermeghajtó mentésére?
Elromlott az egyik notebookom billentyűzete, amitől nem kapcsol be a gép. Kivettem az ssd-t belőle, beraknám egy működő gépbe, de előtte menteném.
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest