Hirdetés
Aktív témák
-
Chaser
legenda
GL40 chipsetes gépbe milyen szériás cpu-kat rakhatok? intelnél annyit találtam, hogy talán 667 és 800mhz FSB-seket, de hogy pontosan melyikeket azt nem. Gondolom kezeli a 45nm-es cpu-kat is.
Továbbá vana gépemen egy rejtett partíció, amin a géphez adott OS és sw-ek vannak, de ehhez nem tudok hozzáférni. Win egyáltalán nem látja, partíciókezelővel meglestem, meg is lehet nézni mi van benne de másolni vagy elindítani nem lehet semmit._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Thunderzolee #22915 üzenetére
Itt nagyon kevés cpu an, csak cerka, T1 és 3 amit látok. Egy T6400 jó lenne ha menne benne.
A rejtett partícióról le szeretném menteni a dolgokat._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Thunderzolee #22924 üzenetére
Sztem T3 alatt a 65nm-es pentiumokat értik, mert T3-ból van még a 45nm-es celeron is. De van otthon egy notesz amiben T6400 van majd kipróbálom. Most T3400 van benne.
Fájlvisszaállító alatt mit értesz?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Ez egy emachine -acer- gép. Kb 9 hónapos. Garbővítést erre még lehet ugye intézni?
-
Chaser
legenda
Akkor megtartom. Azt nem tudod, hogyha a hdd-t kicserélem ssd-re akkor is aktiválható a gyári vista? Vagy trükközni kell? Cpu-t is cserélnék benne, legfeljebb a gar miatt megtartom ha gond lenne.
Thunderzolee: A fájlvisszaállítás nem jelent gondot
Ebből az első partíció a winnek láthatatlan. Olvasgattam a témában, de még nem sokra jutottam. Valszeg valami jelszavas védelem alatt áll, de annyira hogy win nem is látja? De sebaj, majd bedobom a desktopba hátha másik OS látni fogja._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz ro_bert17 #22947 üzenetére
Elvileg ugye oem a win ami a notin van. Oemről azt tudom, hogy csak az először telepített hw "jegyzi meg", hogy mi alapján az passz. Beszéltem egy boltos sráccal, azt mondta azért ki lehet ezt játszani, ha azt mondom x bedöglött a gépben és helyette y cserélték akkor azt elfogadják párszor. Alaplapot azt biztos nem cserélném De hdd és cpu csere esélyes.
Paragont köszi W7 van most fenn, x86 és tökéletesen megy meg mindent felismert alapból, a vistat majd megpróbálom upgradeltetni 7-re, hátha._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz ro_bert17 #22955 üzenetére
Én innen építkeztem, meg a boltos srác szavaiból. A cikkben is a lapot említik, az meg úgy se lesz cserélve.
szerk: Garbővítésnél befolyásoló tényező lehet az, hogy a gép emachine? Ami ugyan acer, de még se úgy hívják. Ha jól tudom ezek lowend változatok multik számára, pl tecsko. Ez is fogott meg benne, kis puritán de rájöttem nem is kell több. Elég baráti áron találtam +2év garkiterjesztést, netto 17k és adnak mellé egy táskát meg egy egeret is.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz icecave #23024 üzenetére
Hát ez azért nem feltétlen így van Van itt egy 2 éves inspiron, aku 85% körül van, úgy is vettem majdnem 1 éve. Nemrég meg vettem egy 10 hónapos acert, abban meg 100-as az aku. Sógoromnál van egy thinkpad az már nem tudom hány éves, ott meg 50% körül van. Nagyban függ attól mennyire melegszik az aku környékén a gép, az említett gépeknél alig, nyilván nem is száradnak ki.
-
Chaser
legenda
válasz icecave #23032 üzenetére
A dellnek 56Wh-s akuja van, azt 48-cal vettem meg, azóta is annyi, az acer 48Wh-s volt, most is annyi, mind2 gép 3 óra felett megy wifivel és ccfl-es kijelzőjük van, az acerben ráadásul 65nm-es a cpu, az inspironban 45 és mind2-ben ddr2-es ram van.
szerk: Mindkét gépben sanyo aku van, li-ion. Rmclock mit mond az akudra? Sógorom akarta meghackelni az akuját, valahol azt olvasta le kell fagyasztani 12 órára és akkor nagyban nő a kondíciója. Sztem hülyeség, de döglődő akunál egy próbát megér éppen.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz icecave #23036 üzenetére
"erőgép volt a maga idejében" ami nyilván melegedett és nem tett jót az akunak, ezért nem is veszek noteszből csak igp-set vagy kis fogyasztású vga-sat, én azért szeretem akuról is használni, néha rá is vagyok utalva. Játékra meg cpu igényesebb dolgokra meg van, desktop, de hogy újra van notim már el is adtam az egyiket
-
Chaser
legenda
válasz icecave #23038 üzenetére
Milyen vga van benne? Amúgy elég szopacs az intel HD grapf, azt hittem EE, aztán zabál rendesen a dög, biztosan többet mint egy HD5-ös kártya idle.
Nézegetek egy ilyen laptopot: ACER Aspire 5734Z. Tecskóban egész olcsó, ebben vajon hozá lehet férni a cpu-hoz bontás nélkül? Az E720-ban sajnos nem. Mondjuk ez a cpu már 45nm-es, lehet nem is bántanám, de mondjuk átpasztázáshoz meg takarításhoz jó lenne ha nem kéne szétbontani az egész gépet. Megtetszettek ezek a letisztult, sallangoktól mentes gépek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #23069 üzenetére
Tuningolni leginkább semmivel..talán set fsb, de lehet csak intelnél működik.
TeeJay: Erős cpu, core i pentium, nem épp a core i előde mert ezt és a core celeront utána adták ki. Önmagában 1080p-hez kevés lehet, de a mellé tokozott igp-nek nem akadály hw-esen lejátszani azt se, ideális notebook cpu. Persze az i3-asok a HT miatt erősebbek, de nem annyival amennyivel többe kerülnek.
-
Chaser
legenda
válasz TeeJay #23082 üzenetére
Akkor még 1x, látom nem vagy jártas a témában. Teljesen felesleges ennyit kiadnod gépre vga-val, a fHD lejátszás már régóta nem kuriózum. A cpu mellé épített vga-t erre képezték ki, megfelelő playerrel -pl mpc-hc- min. cpu támogatással viszi az 1080p-s mkv-kat, gyakorlatilag bármilyen 1 magossal is hw-esen. Ha csak ez a célod jóval olcsóbban megúszhatod, már az én előző generációs 4500-asom is támogatja a fHD gyorsítást. Vagy bármelyik amd-s HD4-es integrált is.
szerk: röviden- a DX-et hívja segítségül az ezt támogató hw, a cpu-ról meg leveszi a terhet, már szinte minden vga-ban benne van ez
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz TeeJay #23084 üzenetére
Már mondtam, magában ez a cpu kevés lehet fHD-hoz, asztaliban egy athlon2 2700mhz-től, vagy E5300-tól felfelé elégséges, de lehetnek olyan kódolású filmek amik még E8400-et is megfingatnak. Erre van a hw-es gyorsítás, a HD5-ös semmivel sem gyorsítja jobban mint az intel HD.
720p-hez meg szinte akármilyen 1 magos elég sw-esen, 1800mhz-es conroe celeron is lazán viszi azokat, az 1080p az érdekes. Elvileg már a vlc is támogatja a hw-es lejátszást W7 alatt, az ati a legkevésbé támogatott. Sztem olvasd át itt az első hsz-t._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz adodaniel #23091 üzenetére
Nekem most 2 gép van itthon. Az egyikben benn se volt az aku, sztem nem is használták és 100%-os. A másik már itt van több mint egy éve, ugyanolyan állapotú az aku mint ahogy vettem, néha lemerítettem. Ha nem melegedős a gép akkor én benne hagynám, ha melegedős akkor meg kivenném, a meleg kinyírja az akut.
-
Chaser
legenda
Dell n5010-nél ramon kívül nincs máshoz szerviz ablak. A nagy kérdés az, ha eltávolítjuk a hátlapi csavarokat hozzá lehet-e férni legalább a hdd-hez? Vagy pedig szét kell hozzá bontani a gépet.
-
Chaser
legenda
Következő lenne a kérdésem, még sehol nem kaptam választ, hátha itt. A core i3/i5 cpu-nál működik az rmclock? Egy egy energiagazdálkodási management többek között, lehetőség van vele bizonyos szintű alulfeszelésre. C2D-nél kiválóan működött, nem tudom az új architektúrát is ismeri-e. W7 x86-on gond nélkül megy, x64-en trükközni kell, tehát akinek x86-os win-e van nézze már meg
-
Chaser
legenda
Van nálam egy S10-es lenovo notebook beépített 3g modemmel. Pannonnál van előfizetés rá, a gép úgy került hozzám hogy "nem megy a net". Nem is mehetett, nem volt drivere az ártatlannak, de már van. Viszont innentől kezdve nem tudom hogy tudok csatlakozni. Van egy kódom aztán ennyi. Én még nem használtam mobilnetet, havernál vodásat láttam ott volt egy sw és azzal lehetett bejelentkezni. Neki usb stickje volt, a progi is azon rajta. De itt nincs semmi. Mi a teendő? Este át kéne a gépet, úh sürgős
szerk: Ericsson F3507g mobile broadband az eszköz neve
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz scream #24508 üzenetére
Kikapcsolod a turbo-t biosban, ha van rá lehetőség.
sagvary: Ellenkezőleg Akut lehet cserélni, odd az gépfüggő, van ahol egy csavar, van ahol bontani kell. Pontos típusra lehet pontosabbat mondani.
-
Chaser
legenda
válasz breezer55 #24512 üzenetére
Pl kingmax.
babicsbalu: Managament-ben megpróbálhatod minimális teljesítményre állítani. Az a gond, hogy ezt a szériát cpuz, cpu genie már nem ismeri fel esetleg még a crystal cpu id-t megpróbálhatod, azt nem néztem.
laragirl83: Felejtős. A mai gépeket 90+ %-ban úgy csinálják meg, hogy még a diszkrét vga is forrasztott. Ha kraftosabb vga kell eleve olyat kell venni.
-
Chaser
legenda
Lehet tudni. Az ár, meg olyan dolgok amit halandó ember úgyse használ ki, az i5 tudja még a turbot ami pár száz mhz-et tud emelni ha nincs minden mag terhelve....magyarul fölösleges pénzkidobás.
szerk: kali Ritka? Sok notit 2+1 felállással árulnak, nem láttam még olyat, hogy ne ment volna a DC. A múltkor olyat láttam hogy kingston+elpida. Az a lényeg hogy mind2 1 v 2 oldalas legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Akkor nekem volt szerencsém, hogy nem találkoztam még olyannal ami nem ment DC-ben.
babicsbalu: Cpuz felismeri őket, bár feszültséget nálam nem írt, de mind1, mert az csak monitorozó sw. Hogy a moddolós sw-ek mért nem kezelik passz, rmclockot már régen nem fejlesztik, azt hiszem a cpugenie-t sem.
Az biztosa, hogy értelmesebb laptop biosában a ht kikapcsolható, ha nincs ilyen lehetőség akkor más sw-es utat nem tudok. Gondolom driver kell hozzá mint a cnq'-hoz, de az alapból benne lehet a w7-ben, ha nem lenne fenn akkor talán anélkül nem is lenne turbo._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Plazmacucci #24564 üzenetére
Nem minden gépnél lehet váltani! Vásárlás előtt a kiszemelt gépre kérdezz rá.
-
Chaser
legenda
válasz spireeasy #24717 üzenetére
Jóval kisebb teljesítményt kapnál mobil formában, te tudod mi a fontos. Aku úgy tudom sonynál horribilis áron van, szóval végülis nem mobil teljesítményt kapnál...meg ha ott bedöglik vga vagy lap akkor zsebbenyúlós, utóbbinál lehet is kukázni a gépet. Fentebb írta valaki hogy 80k-t mondtak neki lapra, egyáltalán nem ritka, az alja szokott lenni 5k, tetejéből eddig 100k-sat láttam..használtan meg nem igen kapni, mert épp az szokott használhatatlanná tenni egy gépet általában.
-
Chaser
legenda
válasz Csöves #24724 üzenetére
Milyen gépen van az az xp? Nálam 1 perc alatt feláll, mondjuk nem szokta megérni a 2 évet, de még a 3 hónapot se nagyon Amit én észrevettem és ki is kapcsoltam, a frissítések...nem tudom mit frissítenek, de nálam csak lassabb lett a gép, én SP2-t használok, az tökéletes úgy ahogy van, volt hogy fél évig nem bántottam.
-
Chaser
legenda
válasz Csöves #24733 üzenetére
Acer laptop, acer laptop, de milyen hw? cpu-ram nem mind1. Persze hogy ajánlják, engem egyenesen lehülyézett egy szervizes hogy nem használom. De..az én gépeim nem fagynak, nincs bsod, restart, hibás működés. Furcsa mód frissítésekkel volt. Akkor minek? Vettem nemrég egy notit, W7 rá, addig frissítette hogy most már ctrl+alt+del-t kell nyomni bekapcsoláskor, mert addig nincs kép xp-hez szoktam, van egy spéci verzióm ahol alapból le van tiltva a frissítés, a W7 meg gyári lemezről jött.
Gyereknél van ugyanez az sp2-es xp, ott már kb fél éve a laptopján, az kb 1-1.5 perc alatt tölt be. T6400, 2GB ram. Szüzen is ennyi idő volt.szerk: a norton van liveupdate-re kötve nálam, más nincs..nem hiszem hogy naponta elavul a gépem
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Expresscardon keresztül elvileg megoldható desktop vga csatlakoztatása a notebookhoz. Próbált már valaki ilyet?
-
Chaser
legenda
Ha jól emlékszem, a fu-si-nak volt is egy kis gépe amihez külső 3870 járt, csak nem tudom hogy csatlakoztatták.
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest