Hirdetés
Aktív témák
-
-
Morris
veterán
válasz Bandee2 #9278 üzenetére
kábeleknél kicsit elvesztél.
ha satás a vinyó (márpedig az), akkor vékony adatkábellel kell az alaplapra dugni[link]!
ezt winchesterhez nem is fognak adni, csak alaplaphoz!a másik a PATA, fekete vagy szürke általában és kb 5cm széles vékony kábel[link]. ez Paralell ATA kábel. ez ATA-s vinyóknál használatos (ahogy nézem, nálad NEM)
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
én a tunerkarit szedtem ki mérgemben működés közben, de hálistennek nem lett semmi gond.
(a működés közben itt jelenti h áram alatt volt, pont nem akart működni és ez mérgelt fel) -
Morris
veterán
Olyan progi biztos nincs, amivel tesztelni tudod a lapodat.
vagy IC, vagy ellenállás halt meg. a kondit hallanád.
Ha pedig szakadás van nyomtatott áramkörökben, azt csak manuálisan tudnád kimérni. de ezzel nincs értelme foglalkozni, mert baromi hosszú időt venne igénybe mire megtalálnád a a hibát.
Egyszerűbb gariztatni.
Ha meg nem működik rajta ez az, azt úgyis észreveszed -
Morris
veterán
Nincs mit.
Egyébként különféle diagnosztikai progikkal (sandra, everest, stb) úgymond tesztelheted, de hibakeresésre nem jók.flash-: A csatlakozónak a bütyke mindig azon az oldalon legyen ahol az alaplapi csatlakozó kis hornya van.
Fordítva nem jó, mert a tápcsatiba különböző helyeken van a 12V, 5V, Gnd stb (nem szimetrikus fordítva). És esetleg olyan körnek adsz áramot aminek nem kéne, azon kívül a tápcsatin úgy vannak a tűk körül lévő műanyagok formálva, hogy fordítva ne mehessen bele. Persze egy kevéske barbárság és máris megoldva - de ne akard fordítva beleerőszakolni.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
A sípolgatások mikor történnek?
Egyébként 80%-ban win-re gondolok. Azért azt nem szabad feltételezni, hogy egy oprendszert tökéletesen írnak meg. Nekem van, hogy háromszor kell újraraknom a rendszert mire minden oké lesz.
Nem feltétlenül van gond a hardverekkel. Ha nem indul, kerreg, fagy - ezek lehetnek hardveres hibák.
Fájlrendszer stb rendben van?
Korábban win7-tel próbálkoztam és egyáltalán nem volt stabil. fagyott, újraindult stb. Azóta ez az 5. rendszerem (természetesen ugyanaz a win7). Minden ugyanaz (hardver, szoftver) és teljes mértékben tünetmentes, stabil rendszerem van.Milyen friss a rendszer? Frissítések vannak e telepítve? Milyen sűrű a leállás/újraindulás? Húzva vannak e memóriák, proci, vga?
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
válasz M3Ny3'T #27731 üzenetére
Szia!
Hátha segít valamit: [link] [link]
Mian: Ha esetleg laptopod lenne, akkor kiírná, hogy hány % maradt az akkuból.
De mivel nincs, ezért csak "nincs akkumulátor" -t ír
Mivel a stressz teszt egy picit megizzasztja a gépet, ezért több kraft kell neki és hamarabb lemerülne az aksi[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Üdver!
Satás vinyó menjen a sata1-re. IDE ODD menjen az ide kábel végére master-re (és az IDE kábel másik vége ami az alaplapra megy, az menjen az IDE1-re). a közepe a slave.
IDE-s cuccoknál ne tegyél bele jumpert (kis sárga vagy szürke, vagy fekete pöcök ami zárja a két tűt a vinyón). Ekkor auto beáll! (jó esetben)Fenyő: Ethernet driver mindenképp kellene. Közberavarhat. A8N SLI lapnál ugyanilyen szindrómám volt.
SMC router nem a legjobb. Nekem 3 gépnél meghalt és csak akadozott a net, pedig 4 portos. azt hiszem...
kösd rá direktbe a modemre, vagy a net kábelt a gépre. vagy szerezz kipróbálásra TP-Link routert.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz sinya85 #27817 üzenetére
Hali!
Nekem is rengeteg gondom volt ezzel a hibaüzivel. lefagyott, aztán jobb esetben visszajött a kép. És mindig az várt a képernyő alján, hogy "a képernyőillesztő nem reagált, majd sikeresen helyreállt"
Nem csak a 9600-tal van gond. Majdhogynem az összes radeont érinti (GeForce oldalt nem ismerem, de már ott is hallottam)
Én megnéztem a GPU órajeleit és nem az alapértelmezettre állt be. (Win7) Mindig 500/500 volt holott a VGA-m órajele 600/800 (default)
Rivatunerrel beállítottam és azóta csak 3 hetente egyszer fordult elő. Ja és kikapcsoltam az UIC-et is.
Próbáld meg hátha... -
-
Morris
veterán
Értem. Hát ha még garis, akkor lehet érdemes elvinni, hogy nézzék meg, csak ezzel olyan gond lesz, hogy akkor a szőnyeget is ott kell hagyd!
Gondolom a műhelyükben csak azt fogják letesztelni, hogy megy vagy sem. Ha pendrive-nál jó, akkor úgysem fognak hinni neked!
Elvileg mennie kéne mindegyikről, mivel nincs semmi különbség a portok között.
Ha jól láttam 4 port van a hátlapon és kettő a lapon (alul) -
Morris
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
válasz q13579 #27866 üzenetére
Szia!
Nem a winchester csipog, hanem az alaplap. ha minden igaz van rajta egy pici hangszóró, ami a reset sw, power sw tűk környékén találsz.
Gondolom a vinyók satásak. Én megnézném a sata kábeleket, hogy rendesen be vannak e dugva az alaplapba illetve a winchesterekbe. Nekem volt hasonló problémám és sata kábel csere megoldotta a gondot. folyamatosan kicsúszott a vinyóból.
Ezen felül, egy bad sector keresést is megejthetsz. hátha amiatt nem ismerei fel.
A harmadik tippem, az alaplapi lemezvezérlő kezd haldokolni.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
mosfetre keresgélek, de lehet csak gyárilag szerelt lapon van
-
Morris
veterán
válasz q13579 #27868 üzenetére
Akkor a javaslatom, hogy nézd meg a DVD-nek a csatiját, hátha az szarakodik (sata)A másik tipp, próbáld egyszerre csak egyik, majd másik vinyóval használni a rendszer. Így könnyebben kiderül, hogy a lapnak vagy a vinyóknak van gondja.
ugyanezt az ODD-re is kipróbálnám.
Nézde még meg a biosban a hőmérsékletet. Hátha túlmelegedik valalmi, és éppen rosszul mér az egyik programod.
Miután lefagyott és újraindult, egyből bios és hőmérséklet ellenörzésAnt@: Igen. van hogy nem feltételnül stimmelnek a csavarok helyei, de azért annyi stimmelni fog, hogy biztosan rögzítsd a lapot.
ATX-be belemegy a microATX is[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Teljes mértékben egyetértek Lenry-vel.
MSI-kről nem hallani mostanság jókat. S939-ig jók voltak, de ott történt egy törés...
Gigabyte-ok nagyon jók!
Hacsak nem plexi oldallapos házikód van és nem érdekel a modding, akkor ne érdekeljen, hogy hogy néz ki.
Az én lapom is kegyetlen ronda, de jó[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz LacHUNt3r #27902 üzenetére
Nekem sikerült.
mondom, hogy csináltam:
zöld floppy - global-ra katt.
letölti a zip file-t.
total commanderben beléptem a zip-be, kijelöltem mindet majd átmásoltam egy másik könyvtárba az egészet. (F5)
aztán setup.exe.mod: látom sikerült felrakni de nem megy
biosban engedélyezve van a lan?
esetleg húzd ki meg dugd vissza a router tápkábelét[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz johnny65 #27914 üzenetére
vezérlőpult - felügyeleti eszközök - eseménynapló - windows naplók - rendszer
a biosban kb 45 fok a proci hőmérséklete AMD-nél. Mikor leállt, indíts újra és be a biosba, ott keresgéld meg, hogy hol van a proci hőmérséklet és nézd meg mit mutat. leállás után nem fog olyan gyorsan lehűlni. ezért ha olyan 60-70fok körül van, akkor ez lesz a hiba.
gondolom be van állítva hogy 75 körül leállítsa a gépet. (de persze ez csak egy lehetséges hiba)[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
válasz FikuszKukisz #27936 üzenetére
Hali!
vezérlőpult - rendszer - Speciális fül - rendszerindítási, rendszermeghibásodási és hibakeresési információk (beállítások) - és itt vedd ki a pipát az automatikus újraindításnál.
Illetve keress bad sectorokat a rendszervinyón. Ha mindez megvan, akkor folyamatosan mérd a proci hőmérsékletét vmilyen progival. a legjobb ha naplóztatni is tudnál
Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Mini-ITX
- Opel topik
- Farming Simulator 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- MSI Z370-A PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest