Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
devpernull
tag
válasz mézespálinka #621 üzenetére
Üdv mindenkinek, vettem ma egy Fire-t.
Most frissítettem a gyári 0930 feiyu-ra. Tényleg úgy van, ahogy írod, a leírás alapján nem lehet frissíteni. Töröld a kártyáról a factory_update_param.aml fájlt, utána már tudsz recovery-ből frissíteni. Nekem mondjuk az angol nyelv beállítása és a wifi bekapcsolása után visítva lefagyott, de kitartó kikapcsológomb nyomással újraindult, azóta jó. Nézek rá valami CM-et a magyar menü miatt. -
devpernull
tag
Folyamatosan reszelgetik a romokat a Fire-höz, az enyémen Flambe v15 van, hamarosan várható a v16 is. Még kicsit bugos, de ígéretes. Úgy tűnik, célszerű előtte feltenni a 0930-as Feiyu kernelt és a factory_update_param.aml fájl nélkül, kézzel telepíteni a recovery-ből.
[link]Az én TM kijelzős gépemen egy komoly hibája van a Flambe v15-nek, ha kikapcsolt wifivel elmegy aludni, akkor nem lehet bekapcsolni, csak újraindítani. De ha flight módba rakom, vagy megy a wifi, akkor igen. Fene érti. Ezek mennek biztosan: play market, gapps, 1080p filmek lejátszása, külső usb, hdmi kimenet, fényképező, webkamera, fényérzékelő, forgatás, g szenzor, játékok többsége. A wifi nagyon jó és stabil. A Go Launher HD nagyon szépen fut a gépen és jól használható, ez még nem fagyott, mint a gyári.
Közben a CM10 is alakulgat, de még nagyon kezdetleges, nem voltam még elég bátor, hogy felrakjam. A fejlesztőnek nincs a készülékből...
[link] -
devpernull
tag
Nem tud magyarul, csak a morelocale2-vel lehet játszani. Viszont teljesen angol, kigyomlálták belőle a kínai dolgokat. Én is többek között azért várom a CM10-et, hogy a fiam is tudja kezelni.
Nem olasz a CM fejlesztője? Már a zászló miatt. Vagy több projekt fut? Ha jól értem, azért nem erőltetik, mert a gyári firmware komoly hibákat tartalmaz, pl. kijelző elszállás, meg a pattogás. -
devpernull
tag
Ha nem futsz bele egy olyanba, aminek elszáll a kijelző panel vezérlője, akkor szerintem ennyi pénzért megéri. Ma voltam pár elektronikai boltban, ha már ott voltam, a tableteket is megtapiztam, még mindig ezt venném ár/teljesítményben.
A wifi alvással vannak gondok, ezt már írtam, meg amikor bekapcsol a hang végfok, akkor kattan egyet a hangszóró. Volt, akinek gyorsan merült az akku, de ez megoldódott a 0930-as szoftverrel. Ezeket még lehet szoftveresen pofozgatni, remélem a gyártó is ad még ki javított firmware-t.
Nagyon szép és nagy fényerejű a kijelző, kicsit halk a hangszóró, nagyon jó a wifi (ez nagy dolog az olcsó tableteknél!), erős CPU-GPU, szép a képe TV-re kötve 1080p-vel, sokáig bírja az akku. Hirtelen ennyi jut eszembe. -
devpernull
tag
A kamerák annyit tudnak, amennyi elvárható, tényleg 5 MP a hátsó, van AF és vaku. Bár az enyémen valami miatt a vaku inkább AF segédfény, nagyon gyenge a fénye, a Defy-m ehhez képest atomvillanás. Talán szoftveresen tolnak még majd neki pár mA-t és jobb lesz. A képminőség mobilos, majd lövök képet és felteszem. Az első kamera Skype-ra megfelel.
-
devpernull
tag
Ha valakit érdekel, elsőre sikerült bluetooth-al külső GPS vevőként használni a Defy-met. A Defy-n a Bluetooth GPS output fut, a Fire-n pedig a Bluetooth GPS.
-
-
devpernull
tag
válasz Peaceliker #742 üzenetére
Gyorsan rá is mértem a Fire töltőjére, terhelés nélkül 5,13V, terhelve 4,85V 1,27A, ettől nem megy tönkre elvileg.
-
devpernull
tag
válasz stmiklosi #756 üzenetére
Vadász-vadász, miért jársz te az erdőbe...? - mondta a medve.
Azt próbáltad már, hogy egy max. 2 GB-os FAT-re formázott SD-kártyára teszed a romot, meg a factory_update_param.aml fájlt valami ilyen tartalommal?
--wipe_data
--wipe_cache
--wipe_media
--update_package=/sdcard/rom.zipHátha!
-
devpernull
tag
Most olvastam, hogy kijött egy javítás a rossz CWM-el elrontott kijelzőjű Fire-höz:
[link] -
devpernull
tag
válasz sticky35 #899 üzenetére
Lenne pár kérdésem! Melyik CM10 verziót tetted fel? Fényképezni próbáltál már vele, nem fordított a kép? Mindkét kamera működik? Vakud milyen erős? Próbáld ki légy szíves, hogy ha kikapcsolt wifi-vel hagyod elaludni, vissza lehet utána kapcsolni a kijelzőt? Köszi!
Ja, és QM, vagy TM kijelzős?[ Szerkesztve ]
-
devpernull
tag
válasz socialkiller #1010 üzenetére
Erről a linkről tudod letölteni:
[link]
A telepítés előtt a gyárit Titanium backup-pal irtsd ki (freeze, un-install), indítsd újra, utána telepítsd ezt. Nekem összejött, de nem elsőre. Most megy minden flash, bár némelyik Operával nem, csak Maxthon-nal. -
devpernull
tag
Feltettem a 1031-es Feiyu TM romot, csak a cache-t töröltem, de így is működik, megmaradt minden beállításom, alkalmazásom. Előtte 0930-as romra épülő Flambe volt rajta. Magyar nyelv van, kamerák, elforgatás, fényesség szenzor, wifi működik. A max hangerő erősebbnek tűnik.
-
devpernull
tag
Továbbra is 1031: gyorsabban boot-ol, bluetooth, rajta keresztül gps működik, wifi gyors. Hangszóró még mindig halkan pukkan induláskor. Eddig a legjobb rom.
-
devpernull
tag
A Fire 1031-es Feiyu ROM-hoz készült egy mod, kibővíti a kikapcsolási menüt újraindítással, recoveryvel, százalékos akku kijelzést ad, bluetooth főmenüből kapcsolható, meg kicsit átvariálja a szoftveres gombokat. 3 verzió készült, lehet próbálgatni őket. QM és TM kijelzőre is jó.
[link]
[link]Úgy nézem, nekem az A verzió tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
devpernull
tag
Nagyon halk volt volt a mikrofonom, ez minden Ainol-nál előfordul, de van rá megoldás. SU jogosultság kell hozzá:
[Microphone volume on Ainol FIRE]
Először telepítettem egy jó terminált, tud magyarul is:
[Play]
Total Commander-rel létrehoztam a /etc/init.d/99microphone fájlt, követtem a leírást, reboot után 4-ről 7-re nőtt a mikrofon hangerőm, most már nem kell ordítani a táblával.
(Fire, Tm, 10.31 Feiyu ROM)
Ja, sokat szívtam azzal, hogy a virtuális billentyűzetemen 2 gomb is aposztrófnak néz ki, de csak az egyik az igazi ' Terminálban nem mindegy...[ Szerkesztve ]
-
devpernull
tag
válasz socialkiller #1210 üzenetére
Nem lehet rá másikat telepíteni, a külső SD kártyáról fut.
-
devpernull
tag
válasz Morph33 #1251 üzenetére
Azt olvastam a [fórumban], hogy a CM10 fejlesztőjének a héten érkezik meg a Fire-je, szóval előbb-utóbb lehet számítani stabil CM10-re is az eddigi gyerekbetegségek nélkül.
-
devpernull
tag
válasz petikeke #1523 üzenetére
Olvasom az elmúlt napok termését a Fire-el kapcsolatban. A kijelző melletti hézag meglepő, az enyémen (TM-es Fire, 10.31-es ROM) egy zsilettpenge sem férne be a keret és a kijelző közé, nagyon egyben van.
A gyári ROM nálam is néha elfelejtette a belső SD-kártyát, főleg, ha leválasztás nélkül vettem ki belőle a SD-t, de a Feiyu ROM-oknál még nem volt ilyen gond. Mindenhonnan telepítettem alkalmazásokat, külső-belső SD, Play, külső USB eszköz. Jelenleg 40 játék van rátelepítve, ennyi fér ki egy oldalra a Go Launcher HD-ra
Esetleg próbáld ki, hogy állandóan legyen benne SD, hátha valami fájlrendszer nyűg.
CM-et még nem tettem fel, mert jelenleg komoly hiányosságai vannak. -
devpernull
tag
válasz Sav10222 #2424 üzenetére
Nálam is előjött ez a hiba, csak TM-es Novo 7 Fire-n. Nem lehet bekapcsolni a wifit, ha próbálgatom, előbb-utóbb lefagy, vagy újraindul. Valami úton-módon összefügghet az energiagazdálkodással, mert a "wifi alvás irányelve" beállításnál bizonyos romoknál átmeneti sikereket értem el, de volt olyan is, hogy hibátlan működés után akkor fagyott le, amikor kikapcsolt a kijelző. Próbáltam többféle gyári romot, Feiyu-t, CM-eket, most PA 3+ van a gépen, de a jelenség mindegyiken előbb-utóbb előjött. Többször szétkaptam a gépet apró darabokra, nagyítóval nézegettem a nyákot, újraforrasztottam a wifi antennát, nem sok sikerrel. Amikor ment, akkor vitte a 25 megabitet is, de ha meghülyült, akkor semmi.
Most hétvégén volt egy olyan próbálkozásom, hogy bekapcsoltam a widgeten a bluetooth-ot és a wifit, majd rögtön utána újraindítottam. 2 napja minden rendben működik, a BT és a wifi együtt be van kapcsolva, nem fagy le. Egy próbát megér. -
devpernull
tag
válasz devpernull #2444 üzenetére
Korában már írtam a Fire-m wifis nyűgjeimről, azóta keresgéltem a neten és arra jutottam, hogy szinte minden Ainol tablet érintett a kérdésben. Példák:
[Ainol Advanced II ICS 4.0.3 WiFi Bug]
[Ainol Novo 7 Aurora]
Arról van szó, hogy vagy már indítás után nem működik a wifi, vagy normális használat közben kikapcsol. Ilyenkor semmilyen módon nem lehet bekapcsolni, se a widgettel , se a settings/wifi résznél, se parancssorból (svc wifi enable). Ha sokat próbálgatom, akkor akkumerítő fagyás, vagy reboot a vége. Párszor sikerült repülő mód be és kikapcsolásával feltámasztani, de ritkán.
Érdemes olvasgatni az Ainol hivatalos rajongói oldalát a [Facebookon], hogy hányan panaszkodnak a wifire. Biztosra veszem, hogy hardveres hiba, egy hibás IC, nem tudják javítani szoftverfrissítéssel.
Ha valaki így jár, küldje vissza a gyártónak, wifi nélkül egy tablet csak képkeret... -
devpernull
tag
válasz stmiklosi #2580 üzenetére
Az összes általam elérhető gyári, Feiyu, CM és PA ROM volt a gépen az elmúlt héten, egyikkel sem működik normálisan a wifi. ( Amúgy ha jót akartok magatoknak, ne tegyétek fel Fire-re a "4.2.1 Novo7 Flames 0201 Official AML Firmware"-t, iszonyú nehéz levakarni róla, nekem unbrick is kellett)
És mint korábban is írtam, nem a "minőséggel" van a baj, ha éppen megy, akkor hasít, pedig a routerem egy vasbeton födémmel lejjebb van. Csak legtöbbször nem kapcsol be a Broadcom 40183 wifi+bt chip. -
devpernull
tag
Valószínűleg van egy hibaszázaléka az IC-nek, amit kiszűrhetne a meo, de olcsóbb mindet kiszórni, akkor pörög a gyártás. Vagy eleve egy hibás szériát vettek meg olcsón a Broadcom-tól.
Christian Troy ezt írta:
Both this broadcom 40181/40183 seem ghost, there isn't any driver or info on the net... they don't work with bcmdhd kernel driver that is the standard of bcm devices on Linux... I don't know from which low cost stock ainol found them...
What makes me sad is the maybe the rtl8192cu was just few cents more expensive... but it works like a charm and has a very good driver!
Even the crystal with the rtl8188eu doesn't suffer of WiFi troubles! -
devpernull
tag
Ha már így benne vagyok az írásban, egy kérdés:
Találkozott valaki azzal a jelenséggel, hogy kikapcsolás után nem lehet egyből visszakapcsolni a táblát? Ha nem várok 1-2 percet kikapcsolás után, akkor csak a zöld robotot nézegethetem, nem lép tovább az Ainol Novo7... feliratra. Ezért a reboot sem gyakran jön össze, talán 10% sikerességgel.
Ezt nekem újkorától produkálja a Fire. Ha lesz egy kis időm, teszek egy kapcsolót az akku vezetékére, kipróbálom, hogy egy áramtalanítás hogyan befolyásolja ezt a dolgot, majd beszámolok róla. -
devpernull
tag
Végképp elhalálozott a Fire-ben a bt+wifi modul, már egy pillanatra sem lehet bekapcsolni őket. Írtam a gyártónak, hogy tudnának-e küldeni egy új alaplapot, meglátjuk, válaszolnak-e, sajnos nem arról híresek.
Roppant érdekes, hogy a modul kiesésével megnőtt a tablet stabilitása és kevésbé melegszik. Nem produkálja a SOD-ot, amikor nem lehet bekapcsolni hosszabb alvás után.
Mivel valami netkapcsolat kell az androidnak, vettem egy USB2LAN adaptert, egyből működött, kernel szintű támogatása lehet, bár néhány program hisztizik vele, alapvetően végszükségben használható.
Ért valaki közületek haladó szinten az androidhoz? Van egy usb-s Realtek 8192cu alapú wifi adapterem, ha minden igaz, ezt is támogatja a kernel, nem kell hozzá újat fordítani. Ha rádugom, listázza az lsusb parancsnál, de tovább nem jutottam. -
devpernull
tag
válasz cobrakigyo #2673 üzenetére
Itt találsz újabb és módosított ROM-okat a Crystalhoz, a CM, AOKP, PA ROM-ok magyar nyelven is tudnak. Ha még nem vagy ismerős a témában, akkor inkább kérj meg egy hozzáértőt, mert több hardverváltozat is van a táblából.
[Slatedroid Ainol Novo 7 Crystal] -
devpernull
tag
válasz cobrakigyo #2679 üzenetére
Nem tudok magyar nyelvű fórumról, némi angoltudás és androidos/linuxos ismeret nélkül bátor dolog belevágni a custom romokba.
-
devpernull
tag
Ez alapvetően két jelenség, a SOD-ot arra szokták mondani, amikor a sokáig nem használt tablet alvó állapotba kerül, ahonnan nem ébred fel a bekapcsoló gombra. Ez szinte biztosan a Broadcom wifi modul energiaellátási gondjai miatt van, néha segít, ha mindig bekapcsoltra állítod a wifit. Mióta az enyémen bedöglött a wifi, ezt nem produkálja.
A másik jelenség, amiről írtam, az a hot reboot miatti fagyás, amikor akár 5-10 percet is kell várni a lekapcsolás és a bekapcsolás között, különben csak a zöld robotig jut el és lefagy. Erről nem írnak a fórumokon, de ezt nem a wifi okozza, mert ez nem múlt el nálam. Gondot nem okoz, csak dühítő.Ha valakit érdekel a téma: úgy tűnik, sikerül rávennem egy Realtek8192CU alapú külső wifi modult a működésre. Szerencsére nem kellett nekem cross compiler-rel drivert készítenem, mert egy japán srác megcsinálta, itt lehet letölteni, a lap alján van a mediafire link: [translate-tel angolra fordított]
Még a csatlakozással vannak gondjaim, de a led már felvillant rajta. Nagyon nehéz nekem az androidos parancssorral konfigurálni...[ Szerkesztve ]
-
devpernull
tag
válasz pirate29 #2693 üzenetére
Khmm, türelem a királyok erénye...
Nem láttam még újabbat, [itt fog felbukkanni, ha lesz.[De lehet nézegetni a gyártónál is.]
Szerintem még nem adták ki a forráskódot, anélkül nehezen lesz módosított (pl. magyar) rom.[ Szerkesztve ]
-
devpernull
tag
Nem feltétlenül kell kernelt fordítani, be lehet tölteni modulként is a drivert. Már feltéve, ha hasonlóan működik a dolog, mint a külső usb wifivel. Viszont kell a linuxos driver, a rom foráskódja, cross compiler egy linuxos gépen, meg parttalan szívás. Ha szerencséd van, mint nekem, akkor valaki már készített a tableted processzorára drivert (pl. IT9135.ko), akkor még némi bűvészkedés a könytárakkal, jogosultságokkal, init.d-vel...
Ha rádugod az usb-re, parancssorból lsusb listázza?Nálam már megy a Fire-n a külső wifi, de az android kissé szkeptikus, látja mindennek, 3G-nek, ethernetnek, csak wifinek nem. De legalább megy. Viszont a [kis gyösz külső vevő] klasszisokkal jobb, mint a gyári volt fénykorában, sebességben, hatótávban, stabilitásban.
-
devpernull
tag
Nekem sem jött össze linuxon a driver fordítás, elég béna vagyok a linuxban, bár az új Ubuntu, amit vmware alá feltettem, már egész kezelhető. De a csomagok összeválogatása, letöltése, a könyvtárszerkezetek kialakítása, meg a többsoros parancsok legyőztek.
Nem CM10-hez kell drivert keresned, hanem a kernelhez, ami 3.0.8-as, ha minden igaz. Mennyire vagy otthon a [jogosultságokban linux alatt?] Nagyon fontos, hogy jól legyenek beállítva minden fájlon és mappám, amit másolsz, létrehozol, különben nem tudod futtatni őket. Total Commander jól kezeli őket CM10 alatt. -
-
devpernull
tag
A Spark-nak gyárilag nincsen fóliacsík az antennáján? Azt házilag is rá lehetne rakni. Elférne vékony rézdrótból egy [biquad antenna] is a hátlap alatt, bár ha kicsi az adóteljesítményed, nem sokat ér az erősebb antenna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Lenovo Tab M10 FHD 64GB/4GB 10,6 tablet dobozában
- iPad 10.gen WiFi / 64GB / Blue (203)
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- iPad Air 5 M1 64GB Wifi+Cellular + Magic keyboard
- Onyx Boox Max Lumi 13,3 e-ink tablet és e-book olvasó, teljeskörű androiddal, alig használt eladó
- Eladó Gyári Apple Ipad Mini Smart Folio tok
- Kindle Touch
- Microsoft Surface Pro 5 12.3" 2K Windows tablet i5-7.gen 8G/256GB, 4G/LTE - Üzletből, garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest