2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaocai X9 okostelefon - A legjobb?!

Ismét egy kínai telefon: dual SIM, moddolt Android, jó akkumulátor, korrekt hardver, nagyon olcsón!

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Adatkommunikáció

USB-n keresztül adatkábellel, egyébként 4.0-ás Bluetooth, Wifi 802.11 b/g/n. 20 Mbit-et már mértem a Wi-Fi-vel, tehát ennyit biztosan tud, nagyobb sebességgel még nem teszteltem. A GPS-t élesben még nem próbáltam ki, nagyon ritkán szoktam csak használni egyébként is, próbaképpen megnéztem, 1 perc alatt talált jelet és tudott pozicionálni.

A felhasználói vélemények alapján egyébként a kínai telefonok GPS tudásához is viszonyítva nem nagyon lehet ok panaszra, jókat szoktak erről az oldaláról is írni.

Akkumulátor

1800 mAh van feltüntetve, ami reálisnak tűnik, Samsung Galaxy S, Ace, S4, ZTE Blade és Skate-hez viszonyítva tovább bírja, ez kellemes meglepetés nekem. Mivel a vásárlás óta még nem volt olyan ciklus, hogy 100 %-ról töltés nélkül lemerítettem volna, ezért arról nem tudok nyilatkozni, hogy mennyit is bír egy töltéssel, de az biztos, hogy nem fog ezen a téren sem szégyent vallani.

A telefon energiagazdálkodása igen jóra sikeredett. Kb. 2 napot elmegy az én használati szokásaim mellett, de ha nagyon nyomkodom, akkor is simán bírja estig. Képernyőben ez kb. 3-6 órát jelent.

(Jelenleg 1 nap 16 órája megy a telefonom, akkor volt 89%-on az aksi, most 55%, közben pedig netezés, telefonálás, filmezés, összesen 3 óra 38 perc képernyővel. Szerintem ez igen baráti!)

Összegzés

Aktívan kerestem, de nem tudok találni (nagyobb) negatívumot. Ha nagyon akarnék, akkor biztosan tudnék kis apróságot mondani, ami lehetne jobb, de ez természetes is, ugyanis az árából adódóan ennél sokkal jobb telefonok is vannak (sokkal drágábban), de az biztos, hogy ilyen áron ez egy kiemelkedő okostelefon, külsőleg, belsőleg, mindent figyelembe véve.

Akár "bestbuy"-nak is lehetne nevezni. Az látszik, hogy a gyár foglalkozott a telefonnal, amit egy szűz Androidhoz „tolakodás” nélkül hozzá lehetett tenni, azt hozzátették, pl. a gyárilag telepített programok, vagy a kamera beállításait figyelembe véve. Egy minden területen megfelelő szintet nyújtó telefont kapunk a pénzünkért.

A címben elhangzó felkiáltás és kérdés megválaszolására: Igen, a legjobb.
(Kategórián belül, és az én ízléseimnek megfelelően) :-))

A telefonnak nyitottam korábban egy topicot is: Xiaocai X9

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • OPPO Find 5 Midnight bemutató

    Megnéztem, hogy mire képes ez az éjféli szörnyeteg Kína egyik legnívósabb gyártójától. Stílus a javából..

  • ZTE Open: Néptelefon rókabőrben?

    Az alsó kategóriát szorongatja meg, tömegtermék lehet belőle megfelelő szolgáltatói árazás esetén.

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • HUAWEI Ascend G700

    Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.