2021. április 14., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaocai X9 okostelefon - A legjobb?!

Ismét egy kínai telefon: dual SIM, moddolt Android, jó akkumulátor, korrekt hardver, nagyon olcsón!

[ ÚJ TESZT ]

Kamera, multimédia

Fotó

A hátlapi kamera 8 megapixeles, autofókuszos, segédfénnyel ellátott. A beállításokat, lehetőségeket felsorolni is nehéz, itt szintén nem spórolt a gyár. HDR, arckép, panoráma, sorozat, mosolyfelismerő, EV expozíciós, és normál módok közül választhatunk, a vaku ki-be kapcsolható, vagy automata mód is beállítható. Színhatásokat is lehet választani: nincs, fekete-fehér, szépia, negatív, vízszerű, fekete tábla, fehér tábla.

Hirdetés

A kép jellegét szintén: automata, éjszakai, napnyugta, buli, álló, fekvő, éjszakai portré, színház, tengerpart, hó, tűzijáték, tevékenység, gyertyafény. Fehéregyensúlyt: automata, izzólámpa, nappali fény, fénycső, felhő, szürkület, árnyék, meleg fénycső. A képtulajdonságokban a következők alapján tudunk állítani: élesség, színezet, telítettség, fényerő, kontraszt.

Van úgynevezett „ZSD”, ezt ki-be lehet kapcsolni, fogalmam sincs mi ez, gyárilag kikapcsolt állapotban van. Arcfelismerés is van, önkioldó is 2 vagy 10 másodperccel, sorozatfelvétel 40 vagy 99 felvétellel. Sorozatfelvételt még úgy is lehet csinálni, hogy nyomva tartom a gombot, és akkor magától lövöldözi a képeket, amíg nyomom.

A képek számomra megfelelő minőségűek, nyilván ilyen áron nem kell egy csodakamerára számítani, láttam már jobb képet telefontól, de szégyenkeznie nem kell emiatt sem. Nem vagyok nagy szakértő, pár próbaképet csináltam, mindenki el tudja dönteni, milyen a minőség, szerintem azért nem rossz. A makróban talán lehetne egy kicsit erősebb.
Videó

1280*720-as felbontásban tud rögzíteni, a beállítások között van egy „EIS”, amiről fogalmam sincs, hogy mit jelent. A mikrofont is lehet ki-be kapcsolni. Van egy gyorsítás intervalluma menü, itt ki, 1, 1,5, 2, 2,5, 3, 5 és 10 másodperc között állíthatunk, szintén nem tudom mit jelent ez. Különböző hatások közül is tudunk választani: nincs, összenyomás, nagy szemek, nagy száj, kis száj, nagy orr, kis szemek, az űrben, napnyugta és saját videó, ezeket nem próbáltam, de biztos jók.

A videó minőségét szintén jónak tartom, inkább az erősebb kategóriába sorolnám, mint a gyengébe, főleg ha a telefon árát is figyelembe vesszük.

Itt egy próba felvétel: [link] (Érdekes, de a gépen ez sokkal szebb, YT-ra feltöltve valamiért romlik a minőség...)

Zene

Nem vagyok egy "vájtfülű", de azért el tudom dönteni, hogy átlagos szempontokat figyelembe véve milyen a minősége a hangzásnak, és ezt sem mondanám rossznak. Egy egyszerű Panasonic fülessel szinte hajszálpontosan ugyanolyan minőséget kaptam, mint a Galaxy S esetén, igazából a célnak tökéletes, nincs gond a hangzással.

Videó lejátszás:

A telefonnak az erős hardvernek köszönhetően nem okoz gondot a filmek lejátszása, én 720p HD-ban szoktam nézni, a kép gyönyörű, szaggatás, akadás nincs.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • OPPO Find 5 Midnight bemutató

  Megnéztem, hogy mire képes ez az éjféli szörnyeteg Kína egyik legnívósabb gyártójától. Stílus a javából..

 • ZTE Open: Néptelefon rókabőrben?

  Az alsó kategóriát szorongatja meg, tömegtermék lehet belőle megfelelő szolgáltatói árazás esetén.

 • Lenovo P780

  Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

 • HUAWEI Ascend G700

  Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.