2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Windows Phone - 2. játékválogatás

A bemutató szereplői az Asphalt 4, a Ferrari GT, az NFS: Undercover és a GT Racing, videóbemutatókkal.

[ ÚJ TESZT ]

Asphalt 4: Elite Racing

Bevezető:

A cikksorozatom következő csomagjába autós játékok kerültek, hogy lássátok van az élet Windows Phone-on négy keréken is.

Asphalt 4: Elite Racing

A Gameloft eddig is nagy figyelmet fordított a Windows-os telefonok felé, de az utóbbi hónapokban egyre igényesebb és látványosabb játékok kerültek ki a kezeik közül. A jelenlegi játékválogatás első két és utolsó szereplője is tőlük érkezett.

Elsőként - hogy kövessem az ABC-t - az Asphalt 4: Elite Racing-et vesszük gyorsan górcső alá. Az Asphalt-széria a Gameloft egyik legsikeresebb autós játéksorozata, amely már az 5. résszel is büszkélkedhet, de az eddig csak iPhone-ra jelent meg.

A negyedik résznek sincs azért oka panaszra, igen színes a repertoárja. Nyolc álomautó és két motor parkol a virtuális garázsban, olyan nagy nevek mint Aston Martin DBS, BMW M3, Bugatti Veyron, Corvette ZR1, Ferrari F430 Spider, Nissan GT-R, Mini Cooper S, Ducati 1098 és Ducati Monster 696. A versenyzés színteréül pedig olyan városok adnak otthont, mint Monte Carlo, Beverly Hills, Shanghai, NYC, Dubai és Párizs.

A játékot elindítva hamar a főmenübe érkezünk, ahonnan elmehetünk egy gyors, tét nélküli versenyzésre az "Instant Play" menüben, vagy megkezdhetjük, folytathatjuk az illegális autóversenyzői karrierünket a "Carrier" opcióban. Ha van egy elszánt haver, akkor belecsaphatunk a "Multiplayer"-be, az "Options"-be pedig többek között beállíthatjuk, hogy - ha van - szeretnénk-e használni a beépített g-szenzorunkat. A "Help" menüpontban találunk egy kis segítséget a játék működését illetően, a "Quit" opcióval pedig elhagyhatjuk a színteret.

A játék legfinomabb részei természetesen a "Carrier" menüpont alatt bújtak meg, innen indulhat az igazi versenyzés. Első lépésként egy kocsit kell vásárolnunk, amit aztán a garázsunkban tudunk egyedire formálni. Hozzá nyúlhatunk a motorhoz, a futóműhöz, a karosszériához, egyszóval mindenhez amit asztali- vagy játékgépünkön hasonszőrű játékban is találkozhattunk.

Az első versenyünket Los Angelesben fogjuk letudni, innen indulunk világjáró körversenyünkre. Az irányítás nagyon egyszerű, de ne higgye senki, hogy nincs kihívás a játékban. A gázzal nem kell foglalkozni, a kormányzást pedig g-szenzorral vagy a képernyőnk bal/jobb térfelének tapicskolásával oldhatjuk meg. Van még egy nagyon fontos gomb, az pedig a "Nitro", amit gondolom nem kell bemutatnom. A pályán vannak palackok amikkel utántölthető a nafta és érdemes a pénzeket is felszedni, lesz mire költeni. A ranglétrán egyre magasabbra kapaszkodva kapunk további tuning cuccokat és megvásárolható járműveket.

Az árát nézve is egy nagyon jó választás!

Videóbemutató

--------------------------------
Grafika: 4 @@@@O
Lehetne még rajta csiszolni, de azért elfogadható.
Hang: 4 @@@@O
A platformhoz képest elég sok a hang, és szépen is szólnak.
Játszhatóság: 5 @@@@@
Van benne kihívás, mégis egyszerű, a karrier pedig kellően színes.
--------------------------------
Ár: $4.99
Fejlesztő: Gameloft
Méret: ~9,8 MB
Rendszerigény: Windows Phone 6.x
--------------------------------

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.