2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Windows Phone - 2. játékválogatás

A bemutató szereplői az Asphalt 4, a Ferrari GT, az NFS: Undercover és a GT Racing, videóbemutatókkal.

[ ÚJ TESZT ]

GT Racing: Motor Academy

Utoljára hagytam a Gameloft kakukktojását, a GT Racing: Motor Academy-t, ami több szempontból is kitűnik a most tesztelt társai közül. Először a jó hír: a fejlesztő srácok szimulátorosra próbálták venni a figurát, így ebben a játékban már nem lehet csak úgy mandinerrel közlekedni a pályán, a féket is kell használni.

Itt már igazi belső nézettel is találkozhatunk, ami fektetett üzemmódban nekem a használhatatlanság határát súrolta, de legalább van. A Karrier módban itt már különféle engedélyeket kell szereznünk, ha nívósabb versenyeken akarunk részt venni. Az első liszensz megszerzése viszonylag egyszerű, de a ranglétrán feljebb tornázva egyre nehezebb manővereket kell végrehajtanunk. A megfelelő helyen való fékezésnek fontos szerepe van nem csak a liszenszek megszerzésénél, hanem a versenyeken is.

Ha őrült módjára csak tapossuk a gázt és a falon vesszük be a kanyarokat, akkor hamar leamortizáljuk a gépet és kezdhetjük újra(gondolni) a versenyt. Az irányítást azért nem nevezném bonyolultnak, természetesen segítségek vannak, így a kevés önbizalommal rendelkezők az optimális nyomvonalat is bekapcsolhatják.

A járművekre nem lehet panasz, Audi R8, Dodge Viper ACR, Mitsubishi Lancer, Chevrolet Corvette és természetesen több Nissan modellbe is beugorhatunk. Összesen 12 márka autói közül választhatunk. A pályák is hozzák a szintet, a versenypályákon át a rali helyszínekig, aszfalton, hóban, murván, különféle pályákon mérhetjük össze tudásunkat az AI vezette ellenfeleinkkel.

Akkor mi a rossz hír? Hát a grafika. Nem mondanám nagyon csúnyának, de amikor az első képeket láttam róla, a ZX Spectrumon játszott Formula 1-es játék ugrott be, ami azért nem egy vaskos dicséret. Aztán ahogy játszottam vele, megbarátkoztam a kivitelezéssel, de aztán véletlenül újra elindítottam a Need for Speed: Undercover-t és újból szembesültem a valósággal.

De azt ki kell emelnem, hogy a maga valójában egy kivételes darab. Azt kell értékelni ami van neki, és azért a játszhatóságra nem lehet panasz. Akik szeretik a szimulátorokat és nem csak árkádosan akarnak döngetni, nekik egy jó választás lehet. Amúgy nem mellékesen ez a legolcsóbb játék a mostani bemutatócsomagban.

Videóbemutató

--------------------------------
Grafika: 3 @@@OO
Ennek a játéknak nem a grafika az erőssége.
Hang: 3 @@@OO
Hang, zene van, de az autók sajnos némán suhannak.
Játszhatóság: 4 @@@@O
Itt már a féket is kell használni, nem csak a gázt.
--------------------------------
Ár: $4.00
Fejlesztő: Gameloft
Méret: ~1,6 MB
Rendszerigény: Windows Phone 6.x
--------------------------------

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.