2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

WayteQ xBook-60w - (b)e-tintázva

Digitális korban élünk, így elkerülhetetlen, hogy például a könyv új alapokra kerüljön.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külső

"A könyv csodálatos utazás a múltba és a jövőbe."
Jókai Mór

A könyv, és vele együtt az olvasás is örök, a formája viszont változik.
Digitális korban élünk, így elkerülhetetlen, hogy egy-egy dolog új alapokra kerüljön. A könyvekkel is ez történt, már nem csak papírra nyomtatva érhetők el és szép bőrkötésben vásárolhatók meg hanem digitális formában is.
Az elektronikus könyvolvasók (a továbbiakban csak e-könyv olvasók/e-book olvasók) története nagyon hosszú évekre nyúlik vissza, fénykorukat azonban még csak most élik. Az elmúlt 1-1,5 évben kerültek olyan árszintre, hogy gyakorlatilag bárki számára megfizethetőek lettek.
A 1,5 éve az Androidos táblagépek piacán szerencsét próbáló, és ott jelentős sikereket elért WayteQ is egy ilyen megfizethető árú e-book olvasóval lépett be 2012. szeptember elején a könyvolvasók egyre csak növekedő piacára.

Csomagolás, külső

A készülék egy lapos, fehér színű kartondobozban érkezik melyen semmi felesleges csicsa nem található.

A doboz elején maga a készülék előlapja látható, hátulján a technikai specifikációk, valamint a támogatott fájlformátumok rövid felsorolása található, oldalain a WayteQ és xBook-60w felirat olvasható.


[+]

A dobozt kibontva egy (mű)bőr tok tárul elénk, nem kell megijedni, nem maradt ki a csomagolásból maga a készülék, csupán a helytakarékosság elvét alkalmazva már gyárilag ebbe behelyezve érkezik az xBook-60w. A tokon kívül csupán egyetlen egy tartozékot kapunk ami nem más mint egy Mini-USB kábel, ami egyszerre szolgál a készülék töltésére és az adataink PC -ről való átmozgatására.

Több gyártó fülhallgatót is mellékel az e-book olvasója mellé, mivel már jó pár éve a zenelejátszás is az alapfunkciók közé tartozik, az xBook-60w-hez ilyet azonban nem kapunk, ami nem is akkora baj tudván azt, hogy ezek a mellékelt fülhallgatók általában borzasztó hangminőséget produkálnak és nagyon olcsó, gyenge minőségű műanyagból készülnek.

A dobozban találunk még egy használati útmutatót valamint a garanciajegyet.


[+]


[+]

A mellékelt tok elég masszív, kellő védelmet nyúlt a készülék számára, ha véletlenül kiesne a kezünkből, nem történne komolyabb baja.


[+]


[+]

Vegyük szemügyre magát a készüléket.

Méreteit tekintve 174 x 126 x 8 milliméter ami - ha a vastagságot nem nézzük ami 1 milliméterrel karcsúbb a legfrissebb Kindle modelleknél - egy Amazon Kindle Touch-nak felel meg.
Tokkal együtt 377 grammot nyom, nélküle viszont csak 215-öt - ami megint csak egy Kindle Touch-nak felel meg -, tehát egykezes használat mellett sem fogunk megszakadni.

A borítás teljes egészében selymes tapintású műanyag, amin az ujjlenyomatok nagyon szépen látszanak, az összeszerelés minősége pedig gyakorlatilag kifogástalan. Nem recseg, nem ropog, csavargatni sem lehet mint a gumicsontot.

Az előlap nagy részét a 6 hüvelyk átmérőjű, 800x600 pixel felbontású E Ink gyártmányú, Pearl típusú kijelző foglalja el, ami 16 szürke árnyalat megjelenítésére képes. Háttérvilágítás nincs, a világításról magunknak kell gondoskodnunk. A technológiáról részletesen: [link]

A kijelzőt nyomogatni és tapogatni nem érdemes, mivel nem érintésérzékeny.

Gombokkal is meg vagyunk bőven áldva. Alul található egy menü-, egy vissza- és egy kezdőlapra visszavivő gomb, középen egy navigációs gyűrű közepén egy OK gombbal, valamit kapunk még egy, a képernyő manuális frissítésére szolgáló gombot is.
A balkezesek sem lesznek gondban, ugyanis minkét oldalon található lapozógomb. A gombok kemények, kattogósak de mivel legtöbbször úgyis a lapozógombot használjuk egy e-book olvasónál, ezért könnyen meg tudunk békélni ezzel.
Az alábbi videón ez meg is hallgatható (hangerőt tekerjétek fel): [link]

A készülék tetején találjuk a bekapcsológombot, a Mini-USB (2.0) és 3,5 -ös jack aljzatot, valamint kapunk még egy apró kis ledet ami a töltés állapotának visszajelzésére szolgál. Alul semmi. Apropó, ki látta már ezt a filmet ?

[+]

A hátlap mint a kopár síkság, csupán egy WayteQ logó, és egy szériaszám-matrica töri meg a csendet.
Közvetlenül a matrica alatt találunk még egy Reset gombot is, amire nem nagyon lesz szükségünk, valamint oldalt, a gumiajtó mögött kapunk még egy micro SD bővítőhelyet is amibe akár 32GB-os kártyát is bepattinthatunk.

Ennyit a külsőségekről, térjünk át a belsőre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.