2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Washington - The Evergreen State

Forró nyári napokon nem is lehet jobbat kívánni egy havas hegycsúcsokkal övezett gleccsertónál.

[ ÚJ TESZT ]

Természeti szépségek, földrajzi adatok

Forró nyári napokon nem is lehet szebbet-jobbat kívánni a Csendes-óceán hűs habjainál vagy egy havas hegycsúcsokkal övezett gleccsertónál. Ezt kínálja az USA nyugati partján, Alaszka alatt fekvő, közel 7 millió lakosú "kis" állam, melynek területe Magyarország területének duplája (184827 km2). A képre kattintva Washington állam nyugati felének szépségét bemutató, kb. 22 perces kisfilmet láthatunk. Érdemes teljes képernyőn nézni!:)

Domborzatilag három fő földrajzi egységre osztható, a Columbia Plateau-ra a Columbia folyóval és mellékfolyóival, a Cascade-hegységre és a parti síkságra. A képre kattintva a keleti részt bemutató 20 perces kisfilm található.

Washington állam nem tévesztendő össze a keleti partvidéken fekvő Washington DC-vel, az Amerikai Egyesült Államok fővárosával, (bár mindkettő George Washington-ról, az Egyesült Államok első elnökéről kapta a nevét).

Az állam legmagasabb pontja a Mount Rainier nevű hegy (4395 m). A következő képre kattintva a csodálatos Cascade hegyláncot bemutató kisfilm látható 13 percben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.