2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Vsonic VSD3S bemutató

A shenzeni kristálykagyló jó ár/érték aránnyal, jó hangzással, cserélhető kábellel bír, és még kényelmesen is használható.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

A Vsonic vállalata 1995-ben kezdte meg működését, azóta a fülhallgatópiac ismert szereplőjévé nőtte ki magát, elsősorban a belépő szintre szánt kedvező ár/érték arányú termékeivel, de magasabb szinten is bizonyítottak már legismertebb termékükkel, a GR07-es modellel.
Mostani bemutatóm alanya a cég legújabb sorozatának a tagja, amely a belépő szintet célozza meg és érdekes újdonságokat tartalmaz.

Doboz és tartozékok

A fülhallgató egy kis méretű, fekete papírdobozban érkezik, átlátszó fedéllel. A csomagolás kellemes megjelenésű, a belső borítást fekete, bársony tapintású anyag alkotja.
A dobozt kibontva a következő tartalmakkal találjuk szembe magunkat:

– VSD3S fülhallgató,
– 3 pár szimpla szilikon illeszték (S/M/L méretben),
– 1 pár dupla harangos szilikonilleszték,
– 1 pár habszivacs illeszték,
– 1 pár kábelvezető horog,
– bársony tasak.

Megjelenés és felépítés

A fülhallgató egy egész fület kitöltő, cserélhető kábeles, IEM konstrukció. Formáját és méreteit tekintve a Shure SE-215-ös modelljéhez hasonlítható leginkább. Viselete kényelmes, megfelelően zárja ki a külső környezet zajait, és az anyaghasználat is jónak mondható.
A ház belső oldala mindenhol le van kerekítve, amely ergonomikus viseletet és megfelelő izolációt tesz lehetővé, a külseje pedig kristályformákra emlékeztető, élekkel tagolt megjelenést kapott.

Érdemes megemlíteni, hogy két különböző fülhallgató alkotja a VSD3 palettát, ezek a VSD3 és az általam használt VSD3S. A különbség a gyártó állítása szerint hangzás terén keresendő, a VSD3-at erősebb basszus és dominánsabb mély tartomány (ez a modell véleményem szerint egyértelműen a „basshead” és főleg az elektronikus zenét kedvelő vásárlókat célozza meg), ezzel szemben a VSD3S-t pedig a kiegyenlítettebb, kevésbé mélycentrikus hangkép jellemzi.

Meghajtóegységként egy 40 Ω-os ellenállású, CCAW driver került a VSD3S-be.
A műanyag ház illesztései szépek, sorja, illesztési hézag vagy ragasztási hiba nem található rajta, a hangvető cső ennél a felépítésnél megszokott módon kissé hajlított szögben került kialakításra, mindkét oldalon apró fémráccsal a végén, amely szennyeződések ellen véd.

A kábel szimmetrikus, anyaga jó minőségű, nem gubancolódik. Mindemellett kellőképpen rugalmas és a megszokottnak tekinthető, 3,5 mm-es, egyenes, fémházas jack csatlakozóval lett ellátva.
A fémházas csatlakozó környéke több odafigyelést igényel azoktól, akik „atombiztos” kábelekhez vannak szokva, ez a fülhallgató egyetlen gyengébben kivitelezett pontja.

Összességében tehát egy korrektül összerakott fülhallgatóról van szó, de az előbb említett SE-215 minőségéhez képest egyértelműen gyengébbnek hat minden téren.
Jelenleg több színben is elérhető (átlátszó, fekete, piros, kék, lila).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Vsonic VSD3 bemutató

    A Vsonic nevű kínai IEM gyártót leginkább az ár/érték aránya tette híresé, ennek fényében mertem meghallgatás nélkül VSD3-at rendelni.

  • Audio-Technica ATH-CHX7iS SonicFuel fülhallgató

    Az alany a gyártó 2013. októberében bemutatott különleges, hibrid kialakítású fülhallgatóinak "nagyobb", drágább tesója.

  • Vsonic VSD5 bemutató

    A shenzeni kristálykagyló újratöltve: gyakorlatilag minden téren előrelépés történt a VSD3S-hez képest.

  • Samsung EHS-64 újratöltve

    Remélem, aki hasonló cipőben jár, és van egy elromlott, szeretett fülese, az kedvet kap a megújításához.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.