2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

UnifiedRemote: ha messze az ágy széle

Az Unified Remote használta mellett csak arra kell ügyelni, hogy a telefonunk karnyújtásnyira legyen.

[ ÚJ TESZT ]

Kezdjünk neki

A program áll egy Kliens és egy Szerver oldali programból. A szerver feladatát a gépünkre feltelepített program látja el. Magában a programban pár fület találunk, ahol a kellő beállításokat eszközölve gépünk már várja is a parancsokat.


General

General fülön kapunk egy rövid infót a server státuszáról, hozzánk kapcsolódott kliensekről, üzemidőről és pár működési funkciót kattintgathatunk be/ki. Automatikus indulás, üdvözlő üzenet, ablak mutatása induláskor, hibaüzenetek, frissítés keresés.


Connection

Ezen a részen tudjuk megadni a program által használt ki és bemeneti portok számát, hogy elfogadunk-e Bluetooth kapcsolatot, illetve a bizonyos esetekben hasznos Wake On Lan funkciót. Amennyiben van Bluetooth modul a gépünkben nyugodtan használhatjuk azzal is a programot. Egyszerűen csak párosítani kell a két eszközt, illetve a kliens programban is könnyebb dolgunk lesz. Persze ez csak egyszeri dolog. Wlan on is, ha már egyszer megcsináltuk a kapcsolatot a következő már automatikus lesz. Wake On Lan funkcióra most nem térnék ki. Ez a része egy kicsit több szakértelmet kíván. Aki szeretné a gépét hálózaton keresztül bekapcsolni nyugodtan utána olvashat.

Amennyiben Wlanon keresztül szeretnénk kapcsolatot létesíteni, szükségünk lesz a port forwardolására is. Sajnos ezt routere válogatja, hogy miként tudunk portot nyitni. Figyeljünk oda, hogy a server gépnek fix ip címmel kell rendelkeznie a helyi hálózaton.Valószínűleg gépünk tűzfalában is engedélyezni kell a programot.


Biztonság

Wlan kapcsolat esetén ajánlott beállítani jelszót is, elkerülve az idegen mókamestereket. Szinte mindenkinek ismerős jelenet. Bluetooth esetén erre nincs szükség, mivel az eszközpárosításhoz mindenképp kelleni fog a legenerált kód.


Remotes

A különböző programok vezérléséhez szükséges .dll fileokat inaktiválhatjuk. Ha esetleg nem szeretnénk, hogy minden elérhető legyen.


Log

Kapunk napló funkciót is.


About

A készítőknek kiérdemelt About részleg. Információk a program verzióról, elérhetőségekről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.