2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Türelem tuning

Kattingatós memóriatuning.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

Egy viszonylag egyszerű, semmi különleges előkészületet és tudást nem igénylő túlhajtást szeretnék bemutatni nektek. Pár kattintással igen meggyőző eredményeket lehet elérni, de miben is? Memóriakezelésben.

A memóriáknál fontos az órajel és az időzítés. Minél magasabb órajel és minél alacsonyabb időzítés a legkedvezőbb. Én most nem az órajel emelésével nyert növekedést szeretném bemutatni, és nem is a hétköznapi időzítésekkel nyertet. Cikkem a Performance level értéket mutatja be. A fejlesztők lusták voltak odaírni az ablakba, de a Performance Level egyetlen memóriaidőzítési értéket jelent, mégpedig a tRD-t. (Köszönet érte Rover623-nak)

Többféle tanácsadással találkoztam az interneten. Van ami 1Gb-os moduloknál 6-8-as értéket ajánl, míg 2Gb-os moduloknál 10-12-őt, de van olyan is ami fsb-hez köti az értékét. 400-as FSB-nél 7-es-t, 450-es FSB-nél 8-ast, 500-as FSB-nél pedig 9-est.
A csökkentése egyértelműen gyorsulást eredményez, viszont a rendszert is instabillá teheti, így a növelése stabilitást is adhat.
Véleményem szerint a bemutatásra váró program használatával, lépésről lépésre való csökkentéskor, nem kell félni, hogy a másvilágra küldjük a ramunkat egy hibás Performance level értékkel. Ha már nem bírja a modul, kifagy a rendszer, újraindítjuk, és a hibás értéknél nagyobbat választunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.