2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Tiny Tower

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az egyik kedvenc játékomat szeretném a figyelmetekbe ajánlani.

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

Nem igazán szoktam gyakran a telefonommal játszani, inkább csak azért tartok rajta játékokat hogy elüthessem az időt ha van pár szabad percem de sosem volt jellemző rám az, amit ez a játék váltott ki belőlem. Mivel a játék igényli a folyamatos törődést, így naponta képes vagyok akár egy-másfél órát is eljátszogatni vele (tudom hogy ez az idő nem tűnik túl soknak, de higgyétek el, ez ebben a játékban soknak számít), gyakran minden egyéb dolgomról megfeledkezve.

A játék meglepően kis helyet foglal, kevesebb mint 15 MB tárhelyre és minimum iOS 3.0 rendszerre lesz szükségünk a telepítéshez.

Az első benyomásom az volt hogy a játék meglepően gyors, még a mára már igen szerény képességű 3G-m is akadás nélkül futtatja (4.2.1es rendszerrel). A grafika (mint a képeken is látható) eléggé retró hangulatúra sikeredett, a régi videójátékok hangulatát idézve fel a játékosban, nekem kifejezetten tetszik. A játék alapkoncepciója egy lakóház fenntartására épül, ebben különböző boltokat is elhelyezhetünk (étterem, edzőterem, mosoda).
A boltok üzemeltetésével pénzt kereshetünk, amellyel lehetőségünk nyílik újabb szintek építésére. A játék egy gyors bevezetővel kezd, ezzel segítve át minket a kezdeti nehézségeken.

A játék menüje ikonos felépítésű, meglepően sok lehetőségünk van az események figyelésére. A menüből érhető el többek között a Game Center a haverokkal való versenyzésre (sajnos az én készülékemben ilyen nincs), itt nézhetjük meg hogy kik a lakók és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek, hol dolgoznak, stb.

Lehetőségünk van megnézni a statisztikákat (eladás/perc, mennyire van szükség egy újabb boltra) illetve itt található meg az ún. Bitbook is, ami egy Facebbokra hajazó üzenőfel, ez a lakók elégedettségéről (vagy elégedetlenségéről) számol be, ezt az elején érdemes figyelemmel kísérni. A menüben vehetünk Tower Buxot (a továbbiakban TB), ez a papírpénz szerepét tölti be és elég nehéz hozzájutni, viszont van lehetőségünk igazi pénzért venni, meglepően magas áron (1000 TB 23,99 €). Enélkül sajnos kicsit lassabban mennek a dolgok, de még így is bőven játszható így is. Játékpénzt (ugye amit az eladásokért kapunk) is vásárolhatunk TB-ért, ezt nem javaslom senkinek, előbbit sokkal könnyebb beszerezni, maximum az elején lehet vele gondunk amikor még kevés a bolt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.