2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Tetszik? Nagyon...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nézem a reklámot, és bár sokadszor teszem, fogalmam sincs, hogy mit akar eladni nekem.

[ ÚJ TESZT ]

Nézem a reklámot, és bár sokadszor teszem, fogalmam sincs, hogy mit akar eladni nekem. Én csak a kislányt, és az apát látom.

Hajlong a kislány, két kézzel szórja a tollat, mert hóesést akar produkálni apucinak. Csak hajlong, csak szórja, hiszen örömet akar szerezni. Boldog örömmel kérdi: tetszik?
Apu faarccal nézi, és fásultan mondja ki a megnyugtató szót: nagyon.

Tényleg jó ez a reklám? Tényleg jó? Számomra tragédia.
Kislány, és apu. Anyu nincs? Biztos, hiszen ilyen ünnepélyes pillanatban ott kéne lennie. De nincs.
Elment valami bikával? Nem lehetett túl jó feleség, és a reklám alapján anya sem. Hogy ezt mire alapozom? A csöppnyi lányka boldogan szórja a tollat, holott ha hiányozna neki anyukája, bizonyára kevésbbé lenne lelkes.
Avagy anyu meghalt? Apu közönyét megmagyarázhatja, ám a lányka bizonyára nem szórná boldogan a tollat.

Szórja, csak szórja, kapkodja, és dobálja a kislány a plafonra a tollat. Boldog, hogy örömet szerez apunak. Valahogy kiesik a képből anyu. De miért?

Talán anyu nélkül nevelkedett a kislány? Anyu belehalt a szülésbe? Netán szülés után nem sokkal máshol kereste a boldogságot?

A kislány szereti aput, ez tuti. Meglepit szerzett neki, és szórja, csak szórja a tollat, hogy hóesést produkáljon. Így szeretne hangulatot teremteni, hogy apu átélje az ünnepélyes pillanatot. Viháncol, hangjában az adás öröme.

Apu tuti szereti a kislányt. Nem kéri számon rajta, hogy miért szaggatott, vagy vágott szét egy párnát, csak eltűri a "hóesést". Nyugtázza a dolgot, miszerint nagyon tetszik neki az előadás, és ezzel bizonyára - sőt biztosan - örömet szerzett kislányának.

Milyen egyszerű örömet szerezni...
Hangulatot teremtek, és eljátszod, hogy örülsz neki. Avagy hangulatot teremtesz, és én eljátszom, hogy örülök neki.
De muszáj eljátszani az örömöt? Miért ne lehetne akár egy pillanat, egy perc idejére felhőtlenül örülni a meglepinek? Szeretetből született, és ha ez nem elég, akkor ugyan mi lehet ennél fontosabb?

Lelkesen szórja a kislány a tollat, apu fásult.
Anyu hol van?

Buta, nagyon buta reklám. Tényleg nem tudom, hogy mit akar nekem eladni. Én csak a boldog kislányt, és a fásult aput látom.

Anyut meg nagyon hiányolom.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.