2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Sony Vaio N250N:Megérte

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Most nem egy szokásos teszt jön, hogy leírom, hogy mit tud és hogy ez ezért meg ezért...

[ ÚJ TESZT ]

Most nem egy szokásos teszt jön, hogy leírom, hogy mit tud és hogy ez ezért meg ezért jó. Hanem hogy milyen körülbelül ¾ év után.

Anyagminőség:

Nekem fontos volt, hogy az a laptop, amit majd fogok használni az kellően minőségi anyagból legyen. Szerintem meg is felelt ennek a kritériumnak. Igaz hogy kímélem és odafigyelek rá, de azért használom eleget. Gyakorlatilag sima műanyagból áll semmi luxus Vaiokra emlékeztető karbon burkolat vagy ilyenek (jó ne legyünk telhetetlenek). Tehát: A műanyagok kellően kemények, tehát ha rákönyökölök vagy egyéb súlyos dolgok kerülnek rá akkor is roppanás nélkül bírja.
[link]
Hőelvezetés:

Szerintem ez is fontos egy laptopnál ugyanis senki nem szereti, ha a keze 50 fokos gépen pihen. A vaionál ezt úgy oldották, meg hogy a jobb oldalon van, 1 nyílás azon át áramol ki az olykor tűzforró levegő (volt, hogy mellette felejtettem egy csokoládét, amit az előzőleg a hűtőből vettem ki és 10 perc alatt folyékony masszává vált). Gyakorlatilag csak az afölötti részen érződik a gépen, hogy belül nem a jégkorszak zajlódik le. Minden egyéb ponton megmarad a kellően hűvös hőmérsékleten. És ez szerintem nagyon fontos.

Billentyűzet:

Nagyon komoly kis billentyűzete van, a nyomáspontot kivallóan eltalálták, ha csak hozzáérsz, nem érzékeli, hogy lenyomtad, de egy kisebb erőkifejtés és máris megjelenik a kívánt karakter. Sokfajta gépet néztem már és nem egy drágább (vagyis 4-500 ezer) laptopoknál is jobb a billentyűzete. A dolog érdekessége hogy ugyan ez a billentyűzet található az 1milliós vaioban is. Ott sem panaszkodnak, rá hát akkor nekem sincs okom.


Belső értékek:

Értem ez alatt, hogy mennyire csöndesek az alkatrészek:

Szerintem kellően. Egyedül a Fujitsu gyártmányú winchestert hallod, de semmi mást. A ventilátor még nagyobb terhelésnél (pl Flatout 2) is néma csöndben végzi a dolgát. Ettől lehet néha benn egészen égető hőmérséklet, De ha nagy a baj, akkor azért érződik, hogy hirtelen felerősíti 1-2percre a ventillátort és utána, ha lehűlt kellően, akkor visszaáll az eredeti (vagyis néma csöndes) üzemmódra. Az optikai meghajtóval sincs baj, bár néha picit hangos (8×s tempóra képes) de a Nero drive speed-el leveszem a tempót és akkor már nem zavaró. A kijelző kellően éles és szép képű. Egyedül az a baja hogy fényes felületű ez által minden kosz-t látok rajta. A minap összehasonlítottam egy macbook-al és bizony ennek szebb volt a képe (élesebb).

DVD író:
Korrekten, jó minőségben ír. Sony márkájú (mivelhogy a vaio-t a Sony fejleszti) amely a népi hiedelemmel ellentétben nagyon jól végzi a munkáját. Eddig azt hiszem 2 lemezt rontott el, pedig írtam vagy 100at. Tehát jó minőség és szerintem most már nem igaz, hogy a Sony DVD meghajtói rosszak.

[link]

Tapipad:

Ez egy olyan része, amit van aki használ van, aki nem. Én ritkán. Maga a felülete korrekt azt nem rontották el. Viszont az alatta lévő két gomb (jobb-bal klikk) nem sikerült olyan jól. Az elején még nem foglalkoztam vele, de egyszer hosszabb ideig használtam és bizony azok nem olyan kényelmesek. De lehet, hogy csak nem használtam eleget és nem volt ideje”lazulni”.

Wlan:

Nagyon sokat használom így és ezért fontos, hogy gyorsan találjon hálózatot és ne veszítse azt”szem” elöl. Szinte bárhol talál jelet (jó mondjuk, ha lemegyünk vele barlangba, akkor az már megőrjíti, de egyébként korrekt). Egyedül az otthon lévő Belkin márkájú Routertől akad ki, de az pocsék minősége miatt érdemelte ki a nem adok jelet, mert nem tudok című díjat.

Akkumulátor:

Normális használat mellett kb. 1,6 órát bír ki. Ha levesszük a fényerőt, körülbelül 2 órát. Ez nem sok, de csak egy 4400mAh-es telep került bele. Az enyém szinte csak áramról megy, így ez nem foglalkoztat. Aki akar, vehet bele másikat.

Összegzés:

Ha megkérdezik megérte, akkor a válaszom: Igen. Korrekt minőség jó kijelző és szép kinézet mindaz, ami erősíti bennem, hogy következőleg is Vaiom legyen. Sokan mondják, hogy nem éri meg, mert nincs szerviz. Eddig nem is volt szervizben, és ahogy elnézem nem is megy.
Tehát ha valaki gondolkodik egy Vaion az nézze, meg és aztán mondjon véleményt. Ne csak a neten olvasott dolgok alapján.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.