2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Sony NW-E002 Alapmodell tuti külsővel (Javítva!)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Jelen teszt alanya nem mai csirke. Viszont ha nem lennének ''noname'' modellek - amik...

[ ÚJ TESZT ]

Jelen teszt alanya nem mai csirke.
Viszont ha nem lennének ''noname'' modellek - amik bár nem olyan jó minőségben, mégis többet tudnak - akár tömegmodell is lehetne ez a modell.
Jelenlegi ára kb.12ezer forint körül van, fényes lila színű dobozban érkezett, tartozékok között egy alap fülhallgatót (MDR-E808), CD-t a szinkronizáláshoz elengedhetetlen Sonic Stage szoftvert, valamint egy halom papírt találunk (na ez se nevezném környezetvédelemnek) ja és egyik se tartalmaz magyar nyelvet.


[kép]


Maga a lejátszó egyébként nagyon stílusos, ízléses, és szép. Különösen a fekete verzió.
Mérete egy rúzshoz, öngyújtóhoz, vagy rágóhoz hasonlítható. Az előlapon, alaphelyzetben csak a Play/Stop/OK gomb, és a MENU/MAPPA gomb van, valamint egy SONY felirat. Jobb oldalon, semmi sincs, baloldalon a léptető gomb található.
A hátlapon a HOLD retesz, hangerőszabályzók, egy tűvel benyomható RESET gomb, valamint egy süllyesztett WALKMAN logo. Felül a 3,5ös Jack aljzat.


[kép]


Az előlap egyébként egy ujjlenyomatgyűjtő, tükröződő burkolatot kapott, ami napsütésben abszolút nem látható. Akármilyen trükköt próbáltam, akkor se láttam semmit.


[kép]


A kijelző egysoros kétszínű OLED. A menü egyébként látványos, úsztatott animációt használ.
A lejátszás történhet Album/Előadó szerint, de tölthetünk fel listát is. Továbbá van visszaszámláló is, ami futáskor jól jöhet, ha időre dolgozunk. A Kijelző módot is váltogathatjuk, lehet BASIC (amikor csak a szám címét írja ki), PROPERTY (Bitsűrűség,Sorszám,EQ mód), CLOCK(idő és dátum felváltva jelenik meg), WIND-BELL (amikor egy stilizált szélharang szerű bigyó mozog).


[kép]


Az Equalizer őszintén szólva harmatgyenge. Összesen 3(!) félét választhatunk: Heavy,Pop, Jazz. Nagyon hiányoltam a Rock-ot. Beállíthatunk egyet magunk is, (tegyük meg mindenképp!)
Ha feltöltöttük kedvenc zenénket a kezelhetőség szempontjából katasztrofális Sonic Stage programmal már semmi akadálya a zenehallgatásnak. Kellemetlen hogy miután levesszük a gépről, automatikusan visszaugrik Album szerinti lejátszásra. A papírforma szerint 3perc töltéssel, 3 órán át zenélhetünk. Ebből a szempontból nagyon jó a kicsike. Mivel a kijelző energia fogyasztása szinte 0, így nagyon sokáig húzza.
Tény és való, hogy nem csak a lejátszón múlik hogy milyen a hangminőség.
Az alap fülhallgatóval is nagyon szépen szól, de egy rendes(zárt, pl. MDR-EX71) fülhallgatóval még szebb mélyeket és magasakat csikarhatunk ki a kicsiből.
Mindent összevetve, nagyon jól összerakott MP3 lejátszót hoztak össze SONYék. Bár már megjelent az NW- E013 modell, hasonló árral, színes kijelzővel, de akinek mindez nem fontos, még mindig beruházhat egy NW-E002re!
U.i.: Az NW-E002F már rádiót is tartalmaz!
A Termék honlapja: [link]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.