2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Skype Phone - A mobilkonkurens

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A skype célbaveszi a mobiltelefonokat. Novemberben jelenik meg egy brit cég Skype-al karöltve...

[ ÚJ TESZT ]

A skype célbaveszi a mobiltelefonokat. Novemberben jelenik meg egy brit cég Skype-al karöltve kifejlesztett mobiltelefonja.

Skypephone a Three mobilszolgáltatótól

Valójában arról van szó, hogy a Skype IP-alapú (VOIP )telefonálását használja mobiltelefonokon a cég . A hívás - hasonlóan a skype pc-s változatához - más skype felhasználókkal ingyenes (amíg a havi 4000 perc beszélgetést vagy 10 ezer sms-t el nem éri az ember*), egyéb esetekben pedig kb. 43 Ft-nak megfelelő összegbe kerül, ahogyan az SMS is. A kapcsolat azonban itt 3G-n keresztül jön létre, így magáért az internetért ugyanúgy fizetni kell, mint PC - k esetében is. Ez az összeg szolgáltatótól és adatforgalomtól függően változhat.
~43 Ft-ba kerül a hívás akkor is, ha külföldi ismerősünket szeretnénk felhívni , nem férhet hát kétség hozzá,hogy mindez jóval jutányosabb ár, mint amit jelenleg a szolgáltatók kínálnak nekünk.

A telefon megjelenése igen sok kérdést vet fel. Pl. hogy a mobilszolgáltatók hagyni fogják-e , hogy elterjedjen. Egyáltalán útjába állhatnak-e , szabad-e útjába állni annak, hogy a VOIP mobiltelefonok széles körben használhatóak legyenek?

Szerintem nem nehéz belátni, hogyha ez a technológia elterjed, akkor kevesen lesznek majd, akik szívesen fizetnének a hagyományos telefonálásért, hiszen lesz egy ingyenes alternatíva is. Elég csak megfigyelni azt, hogy manapság egyre hansúlyosabbá válnak a mobilszolgáltatók reklámjaiban is az adat alapú szolgáltatások.

Ez még csak a kezdeti lépés, később egyre több cég (pl. Microsoft, Google) próbál majd teret nyerni ezeken az eszközökön. Nehéz lesz/lenne őket megállítani. És akkor még a WI-FI képes telefonokról egy szót sem ejtettünk.

Én azt mondom, nagyon fel kell kötni a szolgáltatóknak gatyát, vége lesz a régi szép világnak. Az ügyfelek ugyanis erre rá fognak harapni . De talán lehet okosan , úgy is hogy mindenki jól járjon.

*Forrás : index

Előzmények

  • Okostelefónia

    A fogyasztói társadalom kiváló lenyomata az, amivé a mobiltelefon ipar manapság vált.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.