2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Private Manual: Introduction

Manapság egyre többen keresnek meg azzal, hogy nem indul a Windows, megáll félúton a betöltés vagy e...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Manapság egyre többen keresnek meg azzal, hogy nem indul a Windows, megáll félúton a betöltés vagy e közben leáll vagy újraindul a rendszer. Ha mégis elindul, akkor órákig tölt még az Asztal megjelenése után is, a működés bizonytalan, folyamatos vagy szakaszos lassulások tapasztalhatók. Természetesen mindehhez jön a megszokott mondat:

„Biztos tele van a gép vírussal!”.

Az említtet jelenségekért néha valóban valamilyen „kártevő” tehető felelőssé, de tapasztalataim alapján gyakoribb, hogy a számítógép használati módjából eredeztethetőek ezek a problémák.
A napi több tíz kéretlen levélről, reklám üzenetes, felugró böngészőoldalakról már nem is beszélve. Védtelenül tartunk privát adatokat a merevlemezen, pendriveon, stb. vagy tudtunkon kívül adjuk ki privát, vagy banki adatainkat.
Az iromány célja, hogy megpróbáljak kicsit rávilágítani erre az egész miskulanciára és bemutassak egy-két apróságot, amit nem árt tudni. Nem az a célom a cikksorozattal, hogy megmondjam mit hogyan csináljunk. Csupán leírom benne személyes tapasztalataimat.
Nem akarok részletezni mindent, főképp nem térnék ki az erősebb idegzetűeknek való technikai részletekre. Ez inkább csak amolyan szemléletalakító program. Nevezhetjük Laci Updatenek. De én nem a zsírsejtek, hanem a kártevők és problémák számát próbálom meg csökkenteni a gépeken.

A továbbiakban a vírus, spyware, malware, stb. fogalmakra összefoglalóan „ügy” néven fogok hivatkozni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.