2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Pinterest

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Time Magazin szerint jelenleg a Pinterest az 5 legjobb (legnépszerűbb) weboldal egyike.

[ ÚJ TESZT ]

A PINTEREST egy angol összevont szó, ami a pin és az interest egymásba illesztéséből származik. A pin jelentése kitűz, pl táblára, az interest pedig érdeklődést jelent.


Kattints a logóra!

A Pinterest nem a hagyományos értelemben vett képmegosztó weboldal, noha képek által jeleníti meg a megosztani kívánt információkat. Inkább azt mondanám, hogy érdeklődési köröket vagy témákat gyűjtő és megosztó weboldal. A képekre kattintva legtöbbször a részletes leírást, illetve egy újabb, bővebb információt nyújtó ismertetőt is találunk (nem ritkán videót), kicsit a Google és a Facebook egyvelege. :)

Ezt a szenzációs weboldalt nemrég mutatta be nekem az egyik barátnőm, és azóta az egyik legjobb munka utáni kikapcsolódásom lett.

Első pillantásra nem tűnt túl vonzónak, mert elegem volt már a FB farmozásból és a többi időrabló mókából, de amint jobban megismertem, teljesen lenyűgözött. Katt a képre.

"A 2010-ben indult szolgáltatás szintén a képek irányából közelít, itt azonban nem a saját képek dominálnak, hanem az általunk érdekesnek, fontosnak tartott fotók bárhol az interneten. A pin, azaz tű szóból származó név nem véletlen, az ihletet a családi üzenőfalra kitűzött emlékeztetők, valamint a hűtőre mágnesezett receptek adták.

A Pinterest használata gyermekien egyszerű: ha az interneten bármilyen érdekességet találunk, például egy jóféle receptet, fitness tippet, lakberendezési ötletet, vagy esküvővel kapcsolatos megoldást, a Pinteresten megoszthatjuk az adott linken található képet. Ezt megtehetjük a szolgáltatáson belülről a hivatkozás bemásolásával, vagy egy böngészőbe épülő modul telepítése után a képen megjelenő ikonra kattintva is. A "kipinnelt" képeket saját kategóriákba rendezhetjük, úgynevezett táblákra rögzítve, ahogy nekünk tetszik." /Technet/

Kimeríthetetlen tanulási forrás és a szükséges infók praktikus gyűjtő- és rendszerező helye. Valamennyi angol tudás azért szükséges a tökéletes élvezéséhez, de nulla nyelvtudással is el lehet boldogulni vele. Pl ez a következő info sem igényel sok kifejezést. :) Ugyanígy jelenik meg a Pinteresten is...és ott is ugyanezt látod, ha a képre kattintasz.

A 2010-ben bemutatott PINTEREST, vizuális online faliújság jelenleg még nem érhető el a nagy közönség számára, -még csak meghívásos béta verziója működik, de máris nagy sikertörténettel büszkélkedhet. 2011 augusztusában a világ 50 legjobb weboldala között szerepelt, 2011 decemberére pedig a 10 legjobb társadalmi networkké nőtte ki magát..és azóta is megállás nélkül fejlődik.
forrás

Regisztrálni a Facebookon, Twitteren vagy Emailen keresztül lehet. Miután bejelentkezünk az első dolog a "PIN IT" "gomb" installálása, aminek segítségével kitűzhetjük a kedvenceinket a faliújságunkra. (Mindehhez részletes útmutatást kapunk a Pinterest oldalán, de a Youtube is segítségünkre lehet.)

Majd egy kérdőív fogad bennünket, amiben rákattinthatunk azokra a dolgokra, amik érdekelnek és amik alapján automatikusan egy-pár hasonló érdeklődésű felhasználó követésére leszünk hivatalosak. Ha valamelyik nem tetszik, van lehetőség a visszaállításra. Nem kötelező követni senkit, viszont azt jó tudni, hogy minél több ember faliújságját követjük, annál több új ötletet fogunk látni a napi ajánló listán, amikből válogathatunk a saját oldalunkra.

A Pinterest segítségével minden érdekes dolgot elraktározhatunk, amire később szükségünk lehet,- legyen az zene, film, költészet, építészet, vagy bármi. Minden szép, érdekes és értékes infót, amit az interneten találunk, könnyedén rendezhetünk a saját Pinterest weboldalunkon.

Pl. ha az OTTHON (HOME) gyűjteményre kattintunk, akkor az összes idetartozó kedvenc képet és linket megtaláljuk egy helyen.

A piros karikában az látható, hogy hány témakörbe gyűjtöm az érdekességeket. (Jelenleg ez már kicsit megváltozott) A FOOD-ra kattintva elősorakoznak a kedvenc ételeim.

Ha az ételek egyikének receptjét szeretném tudni, akkor arra az ételre kattintok, majd a kiválasztott étel nagyított képére, ami egy új weboldalra vezet, ahol megtalálom a keresett receptet.

Visszatérve a kiinduló oldalra, (a jobb felső sarokban a saját nevünkre kattintva jutunk ide) a kék karikában az összes kitűzéseim találhatók rendszerezés, csoportosítás nélkül. (Ha a számra kattintok, előjönnek a képek.)

A sárga karikában azok a képek találhatók, amiket nem kategorizáltam, nem tettem be egyik csoportba sem, de mégis tetszenek. Ezek is ömlesztve vannak.

Végül néhány szó a PIN ETIKETTről. (Nyers fordítás)

A Pinterest azért különleges, mert különlegesek azok, akik használják. :) Az alábbi utasításokat a Pinterest-et használó "kis" közösség készítette. Ezek a javaslatok segítik a pozitív közösség megtartását és azt, hogy minden kitűzés mindenki számára hasznos legyen.

Légy Kedves
A Pinterest egy közösség. Tudjuk, hogy az ízlések személyenként különbözőek, ezért tartsuk tiszteletben egymást, legyünk tisztelettudóak a kommentekben és a beszélgetésekben.

Ismerd el a forrásokat
A kitűzések akkor a leghasznosabbak, ha az eredeti linket is tartalmazzák. Ha észreveszed, hogy egy link forrása nem megfelelően van megadva, akkor hagyj egy üzenetet, hogy az eredeti linkelő frissíteni tudja a bejegyzését.

Kerüld az "Önfényezést"
A Pinterest arra lett tervezve, hogy segítséget nyújtson és megosszon. Próbáld elkerülni a saját magad előléptetését, még akkor is, ha nagyon büszke vagy magadra. :)

Jelentsd a megkérdőjelezhető tartalmú kitűzéseket
Sem meztelenség, sem semmilyen gyűlölködő téma nem megengedett.
Ha ilyennel találkozol, kattints a “Report Content” linkre.

Oszd meg a tapasztalataidat, jó ötleteidet, hogy a Pinterestet még jobbá tehessük.
Mivel nemrég indultunk, itt-ott előfordulhatnak még zökkenők. Tudasd velünk, hogy mi a rossz, mi az, ami jól működik és mi az, ami nem.

*
Remélem nektek is elnyeri a tetszéseteket és hasznos időtöltésnek találjátok majd! :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.