2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

PH! Android Homescreen Verseny - Végeredmény

Ezennel útjára bocsátjuk az első PH! Android Homescreen versenyt, a Prohardver lapcsalád lakói számára.

[ ÚJ TESZT ]

animoo értékelései

errrtu

Technikai kivitelezés: 8
Összhatás: 7
Ötlet eredetisége: 7

Összesen: 22

Szöveges vélemény: Szerettem az egységes megjelenést, az ikonok remekül passzolnak, a színek is stimmelnek. Kiemelném az óra/időjárás widgetet, a legötletesebb eleme az egésznek számomra. Külön lapoknént is megállja a helyét, de így egyben nézve is mutatós (ami ugyan nem annyira lényeges, hiszen sosem látjuk így). Az oldalak elnevezőszövegei nehezen olvashatók a szürke-fekete színátmenet miatt, és nem is annyira illeszkednek az összképbe.

xtevo

Technikai kivitelezés: 10
Összhatás: 10
Ötlet eredetisége: 8

Összesen: 28

Szöveges vélemény: Igazán egységes, jól megkomponált homescreen! Minden passzol, a háttérkép remekül kiegészíti és kissé megbontja a rácsos elrendezést, ami izgalmasabbá teszi az amúgy számomra néha kissé unalmas grid-layoutot.

pollai

Technikai kivitelezés: 9
Összhatás: 10
Ötlet eredetisége: 7

Összesen: 26

Szöveges vélemény: Pontos, precíz, mértani, a kör alakú ikonok mégis jól passzolnak, sőt, feldobják. A színek is jól passzolnak egymáshoz. Alapvetően egy widgetek+ikonok rácselrendezésű screen, ezért nem értékeltem többre az eredetiséget.

rbence

Technikai kivitelezés: 6
Összhatás: 6
Ötlet eredetisége: 7

Összesen: 19

Szöveges vélemény: A gonosz tudós! :) Jópofák ehhez a témához a periodusos rendszer-ikonok. Leginkább a koncepció, a mögé illeszthető szituáció fogott meg ebben a munkában, ezért választottam be az én 10 versenyzőm közé.

Drughi

Technikai kivitelezés: 6
Összhatás: 10
Ötlet eredetisége: 5

Összesen: 21

Szöveges vélemény: Jó ránézni, szép, egységes, igazi minimal. Ikonok, widgetek passzolnak. De a felirattal (Be original) ellentétben nem tartalmaz túl sok eredeti megmozdulást, ezért nem kapott több pontot.

saphancs

Technikai kivitelezés: 6
Összhatás: 7
Ötlet eredetisége: 6

Összesen:19

Szöveges vélemény: Tetszett a háttér és az óra/dátum widget kombinálása. Sikerült megfelelő ikonpacket is találni hozzá, de az időjárásjelző ikonok nem teljesen passzolnak ide.

adamis

Technikai kivitelezés: 9
Összhatás: 10
Ötlet eredetisége: 10

Összesen: 29

Szöveges vélemény: Az egyetlen screen a mezőnyben, amelyik úgy lépt át kreatívan a sima rácselrendezés határait, hogy mellette ízléses, egységes és stílusos tudott maradni.

noxwill

Technikai kivitelezés: 8
Összhatás: 8
Ötlet eredetisége: 6

Összesen: 22

Szöveges vélemény: Jópofa, színes, mégsem túlzó hs, de a widgeteket lehetett volna kicsit jobban az ikonok kinézetéhez igazítani.

kakukkmarci

Technikai kivitelezés: 9
Összhatás: 7
Ötlet eredetisége: 7

Összesen: 23

Szöveges vélemény: Igényes, egységes összhatás. Ennek érdekében a képernyőzárat is a dizájnhoz igazította. Ötletesnek találtam az ikonok méretével történő variálást. Feltételezem, hogy a háromoldalas, szürkeárnyalatos hs kontrasztjának szánta a színes időjárást, valamint az aksi indikátort, de valahogy nem lett az igazi. Ráadásul a 9-es szám rálóg a képre.

FET-MEN

Technikai kivitelezés: 6
Összhatás: 6
Ötlet eredetisége: 5

Összesen: 17

Szöveges vélemény: Nem különösebben eredeti, nem különösebben érdekes, nem különösebben átgondolt és összeállított munka, valamiért mégis mindig visszatértem rá. A színei (a MIUI ikonok eleve szépek) miatt jó ránézni. Ami az elrendezést illeti, meg lehetett volna esztétikusabban is valósítani. Ha már magyarul vannak az időjárásbeli kifejezések, biztosan meg lehetett volna oldani az ékezeteket is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • II. Desktop modding verseny

    Előre meghatározott hátterek a PH! fotósainak tárházából - A zsűri értékeléseivel, itt a végeredmény!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.