2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Moto Z2 Force Edition - az Erő vele van?

A Motorola múlt évben bemutatott moduláris csúcsmodellje a kis aksi ellenére meglepően jól bírja szuflával.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, UI

A telefon hardveres szempontból a Qualcomm 2017-es évi csúcslapkáját kapta. A 8 magos Snapdragon 835-ös jelen esetben négy 2,45 és négy 1,9 GHz-es Kryo magot használ. A 10 nanométeres csíkszélességen gyártott processzor mellett a 710 MHz-es Adreno 540-es GPU található meg. 6 GB LPDDR4-es memória és 64 GB UFS 2.1-es tárhely található a kijelző alatt, amiből 47,14 GB érhető el a felhasználók számára.

A készülék Nougat 7.1.1 rendszerrel jelent meg, így kicsomagolás után végig kell menni 6 db frissítésen – a 3. az OREO decemberi security patch-csel -, amíg eljutunk a jelenlegi májusi biztonsági frissítést tartalmazó állapothoz.


[teszteredmények]

Telefonra nem szoktam játékokat telepíteni, de a tesztek miatt most is kivételt tettem és maximális grafikán kipróbáltam az Asphalt Xtreme-t, MARVEL Contest of Champions-t, PUBG Mobile-t és az Injustice 2-öt. Nem igazán volt érezhető gond a játékok futtatásakor, minden simán és képeldobálások nélkül futott. Egyhuzamban körülbelül harminc perc játék után a hátoldalon alig volt érezhető melegedés.


[eszköz infók]

A rendszerben a stock Android rendszerhez képest nem sok extra alkalmazást fogunk találni. A szokásos gesztus- és hangvezérlést lehetővé tevő Moto alkalmazás, Moto kamera és a modokat vezérlő appok, amiket a Motorola hozzátesz a rendszerhez.

Ahogy a Moto X4 esetében, így itt is elérhető a Passpoint funkció is,azonban a Vezeték nélküli hangrendszert hiába keressük.

A Moto alkalmazás a Z3 Play bemutatását követően több frissítést is kapott, így először a "Moto műveletek", majd a "Moto Kijelző" is frissült és az új zöldes hátteret is megkaptuk. Itt azonban hiába keressük, nem található a "Moto Key", és a Moto Kijelzőnél nem érhető el a 3 ujjas képernyőmentés lehetősége, ami az X4 esetében megtalálható. A teljes hangvezérlés magyar nyelven most sem érhető el. 3 darab hangasszisztens érhető el:
1. a Motorola féle Google's Voice Search API-t használó "Show Me",
2. a Google asszisztens, valamint
3. a német és angol nyelven elérhető Alexa.


[moto app]

A moto-kijelzőnél egy kör formában látható az akkumulátorkijelzés kék állapotjelző csíkja, ami körülöleli az akkumulátor százalékos kijelzését, a dátumot és az aktuális időt. A kijelző feloldása nélkül azonnal lehet válaszolni a bejövő értesítésekre, üzenetekre is a „Gyors Válasz” funkcióval néhány üzenetküldő app esetén, mint például a gyári Üzenetek, a Hangouts, a Messenger.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.