2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Modern képmesék - Lesz-e hatása?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Modern Képmeséket az MTV-n 2008 elejétől sugározzák, hogy miről is szól? A fejlődésről,...

[ ÚJ TESZT ]

A Modern Képmeséket az MTV-n 2008 elejétől sugározzák, hogy miről is szól? A fejlődésről, egy jobb országról, talán a megoldásról a helyzetünkre. Vétek lenne akárkinek is figyelmen kívül hagynia ezt a "képmesét".

Tegnap volt évzárónk és bizonyítványosztás, és akkor kapott mindenki egy-egy Modern Képmesék című DVD-t. Első ránézésre gondoltam, ez is valami hülyeség, nem lehet valami sok értelme, megkérdeztem egy-két osztálytársamat mi is lehet ez, néhányan ismerték a TV-ből, és dicsérték. Gondoltam akkor megéri belenézni, bizony hogy megérte. Tegnap este lefekvés előtt még jó párat megnéztem, és ma délelőtt meg a többit, és rájöttem valamire. Egy működőképes államszervezetet mutat be, amit nem lehetetlenség elérni, nem csak egy vagy két emberen múlik (kormányon és politikuson), hanem szó szerint minden egyes magyar állampolgáron múlik mi lesz hazánkkal, mit hozunk ki érte magunkból. Véleményem szerint teljesen jó oldalról közelítenek meg minden témát, és lehető minél többmindent megmagyarázni úgy, hogy egy egyszerű parasztember is megérthesse, ehhez adják hozzá az ötletes, sokszor vicces képi illusztrációkat.

Lesz-e hatása?
Remélem lesz, de milyen hatásra is várnék, mi lehetne? Talán többen elgondolkoznak azon, hogy ha nem feketén dolgozok akkor nem csak nekem, hanem másoknak is jobb lesz, és nem csak a pillanatnyi jólétért dolgozik meg, hanem később, nyugdíjasként is jobban, csak hogy ez számára megvalósuljon, ahhoz nem elég a saját elhatározása, hanem minden egyes emberé szükséges a cél érdekében. Akár egy keményebb tanárnál a felelés, vagy mindent tudsz és kapsz egy ötöst, vagy semmit, és kapod a kapát! Persze ezt valahol, valakinek el kell kezdeni, és szerintem e gondolat szülhette meg ezt a képmesét, talán ez lehet a gyújtás az autóban, hogy utána minden jól működjön. De persze ha mindenki ragaszkodik az eddig megszokott életmódjához marad minden ugyan ilyen rossz, és egyszer jön a baj, elértéktelenedik a forint (amint az az egyik részben is van), és bizony onnét már nem olyan könnyű a talpra állás. Most még van segítségünk (EU), így van esély a teljes felépülésre is, ehhez azonban bizonyos áldozatot kell hoznia mindenkinek.

Csak annyit tudok mondani mindenkinek, hogy érdemes őket megnézni, azoknál többet és jobbat nem hiszem, hogy tudnék én mondani, nagyon jól összeszedték eddig a témákat, problémákat.

Az összes rész megnézhető online is: http://www.modernkepmesek.hu/

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.