2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Microsoft Security Essentials

Nézzük, hogy lemosható-e a Live One Care okozta bukás?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Előző leírásomban az Avira Antivirust veséztem ki és az eddigi versenyzők körében az előbb említett szoftver aratta le a legnagyobb babérokat.
Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. Rendkívül örülök, hogy ennyire hasznosnak vélitek cikkeimet, és, hogy a kommentezők szóvirágával élve: „hiánypótlónak”. Jól esik, ha van igény a munkámra és azt ti Olvasók örömmel olvassátok.

Akkoriban is említettem, hogy a soron következő alanyomnak az Avast 5-ös verzióját szánom. Azonban közbejött valami, amit már nagyon vártam, ugyanis az előzetes jelek biztatóak voltak: Szeptember 29.-én megjelent a Microsoft Security Essential vírusirtó végleges verziója. Mi sem kellett több, azonnal kipróbáltam.

Talán a legbiztatóbb jel az volt, hogy ezt a megoldást a Microsoft ingyenesen formában kívánja piacra bocsájtani és az ingyenesek körében meg fogja állni a helyét.
A beta tesztelők is elismerően szóltak, miszerint hatalmas előrelépés történt a Live One Care óta, ami hatalmas bukás volt a biztonsági szoftverek piacán.

Miután nekiálltam ismerkedni vele és gyűltek a tapasztalataim úgy éreztem, mindenképp cikket érdemel.
Hogy miért is? Olvassatok tovább és megtudjátok.

Cégbemutatóval nem kívánlak titeket fárasztani, mert aligha akad olyan ember, aki ne ismerné a Microsoftot. Talán helyettesíteném a nyilatkozatokkal, hogy eme cég miért is fejlesztette ki ezt a biztonsági megoldást.
Valahol a Live One Care-el és a Windows Defenderrel történt hatalmas égést mérsékelni kellett, főleg, hogy most közeledik az új Windows 7 operációs rendszer, ami végre méltó utódja lesz a Windows XP-nek és alig akad olyan ember, aki azt mondaná, hogy nem jó. Ezzel én is így vagyok, sose voltam még Window-sal ennyire megelégedve, mint az új 7-esel.

Nyíltan és korrekten kijelentették, hogy nem kívánnak versenytársként beülni a vírusirtók közé, csak szeretnék azt a felhasználói réteget is lefedni, akik egyáltalán nem használnak vírusvédelmi programokat, vagy nincsenek olyan ismeretek birtokába, miszerint ez szükséges. Tehát az abszolút célcsoport a védelemmel nem rendelkező felhasználók. Ez is indokolta az ingyenességet.
Mondjuk ki nyíltan, ez végül is szerintem egy újabb plusz szolgáltatás annak érdekében, hogy kevesebb Windows operációs rendszer váljon zombi géppé, ezáltal elejét vegyék annak a negatív kritikának, miszerint az op-rendszer nem biztonságos. Vagy ezt a szájról szájra terjedő véleményt csökkentsék. Valamint, az ingyenes vírusirtók mindig is több gépen terjednek szét. Az utóbbi mondatomat jól jegyezzétek meg most, mert később fontos lesz.

A program főbb szolgáltatásai:

- Vírusvédelem
- Kémprogram védelem
- Rootkit védelem
- Egyszerű kezelhetőség
- Kis erőforrásigény
- Gyakori frissítés (napi 3 alkalommal)

Az Antivirus a következő konfiguráción került górcső alá:
Alaplap: Gigabyte EP31-DS3L
Processzor: Intel Core 2 Duo 1.8GHz
Memória: 2GB DDR2 667Mhz
HDD: Egy 160GB-os merevlemez és egy 80 GB-os.
Operációs rendszer: Windows 7, 64 bit

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.