2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Avira AntiVir Premium v9

Valóban olyan jó a detektálása, mint állítják?

[ ÚJ TESZT ]

Előszó :)

A múlt héten megjelent a NOD32-ről szóló leírásom, amit kiemeltként kezeltek. Köszönöm a bizalmat és ezzel együtt az elismerést és nagyon jól esett, hogy ilyen sokan elégedettek voltatok az írással.
Az építő jellegű észrevételeket továbbra is próbálom megfogadni továbbra is és törekedni arra, hogy minden sokat mondó, hasznos és jól értelmezhető legyen.
Éppen emiatt szeretném a bevezető egy részét pár felvetődött kérdés megválaszolásával kezdeni.

Kérdés: „Miért nem a Smart Security-t elemezted?”

Válasz: Nem vagyok híve az összetett biztonsági programoknak, éppen ezért. Valamint annyiban nem különbözik a kettő, hogy túlságosan nagy eltérések mutatkozzanak (amivel többet tud: tűzfal, spamszűrő és szülői felügyelet). Az ilyen védelmi csomagokba fejlesztett tűzfalaknál több, ingyenes és sokkal jobb alternatíva van a piacon, amit érdemesebb használni, külön feltelepítve.

K: „A nodot nem spyware szűrésre kell használni, nem ezért jó. Antispynak ott van a Spybot.”

V: A mai világban már egy Antivirusnak illik szűrnie ezeket, hiszen ugyanúgy káros programok. Mint a cikkemben is említettem, a fertőzések mérvadóan jelentős hányadát már a kém –és reklámprogramok teszik ki, nem a klasszikus fogalmak szerint meghatározott vírusok. Tehát, ma 2009-ben ez együgyűség. Persze, plusz védelemnek lehet használni mást mellette, ártani nem fog.

K: „Honnan szerzed be az ismeretlen és ismert vírusmintákat?”

V: Nagyon sok helyről be lehet szerezni, de azt nem írnám meg konkrétan honnan. Nem szeretném, ha valaki még véletlenül is tönkre tegye a rendszerét, ugyanis ezeknek a fájloknak a kezelése szakértelmet igényel.

K: „Ez a beállítási fájl, amit a végén megadtál, az arra jó, hogy több ramot és CPU-t egyen a nod folyamatosan, de így biztonságosabb lesz a gép”

V: Bizonyos tekintetben igen, több erőforrást fog használni a program. De nem olyan egetverően, hogy ezt észre kéne venned a teljesítményben. Ha csak nem pentium 2-es vagy 3-as számítógépet használsz :). A közölt konfigurációs fájlnak a leglényegesebb pontja az a veszélyes és kéretlen alkalmazások szűrésének bekapcsolása minden monitoron, valamint az automatikus semlegesítés. Az utóbbi legfőképp azért, hogy a hozzá nem értő felhasználó ne jöjjön zavarba, hogy a felkínált lehetőségek közül melyik a jó.

K: „Csak egy kérdésem lenne: a Te általad összeállított XML konfig fájlt saját magad állítottad össze, vagy az Interneten kutakodtál (mert vannak ilyen cikkek), hogy hogy érdemes beállítani a NOD32-t?”

V: Saját magam állítottam össze, saját meglátás és tudás alapján. Az, hogy a neten milyen beállítási fájlok keringenek még, azt nem tudom neked megmondani. Biztos volt még pár hozzáértő, aki szétszórta beállításait, hogy használhassák.

K: „A cikk nagyon jó és hasznos csak 1 probléma van vele, nagyon szép és jó de a problémás felhasználók 95% -a nem olvas se PH-t se Logout-ot [pedig hasznukra válna a sok bulvár szemét helyett amit munkaidőben nyomnak]”

V: Köszönöm a dicséretet. Valóban, ez jó meglátás. Viszont, jelenleg itt van lehetőségem publikálni. Az oldal látogatottsága nagy, így el tud terjedni azzal, ha belinkelgetik blogokon, fórumokon vagy ismerősöknek. Ha valaki megkérdezi, hogy milyen lehet a nod32, aki olvasta eszébe jut, hogy van róla egy bő leírás és belinkeli a kérdezőnek. Saját blogot indítani és azt megfelelően bejáratni a köztudatba nincs lehetőségem, sem időm.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.