2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Megjöttek az iPad mini klónok

A táblagéppiac élére törő iPad mini a kínaiak érdeklődését is felkeltette, beröffentették a gyártósorokat

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

2012. novemberében már mindenki az iPad család új tagjáról áradozott, nagy népszerűségnek örvendett (3 nap - 3 millió eladott darab), és nagy érdeklődést keltett, mivel az eddig nem megszokott 7,9" kijelzőjével, a 308 grammos súlyával és a meglepő 7,2 mm-es vastagságával érdemelte ki a „mini” jelzőt.

Induló ára (16 GB-os verzió) itthon 99 990 Ft cakkumpakk, ami viszonylag egy visszafogott összeg az almás cégnél. Egyszerre jelent meg az iPad 4-gyel, így akarva-akaratlanul az ember elkezdi összehasonlítgatni a kettőt. Mindenkinek egyértelmű lehet, hogy azért a „nagy alma” megveri majd vetélytársát, specifikációsan biztos, ám a felhasználóbarátsága miatt nagy előnyre tett szert a Mini is. A reklámokban is mindenhol csak azt sugallják, hogy ugyanolyan okos, mint a nagytesói. Valóban így van?

Viszont a specifikációjára, valamint a feltörekvő népszerűségére a kínai kollégák is felfigyeltek, és nagyobb haszonszerzés céljából egyre többen próbálták meg lekoppintani az Apple Minijét, amik, hozzáteszem, nem is sikerültek olyan bénácskára.
Ezeket szeretném ismertetni, összehasonlítani. A cikket két ilyen klónnal kezdem, ám ha kapok jelzést újabb vetélytársról, bővítem a repertoárt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • WayteQ xTAB-79qci bemutató

    A WayteQ egyik legfrissebb terméke, amely az olcsó szegmensben versenyez, nagyon kellemesre sikeredett.

  • Apple iPad Mini 2014-ben

    Mire alkalmas napjainkban az Apple 2012-ben piacra dobott kisméretű táblagépe? Meglepően sok mindenre!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.