2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

LEGO 75252 - UCS Star Destroyer

Avagy az univerzum rettegett szürke Dorritója, az egyik legdrágábban kapható LEGO készlet.

[ ÚJ TESZT ]

Ideért, vágjunk bele!

A doboz mérete megegyezik a UCS Falconéval, tehát batár nagy és nehéz. Itt már sejteni lehetett, hogy nem az elemszám határozza majd meg a kész modell méretét.

A vásárlással legalább szerencsém volt, ugyanis pont kifogtam egy 20. évfordulós kis Battle of Hoth készletet.

De akkor lássuk, hogy miként áll össze ez a batár nagy szürke háromszög.

A UCS készletek esetében nagy általánosságban a hajót építjük meg, majd a végén hozzá egy Display stand-et. Itt fordított a sorrend, mivel az egész hajó ezen az állványon nyugszik, nélküle fizikailag képtelenség lerakni sérülések nélkül.

Rögtön az elején találkozunk a készlethez járó 2 db exkluzív minifiggel. Mondanom sem kell, hogy ezek finoman szólva sem elégítették ki a Lego fanbase igényeit. Mivel itt konkrétan Darth Vader zászlóshajójáról beszélünk, illett volna a szetthez csomagolni 1 fekete bádogembert, ezt a ziccert most kihagyta a Lego.

Következő lépésben megépítésre kerül az egész hajó alapja, egy masszív Technic szerkezet, amit aztán 4 db Technic elemmel rögzítünk az állványhoz.

Sokak számára fura lehet, hogy egy systems készlethez ennyi Technic elemet kapunk, viszont erre maximálisan szükség is van. Az előző UCS Stardestroyer tele volt tervezési hibákkal, amelyek egyike pont a belső váz volt. Tudniillik, idővel a hatalmas súly alatt akár töréspontig képesek voltak elhajlani a merevítő elemek.

A tervezővel készült interjúból kiderül, hogy ennél a modellnél pont a belső váz megalkotása volt a legösszetettebb feladat. Az egyéves tervezési idő kb. fele ment el azzal, hogy egy megfelelően stabil gerincet kapjon a modell.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Quanguan Tiger 131

    Bizonyos szempontokat figyelembe véve megfontolandó alternatívákat vehetünk a Távol-Keletről...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.