2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

LCD monitor mint TV?

Ma már lassan eljutunk oda , hogy a monitoraink nagyobbak lesznek, mint a TV-k...

[ ÚJ TESZT ]

Ötletelés

Mikor nekikezdtem ennek az egésznek, nem nagyon voltam képben LCD TV és monitorok terén, tehát alapos utánajárás várt rám. Kiindulásként adott volt a gépemben egy TV tunerkártya, és a jó öreg földi analóg adás, na meg persze a DVD-k, HD és DivX filmjeim, amiket többnyire szintén TV-n néz az ember. Tunerkártya megléte ugye már rögtön adja a monitoron való tévézést, de a közelgő, és közben már nyakunkon lévő digitális földi sugárzás, és az egyre terjedő HD anyagok miatt, nem terveztem vele hosszú távon. E mellé még megérkezett hozzám az egyik szolgáltató "tányérostévéje" is, így a minőségbeli romlás elkerülése végett más megoldás után kellett kutakodnom.

A szolgáltatótól kapott beltéri egységen adott volt a digitális tévézés előnye, és a HDMI kimenet, és közben meg neten sorra leltem a HDMI bemenettel rendelkező monitorokat is. A kérdés már csak az volt, hogy valóban ilyen egyszerű-e, hogy fogom, és összekötöm, vagy csak az álmaimban létezik eme egyszerű megoldás? Mint kiderült valóban ilyen egyszerű. El is jutottunk tehát a legkézenfekvőbb használathoz, amolyan plug and play módra: összekötöm, és nézem.
Felmerülhet a kérdés, hogy miért is a Samsung 2333SW az, amit megvettem, hiszen nincs rajta HDMI csatlakozó. A válasz egyszerű: a monitoron található DVI csatlakozó konyhanyelven megfogalmazva mindössze annyiban különbözik a HDMI-től, hogy utóbbi hang átvitelére is alkalmas. De kell az nekünk? Nem feltétlen!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.