2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Laptopból asztali PC

Úgy döntöttem, hogy a régi laptopom át fog költözni a hálószobába, de nem az eredeti állapotában!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Sziasztok!

Elérkezett a pillanat hogy megbontsam az előző munkámat és, hogy kivegyem belőle a laptopot (FS Amilo m3438). Történt ugyanis, hogy nem történt semmi, tehát nem igazán volt kihasználva.
Gondolkoztam mit lehetne kihozni belőle és arra jutottam, hogy át fog költözni a hálószobába, de nem az eredeti állapotában, hanem egy teljesen új köntösben, rákötve a tv-re.

Mivel kocka vagyok a laptop meg cca. 30 cm x 40 cm, így nem nagyon jöttünk ki egymással (csak viccelek), de mégis valami kompaktabb megoldást szerettem volna. Meg amúgy is szeretek barkácsolni, ő se fogja megúszni a moddingot.

Szétszedtem hát darabokra, minden apró kis részletet megvizsgáltam és elterveztem, hogy asztali PC lesz, mivel az akku is elromlott, valamint a monitorjával még vannak terveim. A munkafolyamatról sajnos nem készült dokumentáció, mert maga a ház, amit készítek az majdnem unibody.

Fogtam egy régi ház oldallapját és kivágtam belőle először egy négyzetet, majd azt is továbbvágtam a sarkainál, hogy „láda” formájúvá origamizzam. Nem szórakoztam sokat a hajlítással, nem is lett szép (a kalapács teszi a dolgát..), de legalább pontos lett és a végén kap alu profilt minden élére a csúnyaságok eltakarása miatt, tehát nincs gond.

Az alaplap tálcáját csak annyira vágtam szét, hogy körülötte elférjen a többi alkatrész.
Az elrendezésével sem bajlódtam, minden úgy lett kialakítva, mint az eredeti, csak a számomra felesleges alkatrészek, mint pl. modem csatlakozó, hangszórók, dvd olvasó meg az egyik vinyó el lettek távolítva.
A különböző csatlakozóknak USB, SD kártya olvasó, jack dugalj meg hátul/alul a szellőzésnek, táp csatlakozónak készítettem nyílásokat fúróval, sarokcsiszolóval meg sok-sok reszeléssel és így néz ki csiszolatlanul minden hibájával együtt:

A doboz alján kialakítottam egy 6 cm-es ventilátornak a helyét, amihez a gép hűtőjének kábeleiről lopok voltokat plusz, hogy valahova ki is menjen a levegő, vágtam 8 szellőzőnyílást. A fenti képeken csak 4 látszik, mert később már sajnos nem fotóztam le.
Az alaplap „tálcájába”, ami egyébként is tartja az alaplapot fúrtam plusz 7 lyukat azért, mert majd másfél centire lesz az aljától távtartókkal.

A ház külső kinézetét eloxált alu profilokkal dobtam fel, nekem nagyon bejön. Nem szerettem volna ragasztani, inkább felcsavaroztam őket. A legtöbb csavar a ház alján található, felül 8 db fog látszani besüllyesztve és feketére festve.

Ebből is 8 db van, 4 db alul 4 db a fedélnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • IBM Thinkpad T60

    Korosodó üzleti laptop az üzleti Thinkpad szériából: ezeket a gépeket még munkára tervezték.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.