2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Jiayu G3 vs. Acer Liquid Gallant Duo

Körülbelül fél éve használtam a Acer Liquid Gallant Duo-t, amikor lecseréltem egy Jiayu G3-ra.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető és külső


Az Acer


És a G3

Körülbelül fél éve használtam a Acer Liquid Gallant Duo-t (későbbiekben ALGD), amikor a Logouton elolvastam Dominó85 fórumtárs cikkét a Jiayu G3 készülékről. Ha valaki még nem olvasta, a lenti linkre kattintva megteheti:
[link]

Akkor döntöttem el, hogy lecserélem az ALGD-t ezen kínai csodára. Március 18-án munka után kézhez is kaptam a telefont, amit egy ismert aukciós portálon vásároltam egy közvetítő segítségével (egyedül nem mertem belevágni a kínai vásárlásba) 53.800 Ft-ért. Röviden ennyit az elhatározásról és a beszerzésről, mert nem ez itt a lényeg.

A csomagolással és a tartozékokkal kezdeném. Az Acert egy viszonylag nagy méretű kartondobozban kaptam meg, míg a G3 doboza műanyag amelyet a papír fiókban helyezett el a gyártó.

Lássuk a tartozékokat. Mindkét telefonhoz jár egy akkumulátor, egy hálózati töltő és egy stereo headset. A headsetek minősége egyszerűen pocsék, pedig a telefonok zenei téren nem teljesítenek rosszul, de érdemes normális fülest használni. A G3-hoz kaptam még egy fekete szilikon tokot és egy jó minőségű képernyővédő fóliát, a kijelzője gorilla glass, de azért felraktam, biztos ami biztos.

Külső és összeszerelés

A méretbeli eltérések minimálisnak tekinthetőek és főleg a kijelzők és az akksik méretbeli különbségéből adódik (G3: 4,5", Acer: 4,3"). A G3 135*65*10.8 mm-es (hosszúság*szélesség*vastagság) paraméterekkel bír, az Acer 6 mm-rel alacsonyabb, 0,5mm-rel keskenyebb és 0,9 mm-rel laposabb. Ránézésre sokan azt mondanák, hogy az ALGD összeszerelése jobb, talán azért, mert zömökebbnek tűnik, mivel kisebb.

Azt kell mondjam, tévednek, az Acer hajlamos recsegni egy kicsit, normál használat mellett, míg a Jiayu erős tekergetés hatására sem tesz ilyet. A Jiayu anyaghasználata is példás, gondoljunk csak az alumíniumra és gorilla glassra, míg a párbajtárs teljes mértékben műanyagból készült.

A telefonok tömege akkumulátorral együtt:
- Acer Liquid Gallant Duo: 145 gramm
- Jiayu G3: 154 gramm

Ennek ellenére a G3-at érzem könnyebbnek, talán a nagy méret jobban elosztja a súlyt. :)

Íme egy saját készítésű kép a készülékről:

Katt a képre a jobb minőségért

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • LG G3 és LG G Watch R

    Manapság divatos az okosóra és okostelefon kombinációja: lássuk mit tud az LG házon belüli kombó megoldása!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.