2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Jiayu G3 vs. Acer Liquid Gallant Duo

Körülbelül fél éve használtam a Acer Liquid Gallant Duo-t, amikor lecseréltem egy Jiayu G3-ra.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver, kommunikáció, multimédia

Szoftver, mindennapi használat

Gyárilag mindkét készüléken ICS fut. A Jiayura már van béta Jelly Bean (a végleges verziót még várjuk, remélem, nem reménytelenül), a Liquid Gallant is kapott már pár frissítést, de JB még nem érkezett meg. A szoftvermódosítások mindkét telefonnál kimerülnek a lehúzható statusbar gyors kapcsolóiban, valamint a kétkártyás üzemmód beállítását tartalmazó menüpontban. Minden más stock Icecream Sandwich.

A beszédhangszóró és a mikrofon mindkét esetben remekül szuperált, legalábbis panasz nem volt rájuk egyszer sem. A telefonok csak dual standby képességekkel rendelkeznek, tehát ha beszélünk az egyik kártyán, a másik lekapcsolódik a hálózatról.

Adatkommunikáció

A következő sorokban az adatkommunikációs képességekre térnék ki. Androidos eszközökről van szó, tehát a 3G, a WiFi és a GPS alap, de az nem mindegy, hogy ezek hogyan muzsikálnak a mindennapok során. WiFi jelek vételében a G3 viszi a pálmát, nem is kevéssel, átlagosan két beosztással jelez többet, mint az Acer, gyenge jel esetén.

GPS esetén azt mondanám közel pariban van a két készülék, bár első blikkre az Acer koordinálása pontosabbnak tűnik (és másodikra is), hiába kalibráltam a jiayu GPS egységét, valahogy mégsem az igazi. Telenoros lévén a térerő nem igazán van mindig velem, de azon helyeken, ahol van 3G, mindkét készülék stabilan vette a mobiltorony szignálját.

Kamera
Bár a Jiayunak 3 megapixel többlete van az Acerhez képest, a képek minőségén ez nem vehető észre. Véleményem szerint ez a kínai telefonok rákfenéje, de nekem nem olyan fontos a fényképező, pillanatképek megörökítésére pedig mindkét telefon tökéletesen alkalmas. Videót HD-ban rögzítenek, a minőség ebben az esetben sem a legjobb, de bőven a vállalható kategórián belül van. A led villanók maximum 50-60 cm-en belül használhatók, de zseblámpaként szépen működnek, a ledek nagy fényszórása miatt.

Képeket sajnos nem tudok mellékelni, mivel a Gallantot már eladtam egy ideje, tehát nincs lehetőségem azonos témáról képeket készíteni mindkét készülékkel, ami reálisan tükrözné a minőségbeli különbözőségeket, illetve egyezőségeket. Aki mégis kíváncsi, az keresse meg a mobilarénás Acer teszt kamera fejezetét és Dominó85 G3 tesztjét, majd hasonlítsa össze az azokban található képeket.

GPS, üzemidő

Mióta elkezdtem írni a cikket azóta eltelt három nap és még egyszer kalibráltam a GPS-t. A pontossága még így sem olyan, mint az Aceré, de a jelet sokkal hamarabb veszi (kikapcsolt mobilnet mellett is van jel kb. 30 másodperc alatt) és stabilan is tartja. Véleményem szerint a GPS használat mellé amúgy kell egy kis józan ész is, aki csak a készülékre hagyatkozik, előbb-utóbb piszkosul el fog tévedni valahol.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • LG G3 és LG G Watch R

    Manapság divatos az okosóra és okostelefon kombinációja: lássuk mit tud az LG házon belüli kombó megoldása!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.