2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

iPod Shuffle 4G bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nem jött be a ZTE Blade mint zenelejátszó, ezért inkább egy céleszközt vettem a feladatra.

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

Történt, hogy előző hónapban vettem egy iPod Shuffle-t, mert az új telefonom, a ZTE Blade, zene lejátszó része nem túl erős. Igazából a jack audio kimeneten keresztül (meg gondolom Blade ROM-ja miatt is) eléggé halkan és gyenge minőségben érkezik a zene, ezért döntöttem úgy, hogy veszek egy kicsi mp3 lejátszót.

Ekkor esett a választás az iPod Shuffle-re, ami valóban nagyon apró és a 2GB tárhely pont elég annyi zene tárolására, amire nekem szükségem van. Legtöbbet munkába menet és hazafele hallgatok MP3 lejátszóval zenét, de akár egy hosszabb útra elegendő muzsika is ráfér, főleg ha hagyjuk, hogy automatikusan átkonvertálja őket az iTunes AAC 128kbps minőségbe, ami MP3 esetében megegyezik a 320kbps bitrátával (legalábbis én ezt olvastam, ha nem így van javítsatok ki).
Először azt hittem gyengébb hangminőséget fogok kapni, de nem így lett. Teljesen korrekt minőségben konvertálja át szinkronizálás előtt a zenéket az iTunes, semmivel sem rosszabb, mintha hagytam volna, hogy a 320kbps bitrátájú mp3-akat másolja át az iPod-ra.

A doboz, mint maga a lejátszó is, nagyon apró, de pont elfér benne minden.

Az Apple mindig is híres volt a praktikus csomagolásról. A dobozban megtaláljuk magát a lejátszót, egy rövid és hasznos leírást, az adat és töltő kábelt, valamint a gyári fülhallgatót. Ajándékba kapunk még egy Apple logós matricát is, amit bárhova felragaszthatunk. A képeken észre fogjátok venni, hogy nincs rajta a klasszikus Apple csatlakozó. No, de akkor hova kell dugni a töltő/adat kábelt? Hát a jack csatlakozóba.

A kis méretét annak is köszönheti ez a lejátszó, hogy nincs rajta kijelző, viszont így is remekül vezérelhető és megkapjuk a megfelelő információkat.

Szemből nézve láthatjuk is az alapvető kezelő szerveket. Középen a lejátszás és pillant állj gomb található, valamint ennek hosszan nyomva tartásánál az előző szoftver frissítés óta le tudjuk zárni a gombokat, tehát nem történhet meg az, hogy ha véletlen megnyomunk egy gombot, akkor tovább ugrik az éppen hallgatott számról a lejátszó. Ilyenkor csak a kikapcsolásra alkalmas "csúszka" működik, amit amúgy is kicsit erősebben kell noszogatni.

A nagy fekete kör alakú vezérlőn található az előre/vissza gomb. A vissza gomb segítségével az éppen hallgatott szám elejére ugorhatunk, vagy ha nyomva tartjuk, akkor hat másodpercenként ugrik egyet a számban, ergo tekerhetünk. Az előre gombbal a következő számra ugorhatunk vagy előre fele tekerhetünk hat másodperces ugrásokkal. A plusz és mínusz gomb a hangerő csökkentésére és növelésére alkalmas.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • iPod Classic 7 2017-ben

    Óriási tárhely, jó üzemidő, egyszerű kezelhetőség és még néhány unaloműző is helyett kapott benne.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.