2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

iPod Shuffle 4G bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nem jött be a ZTE Blade mint zenelejátszó, ezért inkább egy céleszközt vettem a feladatra.

[ ÚJ TESZT ]

Második oldal

Ha felülről nézzük a lejátszót láthatunk egy csúszkát, egy gombot egy kis pöttyöt, ami egy visszajelző LED, valamint a jack és adat/töltő csatlakozót.
A csúszka alapállásba azt jelenti, hogy ki van kapcsolva az eszköz. Ha eltoljuk a jack csatlakozó irányába, akkor bekapcsoljuk a lejátszót és ilyenkor folyamatosan egymás után játssza le a zene számokat. Ha eggyel tovább toljuk az utolsó állásba, akkor véletlenszerűen azaz shuffle módban fogja játszani a zeneszámokat.

A következő gombocska nem mást, mint a Voiceover funkciót hivatott életre kelteni.
Ha az iTunes szinkronizációnál kiválasztjuk a Voiceover-t (és a kívánt nyelvet), akkor hang visszajelzést kapunk bizonyos dolgokról a fülhallgatón keresztül. Ha egyszer megnyomjuk, akkor az aktuális zeneszám címét és előadóját mondja be. Mikor hosszan megnyomjuk, akkor elkezdi felsorolni a szinkronizált lejátszási listákat és amelyiknél megnyomjuk a Play/Pause gombot, azt fogja elkezdeni lejátszani.
Ha kétszer nyomjuk meg gyorsan a Voiceover gomb, akkor az akkumulátor állapotáról kapunk visszajelzést. Ha már nagyon alacsony az akkumulátor töltöttsége, akkor arról automatikusan tájékoztat bizonyos időközönként a lejátszó. Azt még fontos megemlíteni, hogy az iTunes-ban az egyes zeneszámoknak külön-külön be lehet állítani a Voiceover nyelvét, így pl. a magyar számok címét magyarul, nem pedig angolos kiejtéssel fogja nekünk jelezni a lejátszó. Annyi hátránya viszont van, hogy a lejátszási listákat mindig az iTunes iPod szinkronizációs rérsznél kiválasztott nyelven fogja bemondani. Ezt sajnos sehogy sem lehet külön-külön beállítani, legalábbis én nem találtam ilyen lehetőséget.

A Voiceover gomb után jön a kis LED-ecske. Bekapcsoláskor zölden világít ha 100%-on, 75%-on illetve 50%-on van a telep töltöttsége. Narancssárgán ha 25%-on, pirosan pedig ha már nagyon alacsony az akkumulátorban a kakaó.

Még nem említettem meg pedig fontos, hogy a lejátszó hátulján lévő csíptetővel szinte minden ruhadarabra és egyéb ruházati kiegészítőre oda lehet rögzíteni, így nem kell a zsebünkben tartani.

A gyári fülessel nem igazán próbáltam, mert már volt nekem egy bejáratott Sennheiser CX400 II fülhallgatóm.
Én igazából sosem voltam teljesen megelégedve az Apple fülesekkel, anno az iPhone-hoz is vettem egy JBL Roxy Reference 250-es fülest. Viszont szerintem ezek az új Apple fülesek egy bejáratás után jól szólnak, de én maradok az Sennheisernél, meg az in-ear füleseket jobban szeretem.

Nem vagyok egy nagy tesztelő, ez nem is teszt, hanem bemutató akar lenne, de eddig mindenféle zenei stílus kiválóan szólt. Hallgattam én rajta trance-t (progressive, tech, uplifting, vocal), rockot, house-t, minimalt.

Képgaléria

Tőlem kap egy különösen ajánlott plecsnit.

Azóta történt

  • iPod Classic 7 2017-ben

    Óriási tárhely, jó üzemidő, egyszerű kezelhetőség és még néhány unaloműző is helyett kapott benne.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.