2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Intel I5-2500k vs. AMD Athlon X4 860K

Vajon mennyivel jobb 2011 egyik legjobb processzora mint 2014-es év egyik legolcsóbb "játszós" négymagosa?

[ ÚJ TESZT ]

Játéktesztek,X4 860K 1.

Először az AMD-s eredményeket mutatom be. Három játékkal teszteltem a részvevőket, mégpedig:

Batman Arkham City Game of the Year Edition
The Elder Scrolls V Skyrim
The Witcher III Wild Hunt

A teszteket 4 beállításon végeztem el, mégpedig Low-Medium-High-Ultra/Extreme beállításokon, azt amit a játék ad. Ahol kicsit is eltér, ott leírom a különbségeket. Az eredményeket Fraps-szel mértem, háromszor, s ezen eredményeket átlagoltam. Három diagram lesz, egy az alapórajelen elért eredményekről, egy a tuningolt eredményekről, s egy a tuning hatásáról százalékban kifejezve.

Batman Arkham City GOTY

A beépített benchmarkot használtam

[/P]

Egészen szép eredmények, High beállításig erős CPU limit van, hiszen ahogy növeljük a grafikai részletességet, nem csökken érdemben a maximum FPS, a minimum FPS a játszhatóság alsó határán van, egy erősebb FPS esés látható az utolsó, Extreme beállításon, köszönhetően szerintem a Physics bekapcsolásának.

A tuning hatása Low, illetve az Extreme beállításokon érezteti a hatását, a processzor tuning főleg, hiszen több, mint másfélszeresére nőtt (nem tudom, hogy miért, többedjére is ez jött ki).
A VGA tuning alacsonyabb beállításokon nem érezteti hatását, ellenben az Extreme-en már igen, hiszen ott kemény VGA limit lépett fel. Mediumon volt egy kisebb növekmény, de az csak az élsimítás miatt, gondolom, a magasabb memória órajel jótékony hatása következtében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.