2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

VIDEÓ! Human Fall Flat Bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy fizikai puzzle/platformer multiplayerrel nyakon öntve, humoros körítéssel. Vajon ez milyen játékot eredményez?

[ ÚJ TESZT ]

Mi is ez?

Ez a játék viszonylag nehezen besorolható a megszokott kategóriákba. A Human Fall Flat alaphelyzete szerint az általunk irányított főhős azt álmodja, hogy egyik álomból a másikba zuhan. Minden álom egy új szint, melyen az ott található tárgyak – dobozok, falromboló gépek, hajók stb. – manipulálásával kell eljutnunk a kijárathoz. Ezen átjutva zuhanhatunk át a következő szintre (álomba).

álom szintek választása

A játékban alapból viszonylag sok ilyen puzzle van, és a közösség feltöltheti akár saját kreálmányait is, ezért a játékot szerintem nem unjuk meg egyhamar. Már csak azért sem, mert a játék sava-borsa a multiplayer. Érdekes egyedül felfedezni a különböző helyszíneket és agyalni, hogy vajon milyen eszközzel vagy módszerrel tudunk átjutni pl. a szakadék egyik oldaláról a másikra, de sokkal viccesebb, ha ezt többedmagunkkal próbáljuk kitalálni, segítve (vagy épp akadályozva) egymást.

multiplayer móka

Nem csak ismerősökkel, ismeretlenekkel is nagyon jól el lehet szórakozni. A rongybabaszerű figurák szinte mindig tartogatnak valami vicces megmozdulást, arról nem is beszélve, ha az adott játékos épp arra törekszik, hogy minél viccesebben mozogjon.
A multiplayer partik során a sok bábu között könnyen megtaláljuk a sajátunkat, ugyanis maximálisan testre lehet szabni a figuránkat, sőt, több figuránk is lehet a rendszerben.

testreszabás

Az irányítás pofonegyszerű, gyakorlatilag sétálni, ugrani és fogni tudunk – mindkét kezünkkel, vagy csak az egyikkel. Ez nem hangzik nehéznek, de a kezeink mindig arra „fognak” amerre nézünk. Ez bizony gyakran szül vicces és érdekes helyzeteket.
A komikus hangulatot is erősíti az a pár tanítóvideó, amikkel az első pályákon találkozhatunk. Ezek segítenek a bonyolultabb mozgások elsajátításában, mint például a mászás. A játéknak kifejezetten jó a fizikai modellje és a való világot mintázó fizikai szabályok vannak segítségünkre a legtöbb esetben, amikor megoldjuk a különböző feladványokat, pályákat.

irányítás

A játék grafikájára nem lehet panasz, szerintem ennél több nem kell egy ilyen típusú, puzzle-platformer játékba. A hanghatások nem igazán kidolgozottak, viszont a zene szerintem mindent visz. Sokszor pont akkor változik és erősödik/élénkül fel, amikor egy olyan helyre jutunk a pályán, ahol ez indokolt lehet. (Nagyobb tér, több interakció, több játékos találkozik stb.)

Multiplayer mivoltának köszönhetően én inkább azoknak javasolnám a játékot, akiknek van olyan társaságuk, amivel szívesen próbálkoznának összetett feladatokat megoldani, és/vagy szívesen próbálkoznak meg ugyanezen feladatokkal teljesen ismeretlen emberekkel a világ bármely tájáról. (Viszonylag sok orosszal találkoztam.)

Negatívum:

- néha előforduló grafikai és kamera glitch-ek
- hanghatások kvázi hiánya

Pozitívum:

- nagyon jól eltalált zene
- különleges ötlet és érdekes játékmenet, ami bizony sok kellemes percet okozhat a játékosoknak

Azóta történt

  • Iron Danger videóbemutató

    Kipuna és Topi történetét élhetjük át ebben a kalandjáték-szerű, pályákra osztott puzzle játékban. De jó ez?

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.