2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

VIDEÓ! Mythgard CCG bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Mythgard egy új, alpha verziós, meghívásos alapon működő, gyűjtögetős kártyajáték.

[ ÚJ TESZT ]

Alapok

A gyűjtögetős kártyajátékok lényege, hogy kártyákat gyűjts, amikből paklikat készítesz és különböző játékmódokban ezeket a paklikat - és a szerencsédet - összemérheted más játékosok paklijával - és szerencséjével.

A játék most alpha verzióban van, tehát aki most kezd el játszani a játékkal - kér egy meghívót Discordon - annak a gyűjteményét a hivatalos kiadáskor törölni fogják, de cserébe kapnak majd valami más kárpótlást a tesztelésre fordított idejükért cserébe.

story mode eleje

A játék elején egy gyors kérdőív után rögtön a story mode-ban találjuk magunkat. A játékban több frakció, faj, aspektus van - mint ahogy ezt már a többi, hasonló játékban is megszokhattuk. A story mode egyfajta tutorial is egyben. Az első meccsen azonnal megtanuljuk, hogy hogy jutunk manához és drágakövekhez.
Aki játszott már a MTG Arena játékkal, annak ismerős lehet - ott landnek hívják a mana termelő lapokat itt, a Mythgardban pedig lapokat "égetünk" el. Az elégetés folyamán a lapot visszakeverjük a paklinkba és kapunk egy manát és egy, a kártya színének megfelelő drágakövet. Minden lapot csak egyszer tudunk "elégetni". Minden kártya bizonyos mennyiségű manába és valamennyi, bizonyos színű drágakőbe is kerül. Az elégetett kártya színe azért is fontos, mert ha olyan paklink van, amiben több szín/frakció/faj van, akkor bizony nem csak egy színű drágakőre lesz szükségünk, hanem minden olyan színre, amilyen színű kártya van a paklinkban.

több színű pakli, több színű drágakövekkel

Fontos megjegyeznem, hogy amikor valaki ellen játszol és kártyát égetsz el, azt az ellenfeled is látja, ugyanúgy, ahogy te is látod, hogy ő mit éget el az adott körben. Nyilván a paklik legalább 30 kártyából állnak és maximum 10 darab, bármilyen színű drágaköved lehet - ebből következik, hogy nem minden kártyáját fogjuk látni, de azért mégiscsak érdemes lehet figyelni, ha már egy kicsit jobban benne vagyunk a játékban.

játéktér

Összesen kétszer hét "slot" áll rendelkezésünkre - 7 nekünk és 7 az ellenfélnek - ahova különböző lényeket játszhatunk ki. A lényeknek támadó erejük és életerejük van a többi, esetleg különleges képességeik mellett. A támadóerejük megmutatja, hogy mennyit sebeznek a szemben lévő, ellenséges lényen - vagy annak hiányában az ellenfélen. A legtöbb lény a vele szemben lévő három sávot tudja támadni. Ha bármelyik sáv foglalt ebből a háromból, akkor kötelező azt a lényt támadni mielőtt megüthetnénk az ellenfelet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • VIDEÓ! Immortal: Unchained

    Bugok, konzolos irányítás és nulla interakció, viszont rengeteg a kihívás és érdekes a koncepció.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.