2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Hama uRage Explode Evo bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Megfizethető ár, kényelmes viselet, kellemes hangzás. Ezek nem a gamer headset jellemzői?

[ ÚJ TESZT ]

Doboz, Külső

A doboz elég érdekes darab, oldalt, egy kis plexin keresztül, látszik a headset egyik hangszórója. Természetesen rengeteg specifikáció is fellelhető rajta. A tartalom nem túl bő. A fülesen kívül a használati útmutató és 2 db matrica van benne.

Itt jegyezném meg, hogy a doboz kinyitása nem túl kényelmes procedúra, mivel nem a műanyag vázban ül benne. Ehelyett összehajtogatott papírból lehet kibányászni a végeredményt, melyet kis fülek tartanak. Ezért a későbbiekben elég nehéz lesz visszacsomagolni, ha valaki úgy dönt, megválik tőle.

Maga a füles közepes és nagy fejjel rendelkezőknek lehet ideális. A mai kornak megfelelően a fejpánt 2 műanyag rúdból és egy műbőrből készült részből áll. Emiatt kényelmesen illeszkedik a fülre. Felül a uRage feliratot lehet felfedezni. A külső dizájn elemek alumíniumból készültek, és szürkés-feketés színben pompáznak.

Mindezt megspékelték két kék LED-del, melyek alapállapotban csak világítanak, viszont valamilyen hang, zene esetén villogni kezdenek. Szerencsére gondoltak az éjszakai használatra a Hama mérnökei, éppen ezért a fényereje nem túl acélos. Egyedül az zavar, hogy nem lehet kikapcsolni.

Természetesen a fejpánt magassága állítható, így mindenki a saját ízére szabhatja. Ami érdekesség, hogy a füles pánt része nem műbőrből, hanem masszív szövetanyagból készült. Emiatt sokkal jobban beengedi a külvilág zajait, ráadásul jobban szellőzik. Így nem kell levennem a hangerőt, vagy a fülest a fejemről, hogy értsem mit mondanak a külvilágból. Ugyanakkor a basszusai sem olyan kiemelkedőek, de ezzel is el lehet lenni.

A mikrofon fixen van rögzítve, és masszívan a helyén ül, de szerencsére hajlítható, és nem zavaró használat közben.

A kütyü USB-n keresztül kommunikál a külvilággal, ezért konzolokkal is kompatibilis (csak a mikrofon). Maga a kábel sajnos, csak sima műanyag, viszont 2,5 m hosszú, így kényelmesen el lehet vezetni bárhova. A vezetékben van beépített irányító, 4 gombot tartalmaz, a nyomáspontjuk is megfelelő. A szokásos hangerő fel, hangerő le mellett, a hangerő ki, mikrofon ki-t is tartalmaz. Kissé zavar, hogy a mikrofon kikapcsolását semmi nem jelzi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.