2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Genius Slimstar 310 erős mosás teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Most kiderül mi az igazság. Marketing vs Real Life!

[ ÚJ TESZT ]

Gondolom senkinek sem kell bemutatni a Genius termékcsalád egyik vízállónak nevezett termékét a Slimstar 310-es szériát.

Azóta használom mióta megjelent, de mosni még sose mostam csak a gombokat törölgettem. Mostanára a gombok alatt is jelentős kosz halmozódott fel így elhatároztam letesztelem mennyire vízálló. Nosza bele is raktam a kádba és nekieresztettem a zuhanyrózsát. Teljes nyomású forró vizet. Nemrég voltak nálunk lemérni a vízhőfokot olyan 45°C körüli. Hát mit ne mondjak iszonyat ami kijött a gombok alól. Jó 5 percig mosattam nem kímélve semmilyen részét. Utána egy mosogatóruhával megtörölgettem a gombjait. Kiráztam belőle a maradék vizet és mondom kipróbálom.

Rádugom a gépre és működik is..na mondom ez akkor jól sikerült. De olyan 1 perc elteltével hiába nyomkodom nem csinál semmit majd a gép Morse kódot kezd el játszani. Újraindítás után is ugyanaz a helyzet. Na akkor nincs mese szét kell szedni és kitörölgetni a vizet belül.

Alul 8 helyen van csavar ami látszik és van 3 ami kis gumi párna alá van rejtve. Nem okoz gondot a kicsavarás egy Svájci bicskával sem. A belső részen nem sok víz van nagy része kifolyt a nyílásokon.
Ebben tehát nem kamuzott a gyártó. Megtörölgettem a fóliát ami a gombok alatt van majd összeraktam.
Ismét rárakom a gépre, de megint ugyanaz a Morse kód egy perc elteltével.
Szóval akkor a bal felső elektronikai rész is kapott némi vizet. Újból szétszedtem ...
A fólia amibe a gombokhoz vezető áramkörök vannak vezetve felül van rögzítve 3 csavarral amit egy gumi tömítés védene attól, hogy a csatlakozáshoz is bejusson a víz. De ez a tömítés nem ad teljes vízhatlanságot ilyen szintű víznyomás ellen. Leszereltem a csatlakozást és kitörölgettem alatta is. Majd ismét összeraktam.

Ezek után már tökéletesen működik. Ha ráraktam volna a radiátorra száradni akkor valószínűleg nem kellett volna szétszedni. Bár a belső részeknek biztos kell egy-két óra mire rendesen megszárad.

Tehát elég extrém körülmények között már beázik. Mindenesetre, ha véletlen beleöntesz egy pohár üdítőt, kávét, teát egyéb italt akkor nem lesz vele gond. Ezek után is csak ajánlani tudom mindenkinek aki egy nem túl drága, de strapabíró billentyűzetet keres.Egy hátránya van csak, hogy jó pár év alatt a legjobban használt két billentyű "w" és "s" felirata lekopott.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.